Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

Skarp kontrol med rengøringsbranchen

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "Skarp kontrol med rengøringsbranchen"— Præsentationens transcript:

1 Skarp kontrol med rengøringsbranchen

2

3 Hvad kan du vinde ved at få ordentligt styr på arbejdsmiljøet?
Glade og tilfredse medarbejdere Mindre sygefravær Færre arbejdsskader (ulykker/lidelser) Mindre udskiftning i medarbejderstaben Nemmere rekruttering

4 Smiley-ordning Gives til virksomheder, der er screenet efter den nye metode og hvor der ikke er problemer, der udløser eller har udløst en rød eller gul smiley Gives til virksomheder, der har modtaget påbud med frist, rapport om psykisk arbejdsmiljø eller strakspåbud. Vises i minimum 6 mdr. Gives til virksomheder, der har modtaget rådgivningspåbud og forbud. Vises i min. 6 mdr. Gives til virksomheder efter anmodning, når virksomheden er arbejdsmiljøcertificeret

5 Hvad skal du især sørge for?
Arbejdspladsvurdering (APV) Sikkerhedsorganisation Instruktion/oplæring

6 Hvad er også vigtigt? Egnede arbejdsredskaber
Planlægning og tilrettelæggelse af arbejdet

7 Procedurer og ”politikker”
Alenearbejde Vold og trusler Traumatiske hændelser

8 Når Arbejdstilsynet kommer på besøg
Besvar den tilsynsførendes spørgsmål, men sig ikke mere end højst nødvendigt. Hvis I er i tvivl om, hvad der spørges om, så bed om en uddybende forklaring. Lad være med at forsøge at gætte jer frem til, hvad de mener. Hvis I ikke umiddelbart kender svaret på et spørgsmål, så sig det, lad være med at gætte. Det er ok ikke at vide alt.

9 Vigtigt Accepter ikke, at Arbejdstilsynet giver påbud om et arbejdsmiljøproblem, uden de først har hørt jer skriftligt, dvs. I skal have mulighed for at komme med jeres faktuelle bemærkninger til påbudet, inden det bliver endeligt. I risikerer ellers at få påbud baseret på misforståelser og fejlfortolkninger.

10 Vigtigt Husk, at hvis Arbejdstilsynet giver jer et påbud, som I ikke er enige i, eller som I ikke forstår betydningen af, så er der altid mulighed for at klage over påbudet. Fristen for klage er 4 uger, og den må ikke overskrides.


Download ppt "Skarp kontrol med rengøringsbranchen"

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google