Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

Konfliktforebyggelse

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "Konfliktforebyggelse"— Præsentationens transcript:

1 Konfliktforebyggelse
Forældreinddragelse

2 Folkeskoleloven §1 Folkeskolens formål
§ 1. Folkeskolen skal i samarbejde med forældrene give eleverne kundskaber og færdigheder, der: forbereder dem til videre uddannelse og giver dem lyst til at lære mere, gør dem fortrolige med dansk kultur og historie, giver dem forståelse for andre lande og kulturer, bidrager til deres forståelse for menneskets samspil med naturen og fremmer den enkelte elevs alsidige udvikling.

3 Stk. 2. Folkeskolen skal udvikle arbejdsmetoder og skabe rammer for oplevelse, fordybelse og virkelyst, så eleverne udvikler erkendelse og fantasi og får tillid til egne muligheder og baggrund for at tage stilling og handle. Stk. 3. Folkeskolen skal forberede eleverne til deltagelse, medansvar, rettigheder og pligter i et samfund med frihed og folkestyre. Skolens virke skal derfor være præget af åndsfrihed, ligeværd og demokrati.

4 Temamøde for forældrene hvor Forældrene introduceres for:
Forældreinddragelse Temamøde for forældrene hvor Forældrene introduceres for: § 1 i folkeskoleloven Konfliktparadigmer Konflikttrappen Konfliktstile Hvordan vil man i l klassen agere i konflikter i fremtiden? Hvordan anbefaler vi at forældrene agerer?

5 Konflikttrappen

6 Når elever er i konflikt
Forældreinddragelse

7 Børnene prøver med voksenstøtte
Forældreguiden Trin 1 Børnene prøver selv Trin 2 Børnene prøver med voksenstøtte Trin 3 De voksne tager over

8 Trin 1 Børnene prøver selv
Tal med barnet om den konflikt barnet har været i. Hvordan har barnet oplevet konflikten? Hvad gjorde det ved barnet. (Følelser) Hvordan håndterede barnet konflikten Hvordan tror barnet modparten oplevede konflikten. Find sammen med barnet løsningsmuligheder, for at håndtere konflikten den følgende skoledag.

9 Trin 2 Børnene prøver med voksenstøtte
Bed barnet om at tale med sin klasselærer om konflikten Tal efterfølgende med barnet om effekten af dette. Er konflikten løst? Hvordan blev den løst?

10 Trin 3 De voksne tager over
Som forældre kontakter du klasselæreren. I drøfter i fællesskab hvordan konflikten skal håndteres.


Download ppt "Konfliktforebyggelse"

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google