Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

Diagrammer i Excel Hvordan laver man diagrammer ved hjælp af Regnearket Excel 2007?

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "Diagrammer i Excel Hvordan laver man diagrammer ved hjælp af Regnearket Excel 2007?"— Præsentationens transcript:

1 Diagrammer i Excel Hvordan laver man diagrammer ved hjælp af Regnearket Excel 2007?

2 Regnearket Excel 2007 Følgende diagram gennemgås: Søjlediagram

3 Regnearket Excel 2007 Åbn Excel – og vær klar til at gå i gang!

4 3. Søjlediagram Opgave: Lav et søjlediagram, der viser analfabetisme i % i Asien. Analfabetisme i % Afghanistan72 Bangladesh57 Kina9 Indien39 Iran23 Israel3 Japan1 Pakistan50 Sri Lanka11 Tyrkiet13 Vietnam10

5 3. Søjlediagram 1. Indtast data i regnearket Sørg for at skrive dataetiketter på (landenes navne), således at du ved, hvilke tal, der hører til hvad… Opgave: Lav et søjlediagram, der viser analfabetisme i % i Asien.

6 3. Søjlediagram 1. Indtast data i regnearket Sørg for at skrive dataetiketter på (landenes navne), således du ved, hvilke tal, der hører til hvad… 2. Marker data med musen (kolonne A og B) Opgave: Lav et søjlediagram, der viser analfabetisme i % i Asien.

7 3. Søjlediagram Opgave: Lav et søjlediagram, der viser analfabetisme i % i Asien. 3. Vælg ikonet for Indsæt

8 3. Søjlediagram Opgave: Lav et søjlediagram, der viser analfabetisme i % i Asien. 3. Vælg ikonet for Indsæt, 4. og der åbner en menu med forskellige diagramtyper.

9 3. Søjlediagram Opgave: Lav et søjlediagram, der viser analfabetisme i % i Asien. 3. Vælg ikonet for Indsæt, 4. og der åbner en menu med forskellige diagramtyper. 5. Vælg den første diagramtype, Søjle (tryk på den)

10 3. Søjlediagram Opgave: Lav et søjlediagram, der viser analfabetisme i % i Asien. 3. Vælg ikonet for Indsæt, 4. og der åbner en menu med forskellige diagramtyper. 5. Vælg den første diagramtype, Søjle (tryk på den) 6. Vælg undertype: Grupperet Søjle

11 3. Søjlediagram Opgave: Lav et søjlediagram, der viser analfabetisme i % i Asien. 7. – og søjlediagrammet er i princippet lavet.

12 3. Søjlediagram Opgave: Lav et søjlediagram, der viser analfabetisme i % i Asien. 7. – og søjlediagrammet er i princippet lavet. Men du kan nu vælge mellem to forskellige fremtoninger af søjlediagrammet:

13 3. Søjlediagram Opgave: Lav et søjlediagram, der viser analfabetisme i % i Asien. Hvis du – som her – vælger Serie i Kolonner, får du en x-akse med landenes navne samt søjler, der har ens farve, da det er den samme serie af tal, der sammenlignes. Dette er standarden for søjlediagrammer!

14 3. Søjlediagram Opgave: Lav et søjlediagram, der viser analfabetisme i % i Asien. MEN… Hvis du vælger Serie i Rækker (tryk på Skift række/kolonne)

15 3. Søjlediagram Opgave: Lav et søjlediagram, der viser analfabetisme i % i Asien. MEN… Hvis du vælger Serie i Rækker (tryk på Skift række/kolonne), får du en x-akse med seriens navn samt søjler, der har forskellig farve – en farve for hvert af landene, der sammenlignes.

16 3. Søjlediagram Opgave: Lav et søjlediagram, der viser analfabetisme i % i Asien. Diagrammet er færdigt …

17 3. Søjlediagram Opgave: Lav et søjlediagram, der viser analfabetisme i % i Asien. … og kan nu finpudses. Her kan du bruge Excels indbyggede redigeringsværk- tøjer, der bruges til diagrammer.

18 3. Søjlediagram Opgave: Lav et søjlediagram, der viser analfabetisme i % i Asien. … og kan nu finpudses. Her kan du bruge Excels indbyggede redigeringsværk- tøjer, der bruges til diagrammer. Dette gælder for begge udgaver af diagrammet


Download ppt "Diagrammer i Excel Hvordan laver man diagrammer ved hjælp af Regnearket Excel 2007?"

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google