Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

Kort præsentation Jesper Holmelund Jørgen Peter Ærthøj

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "Kort præsentation Jesper Holmelund Jørgen Peter Ærthøj"— Præsentationens transcript:

1 Kort præsentation Jesper Holmelund Jørgen Peter Ærthøj
Basisliste.dk Kort præsentation Jesper Holmelund Jørgen Peter Ærthøj

2 Basislistenord.dk Basislistemidt.dk Basislistesyd.dk Basisliste.dk Basislistesjaelland.dk Basislistehovedstad.dk Samtlige domænenavne i diagrammet er ledige. Basislisten.dk ejes af Region Syddanmark og kan evt overtages?

3 Vores tanker om en fælles liste
Formål At etablere en fælles webbaseret platform for alle regioner Platformen skal sikre Ensartet opbygning i regionerne Fælles videre udvikling af produktet Intensiveret samarbejde om evidens og dokumentation Platformen skal respektere Vores regionale forskellige valg og budskaber De forskellige organisationer Platformen skal Redigeres regionalt – med veldefinerede opgaver centralt og regionalt Holdes enkel Tage udgangspunkt i al relevant evidens inklusiv den nationale basisliste Have regionalt ejerskab – udvikles og styres af de 5 regionale lægemiddelenheder Forskning Implementeringen følges af en forskningsenhed, vi har allerede kontakt til Jens Søndergaard fra SDU

4 Kommisorium fælles platform
Repræsentanter fra lægemiddelenheder i landets regioner afholdt møde d. 27. marts 2007 og besluttede at udarbejde et kommissorium for en styregruppe. Styregruppen Styregruppen består af mindst 2 personer fra hver af de fem regioner. IRF fungerer som sekretariat og har herudover observatørstatus. Formål at skabe en fælles web-baseret platform for de regionale basislister med et fælles layout men med regionalt indhold efter eget valg. at udarbejde standarder i samarbejde med MedCom og PLO’s EDB udvalg (Praktiserende Lægers Organisation), så det bliver muligt at implementere web-baserede regionale basislister i IT-systemerne i almen praksis og på sigt også i IT-systemer i sekundærsektoren - i alle regioner. at udarbejde en plan for fælles markedsføring af de web-baserede regionale basislister. at vedligeholde funktionaliteten af platformen og implementere eventuelle ændringsforslag fra regionerne.

5 fortsat Kompetence/beføjelser
Det faglige indhold i de regionale basislister er ikke styregruppens ansvar, men regionernes egne. Web-udvikling og programmering varetages af en særlig IT-arbejdsgruppe. Finansiering Udgifter til hosting, vedligehold og udvikling af den fælles web-baserede platform for de regionale basislister deles lige mellem de fem regioner. Etableringspris hvis Region Nordjyllands IT-afdeling hoster en CMS-løsning (Content Management System) vil være mellem Løbende udgifter minimale. Evaluering Hvis der i styregruppen er enighed om evaluering af brugen af den fælles web-baserede platform besluttes det af styregruppens medlemmer, hvem der skal foretage evalueringen - og form, indhold og økonomi aftales med styregruppen.

6 Basislistenord.dk Opbygning af listen
Formål Basislisten i Region Nordjylland skal være et hjælpeværktøj i beslutningsprocessen ved opstart af ny og i visse tilfælde ved allerede igangsat behandling. Listen er udarbejdet med udgangspunkt i rationel farmakoterapi og i valgene indgår virkning, bivirkning, evidens og pris Opbygning Listen er opbygget efter ATC-koder. Indenfor hver ATC-kode er der foreslået et eller flere lægemiddelnavne med yderlig angivelse af eksempler på præparater. De angivne lægemidler er forslag til førstevalg til en given behandling.

7 Basislistenord.dk Forsiden

8 Basislistenord.dk Eks: Antidiabetika


Download ppt "Kort præsentation Jesper Holmelund Jørgen Peter Ærthøj"

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google