Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

Hvordan uddanner vi de nye i branchen i de nye værktøjer?

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "Hvordan uddanner vi de nye i branchen i de nye værktøjer?"— Præsentationens transcript:

1 Hvordan uddanner vi de nye i branchen i de nye værktøjer?
DBF,

2 Mads Carlsen Civilingeniør i byggeledelse, AAU, 2003
Konsulent i UCN act2learn Teknologi Underviser på UCN bygningskonstruktør Ekstern lektor, Institut for Mekanik og Produktion, AAU Medlem af buildingSMART-forum DK. Deltaget i udvikling af bygherrekrav under Det Digitale Byggeri og i cuneco udviklingsarbejde Arbejdet med forskning, udvikling og implementering vedr. digitalisering af byggeriet.

3

4

5 FRA EN IDÉ PÅ EN SERVIET – TIL EUROPAS STØRSTE DIGITALE EKSPERIMENTARIUM
INDEN FOR BYGGEBRANCHEN MED OVER 100 STUDERENDE FRA 4 FORSKELLIGE UDDANNELSES-INSTITUTIONER OG FRA 11 FORSKELLIGE FAGOMRÅDER

6 Institutioner dag De Digitale Dage
Uddannelser repræsenteret Bygningskonstruktører Vvs installatører El installatører Sundhedsuddannelser Datamatiker Tømrer Murer Elektrikker Ingeniør i bygningsinformatik Ingeniør i bygningskonstruktion Ingeniør i indeklima og energi

7 Materiale-leverandør
Hvor er problemet? Det primære fokus i digitalisering af byggeriet har været på rådgiverbranchen. Bygherre Arkitekt Ingeniør Offentlig forvaltning Entreprenør Materiale-leverandør Driftsherre Byggesektorens værdikæde og aktørgrupper – udfra en klassisk betragtning Det Digitale Byggeri er bl.a. derfor kun implementeret i et begrænset omfang i dele af værdikæden - trods mange indlysende fordele. Værdien for hele byggebranchen og kunden opstår først når alle aktører kan drage nytte af de teknologiske redskaber.

8 Materiale-leverandør
Visionen for De Digitale Dage er: ”Vi vil samle hele byggeriets værdikæde i et fælles samarbejde, hvor virksomhedernes praktiske erfaringer, uddannelsernes viden og teori, en bred kreds af højt specialiserede og engagerede undervisere samt forandringsparate digitale studerende fra alle byggeriets fag skaber optimale rammer for både på kort og langt sigt at udvikle og udbrede Det Digitale Byggeri til alle byggeriets led” Fokus: DET DIGITALE BYGGERIS ORINDELIGE MÅL Kommunikation, samarbejde og værditilførelse Bygherre Arkitekt Ingeniør Offentlig forvaltning Entreprenør Materiale-leverandør Driftsherre

9 Ideen

10 Setuppet

11

12 Eksempel på tværfaglighed
Jordmoderstuderende skulle i bygherregruppen udvikle ideer, krav og specifikationer til lokaler, indretning og funktionalitet, så sundhedshuset kunne honorerer sundhedsydelserne til de gravide og nye familier.

13

14 Resultaterne Vi er et eksperimentarium for den danske byggebranche - hvor vi i praksis kan teste div. problemstillinger og udfordringer. Vi bidrager med unik digital viden til byggebranchen fortsatte udvikling - da teorier bliver gjort praksisorienteret og afprøvet. Vi viser hvor langt vi er nået i dansk byggeri - og de mange muligheder og fordele der er ved at bruge BIM. Får synliggjort nogle af de “huller” der er i både bekendtgørelser, stan-darder samt det proces - og softwaremæssig.

15 Udsagn fra de studerende
Har fået stort indblik i anvendelsen af digitale værktøjer og metoder. Fedt at finde ud af, hvad vores spidskompetencer er i forhold til de andre uddannelser. Har erkendt at digitale kom-petencer ikke gør det alene – samarbejde er enormt vigtig. Har fået meget større indblik i andre fagområders kompetencer. At kunne et stykke software til fingerspidserne er ikke nok – der skal bygges meget mere på.

16 9., 10. og 11. april 2014 www.dedigitaledage.dk

17 Gabet mellem ”Ny” og ”Gammel”
Ingen eller ringe (praktisk)erfaring Up-to-date digitale kompetencer Stor erfaring Begrænsede digitale kompetencer Digitale kompetencer der ligger i front. Evner til at overføre digitale kompetencer fra en kontekst til en anden. Indsigt i at branchen er ikke enten-eller og sort eller hvid, men både-og og multifarvet.

18 A B Kombinationen af ”Ny” og ”Gammel” Jeres Nutid Jeres Fremtid
Forandringsprocessen Det er her det går galt... Analyser konkluderer, at 70% af alle større forandringsprojekter mislykkes i forhold til de opsatte succeskriterier. – og at 70% af disse skyldes manglende forandringsledelse. Ved at kombinere ”Ny” og ”Gammel” viden kan forandringsprocessen gennemføres med større succesrate.

19 “Det digitale isbjerg”
De synlige og usynlige udfordringer - men nødvendige forandringer ved implementering af Det Digitale Byggeri.

20 “De synlige udfordringer ved implementering af Det Digitale Byggeri”
Software “Krav” Software træning Salgsparametre Strategi Økonomi “De usynlige udfordringer ved implementering af Det Digitale Byggeri” Nye produkter og ydelser Forandringsledelse BIM forståelse Bygherrekontrakter Netværk Medarbejder tilfredshed Projektledelse Ekstern kommunikation BIM management Samarbejdskonstrakter Rekrutering Netværk Intern kommunikation Brugerinvolvering Processer Arbejdsmetode BIM koordinering

21 Respons fra virksomheder
Dimittenderne er med til at styrke virksomhedernes fokus på digitalisering og drive udviklingen. Dimittendernes kompetencer matcher i overvejende grad de behov som virksomhederne står med. Dimittenderne kan omsætte deres viden til konkret praktisk arbejde. De skal bare kunne noget AutoCAD.

22 … ellers tak for opmærksomheden
Spørgsmål? … ellers tak for opmærksomheden – og muligheden for at komme og fortælle hvad vi laver i det mørke Nordjylland


Download ppt "Hvordan uddanner vi de nye i branchen i de nye værktøjer?"

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google