Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

Hvordan laver man diagrammer ved hjælp af Regnearket Excel 2007?

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "Hvordan laver man diagrammer ved hjælp af Regnearket Excel 2007?"— Præsentationens transcript:

1 Hvordan laver man diagrammer ved hjælp af Regnearket Excel 2007?
Diagrammer i Excel Hvordan laver man diagrammer ved hjælp af Regnearket Excel 2007?

2 Brug af regneark ved prøven:
Eleven skal fremstille et cirkeldiagram og bruger et regneark. Der kræves ikke redegørelse for beregning af de vinkelstørrelser, der bruges til diagrammet. Men eleven skal anvende programmets muligheder til for eksempel at indsætte tal eller procenter samt tekster. I opgaver, hvor eleven har anvendt et digitalt leveret regneark, kræves ikke regneudtryk eller fremvisning af anvendte formler, men udelukkende et print af regnearket.

3 Regnearket Excel 2007 Når man skal lave diagrammer, er det oplagt at gøre det ved hjælp af en pc. Og Office-pakken fra Microsoft indeholder et program, der er skabt til statistik og derfor også til fremstilling af diagrammer, nemlig Excel. I denne Powerpoint vises, hvordan man bruger Excel 2007 til at lave de forskellige typer af diagrammer. Det er metoder, der vises, ikke finpudsning af de enkelte diagrammer!

4 Regnearket Excel 2007 Følgende diagrammer gennemgås:
Kassediagram – eller blokdiagram (i Excel: 100% Stablet søjlediagram) – dias 5-16 Cirkeldiagram – dias 17-26 Søjlediagram – dias 27-43 Kurvediagram (i Excel: Punktdiagram) - dias 44-54 5. Fordelingsdiagram over tid (i Excel: Stablet Områdediagram) – dias 55-66 Diagram med to datasæt med to forskellige akser – dias

5 Regnearket Excel 2007 Open Excel – og vær klar til at gå i gang!

6 Regnearket Excel 2007 Lad os se på de forskellige diagrammer:
Kassediagram – eller blokdiagram (i Excel: 100% Stablet søjlediagram) Cirkeldiagram Søjlediagram Kurvediagram (i Excel: Punktdiagram) Fordelingsdiagram over tid (i Excel: Stablet Områdediagram) Diagram med 2 datasæt med 2 forskellige akser

7 1. Kassediagram Opgave: Lav et kassediagram, der viser energi-fordelingen i leverpostej. Pr. 100 g Protein Fedt Kulhydrat Kostfibre Andet Leverpostej 11,0 g 22,0 g 5,0 g 0,5 g 61,5 g

8 1. Kassediagram Opgave: Lav et kassediagram, der viser energi-fordelingen i leverpostej. 1. Indtast data i regnearket Sørg for at skrive dataetiketter på (protein, fedt, mm.), således du ved, hvilke tal, der hører til hvad… Hvis du har indtastet dine data korrekt, skal summen af tallene gerne blive 100%

9 1. Kassediagram Opgave: Lav et kassediagram, der viser energi-fordelingen i leverpostej. 1. Indtast data i regnearket Sørg for at skrive dataetiketter på (protein, fedt, mm.), således du ved, hvilke tal, der hører til hvad… Hvis du har indtastet dine data korrekt, skal summen af tallene gerne blive 100 % 2. Marker data med musen (kolonne A og B)

10 1. Kassediagram Opgave: Lav et kassediagram, der viser energi-fordelingen i leverpostej. 3. Vælg ikonet for Indsæt

11 1. Kassediagram Opgave: Lav et kassediagram, der viser energi-fordelingen i leverpostej. 3. Vælg ikonet for Indsæt, 4. og der åbner en menu med forskellige diagramtyper.

12 1. Kassediagram Opgave: Lav et kassediagram, der viser energi-fordelingen i leverpostej. 3. Vælg ikonet for Indsæt, 4. og der åbner en menu med forskellige diagramtyper. 5. Vælg den første diagramtype, Søjle (tryk på den)

13 1. Kassediagram Opgave: Lav et kassediagram, der viser energi-fordelingen i leverpostej. 3. Vælg ikonet for Indsæt, 4. og der åbner en menu med forskellige diagramtyper. 5. Vælg den første diagramtype, Søjle (tryk på den) 6. Vælg undertype: 100% Stablet Søjlediagram

14 1. Kassediagram Opgave: Lav et kassediagram, der viser energi-fordelingen i leverpostej. 7. Vælg: Skift række/kolonne

15 1. Kassediagram Opgave: Lav et kassediagram, der viser energi-fordelingen i leverpostej. 7. Vælg: Skift række/kolonne 8. – og kassediagrammet er i princippet lavet.

