Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

Immigration i New Orleans. Introduktion De følgende digte giver indblik i immigrationen til New Orleans, med et særligt fokus på befolkningssammensætningen.

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "Immigration i New Orleans. Introduktion De følgende digte giver indblik i immigrationen til New Orleans, med et særligt fokus på befolkningssammensætningen."— Præsentationens transcript:

1

2 Immigration i New Orleans.

3 Introduktion De følgende digte giver indblik i immigrationen til New Orleans, med et særligt fokus på befolkningssammensætningen. I ”Rejsen til ´mulighedernes land´” gives der indblik i den barske virkelighed, der omfavnede de mange immigranter ved ankomsten til byen. ”Den spirende amerikanske stolthed” tager udgangspunkt i hvad der skaber grundlag for stoltheden i New Orleans. ”Who are we?” dykker ned i, hvordan vi alle er forskellige, men hvordan vi samtidigt har et punkt, hvor vi kan skabe et fællesskab. I New Orleans har der været flere forskellige styrer og derfor har det altid været en blandet befolkning. I dette digt er det Amerikanske fodboldhold New Orleans Saints, et samlepunkt for hele befolkningen.

4 Rejsen til mulighedernes land. Lyset vakler i gennem en sprække af et gammelt skib Til en blå enklave i en rød tilstand Forventningsfulde mennesker, Der sejler over det endeløse hav. Havets truende og uforudsigelige flade, vil blive krydset snart indfinder de sig ’mulighedernes land’. Med sig har de en solid uvirkelig drøm, Der ikke nemt lader sig realisere. De højtlydende stemmer ved ankomsten, der virker meningsløse. Den iskolde kultiveret optræden, Der udvises af menneskene synes at være vanskelig.

5 Den spirende amerikanske stolthed USA’s stolthed Der blændede verdenen, Da New Orleans i 1803, Blev amerikansk Da New Orleans i 1803, Blev fri fra Frankrig Da USA’S 3. Præsident, Thomas Jefferson fik sit ønske opfyldt Ønsket om at New Orleans ville blive amerikansk Stoltheden fortsatte Den fortsatte da general Andrew Jackson, Udkæmpede slaget om New Orleans Da Jacksons tropper nedkæmpede en engelsk hær Og da der til slut blev sluttet fred.

6 Who are we? We are 30 percent white 65 percent black 5 percent asian And a 100 percent New Orleans Saints One time we were french Then we became spanish Now we are americans Now we are New Orleans Saints First we were controlled by france Then we were controlled by spain We were sold to America And later to the man who healed our pain Our saint, Jean Peyton


Download ppt "Immigration i New Orleans. Introduktion De følgende digte giver indblik i immigrationen til New Orleans, med et særligt fokus på befolkningssammensætningen."

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google