Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

Udfordringer i sundhedsopgaven i den enkelte kommune - temaer fra interviewrunde 12-12 strategiseminar 15.-16. januar 2015.

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "Udfordringer i sundhedsopgaven i den enkelte kommune - temaer fra interviewrunde 12-12 strategiseminar 15.-16. januar 2015."— Præsentationens transcript:

1 Udfordringer i sundhedsopgaven i den enkelte kommune - temaer fra interviewrunde 12-12 strategiseminar 15.-16. januar 2015

2 Centrale temaer 1 )Sundhedsfaglige kompetencer Tværfaglighed - mødet med borgeren. 2) Kvalitet 3) Implementering Konkrete formuleringer i stil med ”Forløbsprogrammet for kræftrehabilitering og palliation”. At lede udad Udvikle det samlede fremfor DNS. 4) Tværgående potentialer 5) Fælleskommunale standarder 6) Anseelse og respekt om den kommunale sundhedsopgave Det er ikke det rigtige tema… Hellere ”skabelsen af en tydeligere fælles faglig identitet i den kommunale sundhedsopgave”. Vilkår for den kommunale sundhedsopgave. 7) Proaktiv, fælles forståelse af kommunal sundhedsopgave efter supersygehusene står klar 8) Politisk ejerskab til den kommunale sundhedsopgave (KKR, SKU, PPU og SU)

3 UdfordringHvad kan I selv gøre, indenfor egen kommune Hvordan kan I hjælpe hinanden - i eller udenfor - Sundhedsstrategisk Forum

4 Udfordringer i sundhedsopgaven i de enkelte kommuner 1) Er det de mest centrale udfordringer, vi har formuleret? 2) Er der udfordringer, I kunne tænke jer at tilføje eller nogle, hvor I ønsker at foreslå justeringer? 3) Ville håndteringen af disse udfordringer betyde, at I havde en klar plan for udvikling af den kommunale sundhedsopgave?

5 Hvordan kan I hjælpe hinanden - i eller udenfor - Sundhedsstrategisk Forum Sundhedsfaglige kompetencer -Fælles projekt -Rotationsstillinger og udveksle undervisere -Fælles krav til uddannelse -Implementering af krav Kvalitet -Fælleskommunale standarder -Fælleskommunale indikatorer -Proaktivt fyrtårn til det nationale niveau - Strategisk drøftelse af kvalitet og opgavedeling samt fælles dokumentation Implementering -Samarbejde i klynger - Pollitisk forankring af sundhedsopgaven: Emner fra kommuner -Pixiudgave af godkendt Sundhedsaftale (politisk) - Dialog, videndeling af praksiserfaringer og vision i KL, SSF, KKR - Bedre IT-understøttelse - Formandskab/ sekretariat varetage høringssvar Tværgående opgaveløsning -Gensidig inspiration og videndeling om modeller, som kan implementeres og som virker -Fælles krav til samarbejdskompetencer Faglig identitet for den kommunale sundhedsopgave -Få et fælles billede af kommunens rolle i det samlede sundhedsvæsen. Fælles opgaveløsning -Fælles oversættelse af, hvad samarbejdet og konkrete aftaler betyder for den kommunal sundhedsopgave -Generiske modeller -Påvirkning af den fælles dagsorden i KL Politisk forankring af sundhedsarbejde -Byde ind med emner, som man med udbytte kan rejse på den politiske dagsorden Fælles faglige standarder-Fælles definition af rehabilitering v. 2.0. – respekt for hinanden opgaver og roller Økonomi-Dele analyser – stille krav til regionen om adgang til data og gennemsigtighed

6 Hvordan kan I hjælpe hinanden - i eller udenfor - Sundhedsstrategisk Forum


Download ppt "Udfordringer i sundhedsopgaven i den enkelte kommune - temaer fra interviewrunde 12-12 strategiseminar 15.-16. januar 2015."

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google