Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

Velfærdssamfundet Et velfærdssamfund er et samfund, der søger for tryghed for borgerne fra vugge til grav. Velfærdsstaten løser altså velfærdsproblemer.

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "Velfærdssamfundet Et velfærdssamfund er et samfund, der søger for tryghed for borgerne fra vugge til grav. Velfærdsstaten løser altså velfærdsproblemer."— Præsentationens transcript:

1 Velfærdssamfundet Et velfærdssamfund er et samfund, der søger for tryghed for borgerne fra vugge til grav. Velfærdsstaten løser altså velfærdsproblemer som fattigdom, arbejdsløshed, manglende uddannelsesmuligheder og dårlige sundhedsforhold. ”Fra vugge til grav”? F.eks. sundhedsplejersken, der aflægger besøg hos de unge nybagte forældre for at veje barnet og undersøge den psykisk-intelligensmæssige udvikling. – Begravelseshjælp fra det offentlige. Pengehjælp (f.eks. kontanthjælp, SU, arbejdsløshedsunderstøttelse, alderspension) og serviceydelser.(f.eks. uddannelse og sundhed).

2 Velfærd - organer, finansiering og opgaver

3 Velfærdstrekanten

4 Velfærdsmodellerne i velfærdstrekanten

5 Klemmer på den universelle velfærdsstat

6 Den demografiske bombe ifølge velfærdskommissionen 2006

7 Velfærdsmodeller mellem forskellige områder

8 Fra skatteyderbetalt ”gratis” velfærd til mere brugerbetaling og forsikringsvelfærd


Download ppt "Velfærdssamfundet Et velfærdssamfund er et samfund, der søger for tryghed for borgerne fra vugge til grav. Velfærdsstaten løser altså velfærdsproblemer."

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google