Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

 At skolen bygger hele sit virke på det katolsk-kristne livs- og menneskesyn  Løbende at skabe et værdibaseret skolemiljø, fuld af trivsel  At den.

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: " At skolen bygger hele sit virke på det katolsk-kristne livs- og menneskesyn  Løbende at skabe et værdibaseret skolemiljø, fuld af trivsel  At den."— Præsentationens transcript:

1

2  At skolen bygger hele sit virke på det katolsk-kristne livs- og menneskesyn  Løbende at skabe et værdibaseret skolemiljø, fuld af trivsel  At den daglige omgangsform og samværet generelt, tager afsæt i at alle har krav på respekt og omsorg.  At mobning ikke tolereres  At demokrati og ligeværd er meget vigtige værdier vi ikke giver køb på  At eleverne kommer med hver deres evner og lyst til læring, hvorfor de skal mødes på det individuelle niveau de er på  På sigt at opfylde ambitionen om at blive ”den bedste skole” – hvorfor vi i forlængelse af denne § p.t. har i gang sat en proces på skolen, der skal definere dette begreb i kvantitative og kvalitative mål og hvortil der løbende kan foretages opfølgning (individuelt fra skole til skole)

3  Anviser bl.a. hvorledes vi kan måle disse forhold › Effektivitet  Frafald  Ventelister  Karaktergennemsnit/ fagligt niveau › Produktivitet Status er fortsat:

4  Frafald Bemærk yderligere indskrivning i 2011 ÅrFrafaldI % 200983 % 201083 % 201193-4 %

5  Ventelister - 2010 › Vi har generelt noteret os, at der fortsat er en række børn opskrevet til hvert klassetrin  I lighed med tidligere år reduceret i mængde, jo højere op, man kommer op i klassetrin  Vi har ikke til dato fundet det nødvendigt at markedsføre skolen i forhold til ”indskrivningselementet”  Den tilgang ændrer vi nok i 2011  Risiko for afledt virkning af finansiel afmatning  Skolen har et positivt ry for ”at der ganske enkelt ikke er plads”  Overvejelser omkring mindre udvidelse af elevtal (ikke nødvendigvis med flere i de enkelte klasser)

6  Ventelister - 2011 Nuværende klasserAntal på venteliste (A + P)Tidligere tilbudt plads 0 – klasse (nuværende) 2926 1.Klasse3822 2. Klasse24 + 14 3. Klasse3920 4. Klasse35 + 426 + 4 5. Klasse29 + 116 6. Klasse227 7. klasse132 8. Klasse178 9. klasse 75

7  Ventelister - 2011 Børnehaveklasse ÅRAntal på ventelisteNote 2012 – aktiv liste50 6 tillige på 2013 grundet alder 2012 – passiv liste 9 201347 9 tillige på 2014 grundet alder 201438 2 tillige på 2015 grundet alder 201528 6 tillige på 2016 grundet alder 2016 6 201712 4 tillige på 2018 grundet alder 2018 7 Indskrivningsliste

8

9

10 FSA så er vores 6,91 Standpkt så er vores 7,67 Obligatorisk opgave så er vores 9,0 BT 12.04.2010

11  Yderligere analyse viste herudover › At skolen lå med det højeste gennemsnit (såvel kommunale som private skoler) i Ringsted › At skolen og lå med det højeste gennemsnit (såvel kommunale som private skoler) ved sammenligning til Sorø › At skolen tillige havde et højere gennemsnit end tilsvarende privatskoler i Roskildeområdet

12  Er ikke ensbetydende med › At skolen opfører sig som en eliteskole – udadtil og ikke tager et socialt ansvar › At vi ikke, ind i mellem, har problemer, der skal løses! Vi løser hele tiden ”udfordringer”, hvilket også svarer til vores målsætninger. Et element vi prioriterer i vores økonomi!

13  Fagligt niveau påvirkes af › Stærke lærer og SFOkompetencer samt de mange indsatser og metoder der løbende udføres af personalet - i forlængelse af skolens formåls§§. › Tak for det!

14

15  Ibrugtagning af SkoleIntra  Tilskudsordninger, benchmarking af prisniveau m.v.  Indskrivningsproces m.v…….  Smartboards i alle klasser  Personlig computer fra 8. klasse med elevskabe m.v.  Fokus på løbende markedsføring  Med videre….. Og alt sammen med samtidigt overskud det enkelte år…

16 For  40 % af de tilsvarende privatskoler havde underskud sidste år  På skoler, et tak mindre, udgjorde antallet 70%  Gennemsnitligt resultat udgjorde 707 kr. i underskud pr. elev (BDOanalyse) Årsag?

17  Forbedring/ klargøring af økonomi › Låneomlægning og øvrig ”administrativ” effektivisering/forbedring.. › Vedligeholdelse = besparelse › Tålelig merindskrivning som er blevet godt modtaget › Bedre bred økonomistyring med sammenhængende budgetter, udviklingskatalog, vedligeholdelsesplaner og likviditetsbudgetter …… efter forsigtighedsprincippet › Overvejelser, undersøgelser om udvidelse?

18

19  Skolens leder har den daglige pædagogiske og personalemæssige ledelse  Bestyrelsen har det overordnede ansvar for skolens drift og økonomi Hvad ligger der i dette indhold og hvorledes har det sammenhæng til økonomistyringen? (Afsluttende dialog om følgende fremadrettede indikatorers indhold….)

20 Bestyrelsen er arbejdsgiver for skolens personale har ansvaret for den overordnede ledelse af skolen 6. At sikre elevtilfredshed, tryghed og trivsel (DCUM) 1. Leder for skolens leder (også ansættelse) Sparringspartner overfor skolens leder (Tillid gennem kommunikation) 2. Ansvarlig for den økonomiske drift 2. Personaletilfredshed, arbejdsmiljø og sygefravær 7. Forældretilfredshed 1. At varetage skolens overordnede målsætning At sikre at skolens formål opfyldes. 4. Juridisk ansvar og betryggende forretningsgange 5.Ansvarlig for skolens branding 3. Strategisk sigte – kort og langt

21  Løbende reduktion i budgetter i takt med udfordringerne - kunne betyde › Reduktion af lærertimetal › Reduktion af elevtimetal › Ophør af lejrskoler og/eller Rom-ture › osv  At prioritere › Udvikling, indflydelse og ejerskab, generelt › At iværksætte tiltag til udvikling af læringsmiljøet › At fortsætte med at være på forkant i forhold til det tekniske miljø › At fortsætte med at fastholde elementer i det sociale miljø, herunder lejrskoler m.v. › At forbedre de fysiske rammer Og det kræver en god økonomisk strategi!

22


Download ppt " At skolen bygger hele sit virke på det katolsk-kristne livs- og menneskesyn  Løbende at skabe et værdibaseret skolemiljø, fuld af trivsel  At den."

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google