Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

Udleveringsrampe på Svinefarm i Kina Præsenteret af :Bjarne Vest

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "Udleveringsrampe på Svinefarm i Kina Præsenteret af :Bjarne Vest"— Præsentationens transcript:

1 Når der skal bygges ”stort” og der skal produceres mange sunde grise så billigt som muligt.
Udleveringsrampe på Svinefarm i Kina Præsenteret af :Bjarne Vest POLDANOR S.A. POLEN

2 DEFINATIONEN AF ”STORT” I FØLGENDE PRÆSENTATION
Farme på over 4000 Søer som er den størrelse som det af managementmæssige ,miljømæssige ,produktionsmæssige som sundhedsmæssige grunde findes at være de største farm som man kan lave traditionelt med hensyn til Søer ,Smågrise og Slagtesvin.

3 Indhold Bygninger Ventilation Fodring Management Grise Flow Placering Konklusion

4 Slagtesvinefarm på seks etager

5 SOFARM PÅ 8000 SØER

6 KOCZALA SOFARM EFTER OMBYGNING

7 12 store bygninger ved siden af hinanden med ca
12 store bygninger ved siden af hinanden med ca. 20 meter mellemrum i Kina

8 Sofarm på seks etager med plads til 18000 Søer med Slagtesvineproduktion i Kina

9 Ramper og elevatorer for at flytte folk og grise op og ned i systemet

10 BYGNINGER Da der er en del rene bygningsmæssige og kontruktionsmæssige forhold at tage hensyn til ses det meget sjældent , endda på meget store farme at de enkelte bygninger bygges bredere end dem vi kender fra mindre farme som vi har i DK hvilket i praksis vil sige at en bygningsbredde på op til 20 meter er det mest normale hvorimod man så tit i længden går lidt længere end vi normalt kender det og op til 200 meter er ikke unormalt . Ud over dette bliver en farm derefter større blot ved at bygge flere bygninger , eller i enkelte tilfælde ved at lave flere etager . De fleste større farme gennem tiderne er bygget med mange enkeltstående bygninger i flere rækker for på den måde at holde sammen på det hele og samtidig have mindst mulig afstand ud til alle hjørner af farmen . Store Fordele Afstanden fra midten og ud til hjørnerne af farmen er minimale og farme hænger godt sammen Store ulemper Ulemper Der er stor en stor sundhedsmæssig risiko ved at bygge på denne måde at da sygdomme kan fluererer rundt i de forskellig bygninger . En eventuel smitte følger ikke det normale smitte billede ved at komme ind på farmen , bryde ud og forsvinde igen men kan blive ved med at bryde ud i forskellige staldafsnit Da bygninger er bygget enkeltstående er der et problem i vintertiden da medarbejderne skal gå ind og ud af de enkelte bygninger med store temperaturforskelle og træk som resultat

11 VENTILATION Da mange store farme mange bliver bygget i flere rækker for på den måde at holde sammen på det hele giver det et ventilationsproblem på den måde at uanset vindretningen vil der altid være mulighed for vindbåren smitte mellem bygningerne. Det optimale er derfor Ligetryksventilation eller et undertryksventilationsystem men med indsugningsventilerne formet som skorstene og med meget høj afkastning op over taget for der igennem at undgå at trække luft ind fra andre bygninger.

12 FODRING Problemerne ang foder i forhold til store farme er selve indleveringen ved det at man nødigt ser udefra kommende lastbiler køre ind på selve farmområdet . Problemerne kan løses på flere måder : Lave et fælles foder påslag i hegnet og derfra lade farmlastbiler køre det ud til de enkelte stalde Lave et fælles fodersystem som trækker foderet ud til de enkelte stalde

13 MANAGEMENT Store farme giver store afstande og dette skal der tages specielt hensyn til, både af hensyn til ledelse , arbejdsrutiner og ved flytning af dyr . Afstande På Koczala Sofarm er der en 8 km gåtur på samtlige fodergange hvis man lige skal ud og slukke lys inde TV avisen Tidsforbrug Der skal laves eksterne kantiner og toiletter for at personalet ikke skal bruge ½ time for at gå hen til kantine eller på toilettet Ledelse Ansvar og arbejdsopgaver Der skal laves en anden fordeling af ansvar og arbejdsopgaver end på en lille farm da ingen driftleder kan komme rundt på hele farmen mere end 1 gang dagligt . Mobilitet Der bør investeres i løbehjul ,Cykler for at folkene kan komme rundt i en fart tiltrodsf or afstandene

14 INTERNE CYKLER TIL MEDARBEJDERE

15 INTERNT GRISE FLOW Store farme giver normalt store afstande for både mennesker og dyr ved at flytte grise på gangarealer er der stor risiko fro smittespredning mellem de enkelte afdelinger Af hensyn til dyrenes sundhed bør der laves ramper for hver sektion og flyttes grise i en traktor vogn eller der bør laves et Internt transportsystem som kan flytte dyrene fra en sektion til en anden uden at grisen svine hele mellemgange til .

16 Interne vogne til flytning af grise mellem farestald og udleveringsramper

17 Management rum på Kinesisk Svinefarm

18 PLACERING Store farme kræver meget plads
Koczala farmen dækker et område på 9 ha Det er nødvendigt at placere farmen et sted hvor den ikke er for tæt på naboer samt ikke for tæt på miljøfølsomme områder natur områder og floder med mindre der kompenseres herfor med en udvidet kontrol og med mange sikkerhedsforanstaltninger .

19 GYLLE UDBRINGNING I KINA

20 Tagkonstruktionen på Svinefarm i Kina

21 Dobrzyn Sofarm Polen

22 KONKLUSION Mange store farme er bygget i specielt Østeuropa disse farme passede fint til datidens ledelsesform og indstilling til produktivitet og effektivitet . Disse store enheder kan sagtens laves om til fornuftige og effektive enheder i dag men det kræver fantasi ,gå på mod og kreativitet at få Bygninger ,Ventilation , Fodring Management ,Grise flow og Beliggenhed til at harmonere med nutidens krav omkring moderne Overblik , Effektivitet , Miljø , Sundhed og Personalepleje . En ny stor farm idag vil derfor blive bygget op fra grunden på en helt anden måde end de gamle og hvis der snakkes Sohold med Slagtesvin bliver en farm på over 2500 Søer i dag svær at forene med ovenstående . Hvis der snakkes Tree Site vil størrelse på Soholdet kunne laves op til ca. 4000 hvorefter stordriftsfordelen mange forsvinder igen .


Download ppt "Udleveringsrampe på Svinefarm i Kina Præsenteret af :Bjarne Vest"

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google