Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

Lucinahaven 2012. Pædagogik Lucinahaven indretter læringsmiljøer ud fra tre pædagogiske tilgange: Legepædagogik, værkstedpædagogik og børns inddragelse.

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "Lucinahaven 2012. Pædagogik Lucinahaven indretter læringsmiljøer ud fra tre pædagogiske tilgange: Legepædagogik, værkstedpædagogik og børns inddragelse."— Præsentationens transcript:

1 Lucinahaven 2012

2 Pædagogik Lucinahaven indretter læringsmiljøer ud fra tre pædagogiske tilgange: Legepædagogik, værkstedpædagogik og børns inddragelse i hverdagsrutiner. Den pædagogiske læreplan er bygget op om disse tre tilgange.

3 Udfordringer for børnene: Der skal være tilpas af udfordringer Mulighed for at eksperimentere, at filosofere, at bruge fantasien, at prøve noget nyt, at tænke sig om.

4 ORGANISERING ORGANISERING

5 Rød kube: Æggene er VUGGESTUEN, som er delt op når det kan lade sig gøre i 3 grupper: babyer, de mellemstore og de store vuggestuebørn. Fælles legeplads med Kållarverne og samarbejde med Kållarverne i dagligdagen.

6 Æggene” jeg vil lære andre børn og voksne at kende end mine nære og så vil jeg tænke WAW, hvor fantastisk,hele dagen !” Æggene hedder de, da de endnu ikke er ”udklækket” – de skal trygt og godt ind i vuggestuekulturen og finde ud af verden dér – de skal lære at lytte, høre, se,” afprøve, afprøve og atter afprøve”, smage finde ud af, at der findes andre end dem og deres i verden og lære at lege sammen. Men de skal også udfordres ved ture ud af huset. Eks. en besøgsbondegård/Kringsminde eller lignende eller en tur i børnehavens Christianiacykel – have gode legemiljøer såvel inde som ude – og en overskuelighed. Forfatter. Mona Basselbjerg

7 Gul kube højre del Kållarverne: basisrum Fælles legeplads med Æggene og samarbejde med Æggene i dagligdagen.

8 ”jeg vil SÅ gerne lære at gå i børnehave” Kållarverne hedder de, de er lige blevet ”udklækket” fra æggene og er ranglede og usikre endnu. De skal lære at gå i børnehave. Ikke alle kållarvebørn er renlige og de skal også have en søvn i løbet af dagen. Kållarverne har et grupperum, som er deres – indrettet efter, de spor, lege og de interesser børn mellem ca. 2 ½og 3½ år har. De færdes stadigvæk i vuggestuen efter aftale med vuggestuen sammen med en voksen - men de udforsker også de legesteder og værksteder børnehaven har – dog altid sammen med en voksen. Ud af huset-ture er også med deres voksne – eks. på museum, i legeland, ved stranden, i skoven, på genbrugsstation, på bondegården/Kringsminde, på volden osv. Forfatter. Mona Basselbjerg

9 Gul kube venstre del Puppernes basisrum: Desuden er her også Professor Nørds konstruktionsrum med naturfænomener

10 ”jeg øver mig altså i at gå i børnehave, og jeg er blevet god til det ! ” De hedder pupperne da de er ved at ”æde” sig godt tykke og fede i kendskab til børnehaven og er ved at blive ” en kvik kål ” – og vil gerne lære mere og mere og prøve mere og mere det gør de enten i deres gruppetid med deres voksne eller i legestederne og værkstederne i børnehaven – eller ude af huset - eks. på museum, i legeland, ved stranden, i skoven, på genbrugsstation osv. Forfatter: Mona Basselbjerg

11 KREATIVT VÆRKSTED Efterhånden som børnetallet i Lucinahaven stiger vil vi igen bruge dette rum som base. Grøn kube højre side

12 Grøn kube venstre side Kålsommerfuglenes basisrum Desuden er rummet indrettet med hyggelige legesteder.

13 Kålsommerfuglene ” nu kan jeg gå i børnehave og har mange kammerater, som jeg skal gå i skole med ” Kålsommerfuglene er de største kål i børnehaven, store og runde og veldannede, de kan næsten flyve overalt i børnehaven og gnave sig dybere ind i alting/udforske/eksperimentere, såvel ude som inde … de største af dem skal endda flyve i skole, så de færdes hjemmevant i legestederne og værkstederne. De laver hvert år en sommercirkusforestilling sammen med pupperne. Æggene og Kållarverne er også med i forestillingen i ”mindre roller”. Forfatter: Mona Basselbjerg

14 Blå kube venstre side Natsværmernes basisrum : Natsværmerne er dagplejebørn som kommer i legestue i Lucinahaven. De har hele dette rum til at udfolde sig i.

15 I fællesrummet er også indrettet med legesteder. Wii spillested Hygge- og læsekrog Morgenmad og senere aktivtetskrog I løbet af sensommeren 2012 indretter vi flere legekroge i fællesrummet.

16 Overordnet aktivitetsplan Mandage basedage Tirsdage, onsdage og torsdage værkstedsdage. Fredage basedage


Download ppt "Lucinahaven 2012. Pædagogik Lucinahaven indretter læringsmiljøer ud fra tre pædagogiske tilgange: Legepædagogik, værkstedpædagogik og børns inddragelse."

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google