Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

Motorik – musik dagplejer

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "Motorik – musik dagplejer"— Præsentationens transcript:

1 Motorik – musik dagplejer
Majbritt Skov Lynge Vallekildevej 18 Hørve

2 Velkommen i mit hjem Vores hus er et gammelt hus fra 1907 med en tilbygning fra 2004. Vores have er lukket og støder op til skolen og børnene må lege over det hele. Vi har fælles indkørsel med naboen og derfor er der kun mulighed for kortvarig parkering. (dog ikke hvis naboens bil holder der) Indgangen til dagplejen er omme i gården

3 Min familie Jeg hedder Majbritt Skov Lynge og er gift med Peter.
Vi er begge ikke-rygere. Sammen har vi Emil fra 1999 og Ellen fra 2001. Vi har vores hund Major fra Den er dog aldrig sammen med dagplejebørnene.

4 Når der er dagplejebørn i huset og haven, er Major i sin hundegård.
Vores hund Major Når der er dagplejebørn i huset og haven, er Major i sin hundegård. Så kan vi se ham

5 Hvem er jeg og hvad er vigtigt for mig.
Motorik, musik, fordybelse i legen, bevægelsen og udendørs legen er alle meget vigtige for mig i børnenes dagligdag. Samt at se det enkelte barn for hvem de er og hvad de kan. I min fritid er jeg aktiv i mine børns sportsliv og skolegang. Jeg selv cykler og spiller badminton samt er instruktør på babymotorik og bevægelse holdet i VHG. Mit slogan er: Nyder det nære, nuet og naturen.

6 Motorikvejleder ”SLIP LEGEN FRI”
JO FLERE ERFARINGER BARNET HAR MED SIG FRA DEN FRIE LEG, DES STØRRE ER FUNDAMENTET, SOM BARNET KAN BYGGE PÅ SENERE I LIVET. Citat fra Anne Brodersens bog Motorikvejleder Jeg har i sommeren 2009 afsluttet min uddannelse som motorikvejleder ved Anne Brodersen og Mads Brodersen på Brenderup Højskole. Som motorikvejleder kan jeg teste og lave et træningsprogram som passer til barnet

7 Musik uddannelsen Jeg har i sommeren 2014, afsluttet min uddannelse som musikdagplejer. Jeg er blev undervist af Marie Hansen fra Odsherred musikskole.

8 I den daglige leg i haven skal der være mulighed for at:
Udfordre kroppen og sig selv. Mærke på verden. Være i bevægelse.

9 I den daglige leg i haven skal der være mulighed for at:
Have gynger til alle Gynge vildt Have hovedet i alle retninger

10 I den daglige leg indenfor skal der være mulighed for:
Tryghed Fordybelse i legen Bruge kroppen

11 I den daglige leg indenfor skal der være mulighed for
Massage Mærke kroppen Røre ved forskellige ting Råbe højt af glæde

12 Mine kæpheste for min dagpleje er
At børnene får lov til at mærke sig selv. Jeg har gulvvarme i hele mit hus og derfor leger vi tit uden strømper og bukser, hvilket er sundt for følesansen. At børnene får lov til at føle deres egen rytme så som at spise når de er sultne og sove når de er trætte og lige til de vågner. At børnene får lov til at udfordre og bruge deres krop. At børnene sprutter af lyst til at eksperimentere. At være ude i naturen og lege. At børnene leger så kinderne bliver røde og dampen står ud af ørene. Man skal kunne se, at man har været ude og lege. At skabe en ro og tryghed i mit hjem. At synge og lave fjollede sange med børnene.

13 Heldags legestue Jeg er i legestuen hver mandag.
Jeg møder ind om morgenen og er der hele dagen. Så i skal aflevere og hente i legestuen. Vores legestuen ligger på Nørregade 19. Billedet er taget fra haven.

