Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

Elever med særlige behov Lidt om allerede installerede hjælpe programmer i windows vista.

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "Elever med særlige behov Lidt om allerede installerede hjælpe programmer i windows vista."— Præsentationens transcript:

1 Elever med særlige behov Lidt om allerede installerede hjælpe programmer i windows vista.

2 Svagtseende: oplæser Utrolig let at aktivere oplæseren. Tryk start og vælg alle programmer og mappen tilbehør: derinde finder du en mappe mere, der hedder øget tilgængelighed. Vælg oplæser og du bliver nu guidet igennem, computeren læser skrift op, dog må vi erkende at på nuværende stadie, virker det kun til engelsk. Der vil senere være mulighed for at downloade en dansk stemme fra microsoft.

3 Svagtseende: oplæser Vi vil her pointere at et gratis program, der virker endnu bedre findes på www.adgangforalle.dk www.adgangforalle.dk En anden version, kan fås på skolen, eller købes, nemlig cd-ord, dette program er et fantastisk hjælpemiddel til ordblinde, da det indeholder alle relevante hjælpemidler en ordblind kan få brug for.

4 Forstørrelsesglas Findes I samme mappe som oplæseren. Denne er effektiv, da den deler skærmen I to og på den øverste ser eleven teksten/internetsiden gennem et forstørrelsesglas. Det positive ved dette forstørrelsesglas, er det er tilgængeligt på alle pcer og kan afsluttes hurtigt igen. Se foto næste side.

5 Eksempel på forstørrelsglasset

6 Andre elever med vanskeligheder IT kan være godt på mange måder, for alle type elever. Men der er noget der ikke skal glemmes og det er den fantastiske hjælp, der er at finde for de forskellige grupper af svage elever. De hørehæmmede, synshæmmede og dem med en baggrund, der gør at de har udviklet en tendens til forstyrrende adfærd i klassen. Det er vigtig at få disse elever integreret i klasse. Men nogen gange, kan det hjælpe på disse elever, med ro i form af styrende ”spil” på computeren og høretelefoner på. Fx så kan der være en elev i klassen, der kommer fra et hjem, hvor faderen ikke er der, moderen har ikke kræfter og resurser nok til at tage sig af sit ordentligt af sit barn. Det kan gøre en morgen meget forvirrende, så eleven kommer i skole og allerede der, så starter den første konflikt med en af de andre elever. Vores elev, har svært ved at fortælle og sætte ord på, hvad der er galt, kan ikke rigtig udtrykke sine følelser og det i sig selv, er jo med til et indre kaos. Denne type elev, kommer tit i klammeri med de andre elever/klassekamerater, og det er i sådanne tilfælde det være sig godt med en computer, et spil der relaterer til undervisningen og så ellers bare eleven og spillet. Syn af læreren. Selvfølgelig under opsyn. Det går mange skoler heldigvis meget ud af nu og har købt lærersystemer i form af computerspil og lign.. Så de får lov til at fordybe sig i lærende underholdning, hvor de selv bestemmer tempoet og niveauet ligger på eget. Under microv.dk forefindes flere gode undervisnings programmer blad. Den talende bog eller billedordbog 3 fra skolecom,


Download ppt "Elever med særlige behov Lidt om allerede installerede hjælpe programmer i windows vista."

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google