Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

KØBENHAVNS KOMMUNE Børne- og Ungdomsforvaltningen Indslusningsordning for nyuddannede lærere ”Sådan gør vi i København” Oplæg til konference om lærerstartordninger.

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "KØBENHAVNS KOMMUNE Børne- og Ungdomsforvaltningen Indslusningsordning for nyuddannede lærere ”Sådan gør vi i København” Oplæg til konference om lærerstartordninger."— Præsentationens transcript:

1 KØBENHAVNS KOMMUNE Børne- og Ungdomsforvaltningen Indslusningsordning for nyuddannede lærere ”Sådan gør vi i København” Oplæg til konference om lærerstartordninger.

2 KØBENHAVNS KOMMUNE Børne- og Ungdomsforvaltningen Indslusningsordning Den toårige indslusnings- ordning indeholder forslag, der skal implementeres såvel centralt som lokalt og som indeholder følgende tiltag: CentraltLokalt Konference: Præsentation af kommunen Foredrag om at være ny lærer Workshop: refleksioner i.fht. praksischok. Skoleleder: Overvejelser om skema til de nye Regelmæssige formaliserede samtaler Kurser: Klasseledelse Konflikthåndtering Skole- hjemsamarbejde Vejledning: Støtte til årsplanlægning Administrativt overblik Opstart af elevplaner

3 KØBENHAVNS KOMMUNE Børne- og Ungdomsforvaltningen Tanken bag... Formålet er at skabe et samlet tilbud, der retter sig mod de nye læreres behov i deres udvikling af de centrale lærerkompetencer. Målet er at skabe en tilpas læringsforstyrrelse ved at tage hånd om de nye læreres idealisme og lette overgangen mellem seminarium og skole.

4 KØBENHAVNS KOMMUNE Børne- og Ungdomsforvaltningen Konferencen Forventninger til dig selv som lærer (konkretisering af hvad jeg vil og hvilke konkrete metoder, der understøtter det) Vælg postkort som taler mest til dig (diskussion i grupper) Vælg postkort som overrasker dig mest (diskussion i grupper) Hvordan bliver jeg den lærer, jeg vil være? (Hvad skal jeg være opmærksom på som nyuddannet lærer?)

5 KØBENHAVNS KOMMUNE Børne- og Ungdomsforvaltningen Kurserne Må ikke være opgave oven i opgaven Må ikke være mere seminarieundervisning Didaktisk bygge bro mellem teori og praksis Ingen ”lektier” af boglig/teoretisk karakter Netværksfunktion

6 KØBENHAVNS KOMMUNE Børne- og Ungdomsforvaltningen Støtte på skolerne Forberedelsesvejledning Timerefusion og uddannelsestilbud til forberedelsesvejledere Skolerne frihed til selv at tilrettelægge støtte til de nyuddannede lærere.

7 KØBENHAVNS KOMMUNE Børne- og Ungdomsforvaltningen Vilkårene Tilmelding via skoleleders tilmelding af ny lærer til konference Timerefusion for timer ved konference Kurserne betalt centralt. Ny lærer modtager mail om tilmelding og tidspunkt Nye lærere forhøjet forberedelsestid: vejledning til forberedelse på skolen

8 KØBENHAVNS KOMMUNE Børne- og Ungdomsforvaltningen Realiteterne ”På vores skole har vi ikke praksischok” ”Det behøver du ikke gå til. Vi kan sagtens kan klare coaching/ undervisning internt på skolen” ”Det har vi ikke fået timer til” ”Jeg vidste ikke at man skulle komme” ”Jeg vidste ikke jeg var tilmeldt”

9 KØBENHAVNS KOMMUNE Børne- og Ungdomsforvaltningen Better practice? Strammere styring af implementering af ordningen på skolerne Bedre og tidligere udmeldinger til skoleledere Udvikling af kurser i forhold til placering og hyppighed


Download ppt "KØBENHAVNS KOMMUNE Børne- og Ungdomsforvaltningen Indslusningsordning for nyuddannede lærere ”Sådan gør vi i København” Oplæg til konference om lærerstartordninger."

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google