Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

Forbedringsprojekt om målinger - SCKK 2004 Måleovervejelser Overvejelser inden I beslutter jer for en måletype Præsentation af hovedmåletyper Oplæg til.

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "Forbedringsprojekt om målinger - SCKK 2004 Måleovervejelser Overvejelser inden I beslutter jer for en måletype Præsentation af hovedmåletyper Oplæg til."— Præsentationens transcript:

1 Forbedringsprojekt om målinger - SCKK 2004 Måleovervejelser Overvejelser inden I beslutter jer for en måletype Præsentation af hovedmåletyper Oplæg til gruppearbejde

2 Forbedringsprojekt om målinger - SCKK 2004 Overvejelser inden målingen Hvorfor det valgte formål med målingen? Ønsker vi en styrket dialog mellem ledelse og medarbejdere? Mangler vi information om brugerens holdninger til vores ydelser? Ønsker vi nye ideer til tilrettelæggelsen af vores arbejde? Hvornår skal vi måle? Vil vi evaluere vores ydelse? (respons – læring – adfærd – resultat)

3 Forbedringsprojekt om målinger - SCKK 2004 Overvejelser inden målingen Hvilken type resultater ønsker I? Kvantitative data – de ”hårde data”, der kan måles, tælles, gøres op og hjælpe til at skabe overblik og se sammenhænge Kvalitative data – de ”bløde data”, der kan give mere dybdegående svar f.eks. ønsker og forslag til forbedringer Eller en kombination af kvantitative og kvalitative data

4 Forbedringsprojekt om målinger - SCKK 2004 Hovedmåletyper Spørgeskema Interviews (individuelt og i gruppe) Dialogværktøjer ”Spil” (Delfi-metoden, PAK mv.)

5 Forbedringsprojekt om målinger - SCKK 2004 Spørgeskema Styrker Store datamængder og relativt billigt i brug Overbliksbillede og sammenhænge på tværs Anonymitet Let og forholdsvist billigt at gentage Svagheder Svært at nuancere et svar Svært at sikre høj svarpro- cent. Misvisende billede, hvis kun en type respondenter Ringe umiddelbar ind- dragelse af medarbejdere Ved opsamling/tolkning af resultater evt. nødv. med ekstern bistand Forudsætninger: Gennemarbejdede spørgsmål, der har bred opbakning internt/eksternt.

6 Forbedringsprojekt om målinger - SCKK 2004 Interview Styrker Nuanceret billede Man kan gå i dybden – spørge ”ind” til årsager og løsninger Får ofte nye og uventede udsagn med Rum til alle respondenter Høj svarprocent Svagheder Kræver en dygtig interviewer Risiko for at ”drukne” i informationer Tolkning tager lang tid og afrapporteringen er præget af den person som afrapporterer Anonymitet? Forudsætninger: Tillid, tryghed og en gensidig accept af, hvordan oplysningerne i interviewet bliver brugt

7 Forbedringsprojekt om målinger - SCKK 2004 Dialogværktøjer Styrker Giver mulighed for at ”bygge” videre på hin- andens tanker og ideer Giver viden om, hvad hinanden mener Ofte kort mellem måling og handling Er ofte lette at ”gå” til Svagheder De stille i gruppen kan få svært ved at komme til orde Risiko for at ømtålige emner udlades Værktøjet kan begrænse Forudsætninger: At man er i stand til at føre en samtale med hinanden, at man er villig og interesseret i at lytte til hinanden, at man forsøger at forstå, hvad hinanden siger.

8 Forbedringsprojekt om målinger - SCKK 2004 Gruppearbejde - valg af måletype Spørgsmål 1: Hvilken måletype giver mest mening for mig og institutionen? Spørgsmål 2: Hvad er fordele/ulemper ved det valg? Spørgsmål 3: Hvilke ressourcer kræver det målevalg? Hvad kan vi selv? Hvad skal vi have lært? Hvad skal vi have andre til at hjælpe os med?


Download ppt "Forbedringsprojekt om målinger - SCKK 2004 Måleovervejelser Overvejelser inden I beslutter jer for en måletype Præsentation af hovedmåletyper Oplæg til."

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google