Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

Franz Marc af Joan Eriksen.

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "Franz Marc af Joan Eriksen."— Præsentationens transcript:

1 Franz Marc af Joan Eriksen

2 Franz Marc Tysk kunstner. Født i München 1880
Studerede ved akademiet i München, hvor han blev inspireret af impressionismen og de japanske træsnit. Senere blev han optaget af ekspressionisternes formsprog. Han meldte sig frivilligt til den tyske hær og faldt ved Verdun 1916.

3 Gul ko

4 Gule heste

5 Ekspressionismen Ekspressionismen er en bevægelse inden for billedkunst og arkitektur, der opstod i Tyskland omkring 1905. Ekspressionisme skaber billeder med stærk udtrykskraft vha. farver og former. Naturalistiske fremstilling er ikke så vigtig.

6 Tyrol

7 Tiger

8

9 Samarbejde med Kandinsky
I 1911 udgav han sammen med Kandinsky kunstalmanakken "Der Blaue Reiter", og deltog samme år i gruppens første udstilling i München. Marc malede i 1914 abstrakte malerier inspireret af Kandinsky.

10 Blå hest

11 Der Blaue Reiter Der Blaue Reiter opstod i München i 1911.
Bevægelsens navn kommer af Franz Marc's interesse for heste og Kandinsky's kærlighed til den blå farve. Den blå farve symboliserer det åndelige - jo mørkere farven er jo mere vækker den menneskets længsel efter det evige, Kandinsky malede i 1903 et billede med titlen "Der Blaue Reiter". 

12 Blå abe

13

14

15

16 Kilder Maleriets historie, Könemann
Gombrich: Kunstens historie, Gyldendal Andersen og Lauersen: Billedkunst, Systime WWW. Wikipedia Mini kunstguide, Könemann


Download ppt "Franz Marc af Joan Eriksen."

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google