Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

Web 2.0 medier i danskundervisningen v/ Tom Steffensen.

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "Web 2.0 medier i danskundervisningen v/ Tom Steffensen."— Præsentationens transcript:

1 Web 2.0 medier i danskundervisningen v/ Tom Steffensen

2 Overordnede mål at evaluere eksisterende læremiddel- og undervisningspraksis i læreruddannelsens danskfag (fællesdel og specialisering mod mellem- og sluttrin) med udblik til folkeskolens danskundervisning. ud fra et fagdidaktisk perspektiv at undersøge, hvilke læringsmuligheder der ligger i at anvende web 2.0 medier som redskaber i de studerendes og folkeskoleelevers arbejde med danskfaglige indholdsområder som litteratur, medier og sprog. ud fra et almendidaktisk perspektiv at undersøge, hvilke muligheder for videnskonstruktion og kollaboration, der generelt ligger i udvalgte sociale software. at udvikle de studerendes læremiddelfaglighed og evne til selvstændigt at tilrettelægge danskundervisning med inddragelse af it-baserede læremidler i praktikken.

3 Tre delprojekter ”Kanon i praksis” – de studerende producerer indhold til UCSJ`s professionswiki. Bloggen som læringsredskab Video med web 2.0 Afrapportering: Web 2.0 medier i danskundervisningen - wiki.ucsj.dkWeb 2.0 medier i danskundervisningen - wiki.ucsj.dk

4 De studerendes professionswiki Grundlag: UCSJ`s professionswiki (MediaWiki – syntaks)UCSJ`s professionswiki Projektets hovedside Kanon i praksisKanon i praksis De studerendes sider: Tom KristensenTom Kristensen (flad struktur) Herman BangHerman Bang (hypertekst)

5 Kollaborative skriveprocesser

6 Evaluering og overvejelser Motiverende med autentisk kontekst Wikiens teksteditor ikke specielt brugervenlig Brug for klare kriterier mht. respons (hvem blander sig i hvad og hvornår?) Ønske om mere undervisning i tekniske muligheder (lidt besværligt med MediaWiki) Genreovervejelser: Hvad er genreidealet? Wikipedias leksikonartikler eller den akademiske opgave?

7 Perspektiver Genre: en professionswiki kan bruges som en dynamisk opgavebank (dvs. ikke som et leksikon – her er autoritative kilder bedre) Andre studerende kan bygge videre på det professionstema, vi her har grundlagt. Andre fag kan opbygge tilsvarende professionstemaer – og måske kan konstruktion af wikitekster bruges som omdrejningspunkt i et tværfagligt samarbejde. Siderne skal være brugbare som inspiration for praktikforløb og opgaveskrivning. Det betyder nok også, at der skal føres en vis kvalitetskontrol.


Download ppt "Web 2.0 medier i danskundervisningen v/ Tom Steffensen."

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google