14 Vi tumler, synger og danser til musik.
Hverdagsleg hos mig Vi leger udenfor i min have, da det giver den bedst mulighed for at stimulere sanserne, idet naturen er uforudselig (den er aldrig ens, forår, sommer osv). Vi leger med grundlegen hver dag og det er legene barnet bruger for at udvikle sig sansemotorisk, socialt og sprogligt. Legene er styret af barnet selv. Vi tumler, synger og danser til musik. Vi leger med mudder og smager på verden og det er med til at udvikle vores hjerne sanseligt.

15 BARNETSBOG Når Jeres barn starter hos mig får I en bog med hjem.
Det I skal gøre er at sætte billeder ind, som har en betydning for jeres barn. I bestemmer selv hvor mange det skal være. Bogen giver en god tryghed, da det er rart at kunne se mor og far når man har lyst. Bogen er barnets historie 

16 Vi kommer også gerne hjem til Jer.
HURRA HURRA Når der er fødselsdag inviterer vi ofte en anden dagplejer og hendes børn til at komme. Vi kommer også gerne hjem til Jer. Børnene giver hinanden en gave til omkring 25 – 30 kr., så de lærer at glæde andre.

17 Forældrekaffe, hygge og snak.
I løbet af året er der forskellig arrangementer, hvor det ville være dejligt hvis I kan deltage. Fastelavn Juletræsfest Bedsteforældredag Julehygge Alt sammen er noget I vil blive indbudt til i løbet af året.

18 PÆDAGOGISK LÆREPLAN sprog sociale kompetencer personlig kompetence
Jeg arbejder ud fra den pædagogiske læreplan, hvor man sætter fokus på 6 temaer: sprog sociale kompetencer personlig kompetence natur og naturfænomener kulturelle udtryksformer og værdier krop og bevægelse Når jeres barn er færdig i dagplejen har vi været inde over alle 6 temaer.

19 PROJEKTER OG NETVÆRK Jeg har deltaget eller deltager aktivt i følgende projekter eller netværk: Arbejdsgruppen den røde tråd ”barnets bog” (påbegyndt i 2000) Konference læringsstile de 9 intelligens (1 dag i 2003) MBTI – udviklingsprofil (2003) Deltagelse i kid-projekt (2004) Udarbejdelse af den pædagogiske læreplan (2005) Netværksgruppe ”børn med særlig stimulering og forældresamarbejde” (påbegyndt 2007) Konference i Nyborg Strand om pædagogik ( ) Arbejdsgruppe ”overgang mellem institutionerne” (2007) Underviser/foredragsholder i ”sansemotorik, dokumentation, barnets bog, læreplan, hjemlavet legetøj og forudsætninger for indlæring ”

20 DELTAGET I FØLGENDE KURSER
I min tid som dagplejer har jeg deltaget i følgende kurser: Grundkursus for dagplejer (3 uger i 1997) Det pædagogiske måltid (1 uge i 2000) Kursus i Hirtshals – Reggio Emilia (2 dage i 2000) Studietur til Italien (1 uge i 2001) Uddannelse som motorikvejleder (fra august juni 2009) Uddannelse i Rytme og rytmik ( ) Opfyldnings kursus for motorikvejler (2014)

21 Jeg forventer et godt samarbejde med jer forældre
Jeg vil gerne vide, hvornår jeres barn kommer. Om det er kl eller er ok med mig, bare jeg ved det. Er vi gået en tur, må I fange mig på telefonen. Jeg modtager gerne sms dagen i forvejen eller om søndagen, hvis I ved at jeres barn ikke kommer næste dag. Hos mig får I en plan over mine forventede fri - eller feriedage, så I kan holde styr på dem samt finde ud af om I skal bruge gæstedagpleje. Ellers får i den daglige information direkte fra mig, om hvad der er sket i dagplejen i dag. Jeg forventer at vi har gensidigt respekt for hinanden og at vi siger, hvis der er noget som man undre sig over eller omvendt.

22 VELKOMMEN I MIT HJEM Jeg håber at det i har læst og set har gjort, at I har lyst til at komme og besøge mig og min dagpleje. I er i hvert fald altid velkommen i mit hjem. På gensyn! Med venlig hilsen Majbritt Skov Lynge Vallekildevej 18 4534 Hørve MOBIL


Download ppt "Motorik – musik dagplejer"

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google