16 1. Kassediagram Opgave: Lav et kassediagram, der viser energi-fordelingen i leverpostej. … og kan nu finpudses. Her kan du bruge Excels indbyggede redigeringsværktøjer, der bruges til diagrammer.

17 Regnearket Excel 2007 Lad os se på de forskellige diagrammer:
Kassediagram – eller blokdiagram (i Excel: 100% Stablet søjlediagram) Cirkeldiagram Søjlediagram Kurvediagram (i Excel: Punktdiagram) Fordelingsdiagram over tid (i Excel: Stablet Områdediagram) Diagram med to datasæt med to forskellige akser

18 2. Cirkeldiagram Opgave:
Lav et cirkeldiagram, der viser energi-fordelingen i leverpostej. Pr. 100 g Protein Fedt Kulhydrat Kostfibre Andet Leverpostej 11,0 g 22,0 g 5,0 g 0,5 g 61,5 g

19 2. Cirkeldiagram Opgave:
Lav et cirkeldiagram, der viser energi-fordelingen i leverpostej. 1. Indtast data i regnearket Sørg for at skrive dataetiketter på (protein, fedt, mm.), således du ved, hvilke tal, der hører til hvad… Hvis du har indtastet dine data korrekt, skal summen af tallene gerne blive 100%

20 2. Cirkeldiagram Opgave:
Lav et cirkeldiagram, der viser energi-fordelingen i leverpostej. 1. Indtast data i regnearket Sørg for at skrive dataetiketter på (protein, fedt, mm.), således du ved, hvilke tal, der hører til hvad… Hvis du har indtastet dine data korrekt, skal summen af tallene gerne blive 100 % 2. Marker data med musen (kolonne A og B)

21 2. Cirkeldiagram Opgave:
Lav et cirkeldiagram, der viser energi-fordelingen i leverpostej. 3. Vælg ikonet for Indsæt

22 2. Cirkeldiagram Opgave:
Lav et cirkeldiagram, der viser energi-fordelingen i leverpostej. 3. Vælg ikonet for Indsæt, 4. og der åbner en menu med forskellige diagramtyper.

23 2. Cirkeldiagram Opgave:
Lav et cirkeldiagram, der viser energi-fordelingen i leverpostej. 3. Vælg ikonet for Indsæt, 4. og der åbner en menu med forskellige diagramtyper. 5. Vælg den tredje diagramtype, Cirkel (tryk på den)

24 2. Cirkeldiagram Opgave:
Lav et cirkeldiagram, der viser energi-fordelingen i leverpostej. 3. Vælg ikonet for Indsæt, 4. og der åbner en menu med forskellige diagramtyper. 5. Vælg den tredje diagramtype, Cirkel (tryk på den) 6. Vælg undertype, Cirkel

25 2. Cirkeldiagram Opgave:
Lav et cirkeldiagram, der viser energi-fordelingen i leverpostej. 7. – og kassediagrammet er i princippet lavet.

26 2. Cirkeldiagram Opgave:
Lav et cirkeldiagram, der viser energi-fordelingen i leverpostej. … og kan nu finpudses. Her kan du bruge Excels indbyggede redigeringsværktøjer, der bruges til diagrammer.

27 Regnearket Excel 2007 Lad os se på de forskellige diagrammer:
Kassediagram – eller blokdiagram (i Excel: 100% Stablet søjlediagram) Cirkeldiagram Søjlediagram Kurvediagram (i Excel: Punktdiagram) Fordelingsdiagram over tid (i Excel: Stablet Områdediagram) Diagram med to datasæt med to forskellige akser

28 3. Søjlediagram Opgave: Lav et søjlediagram, der viser analfabetisme i % i Asien. Analfabetisme i % Afghanistan 72 Bangladesh 57 Kina 9 Indien 39 Iran 23 Israel 3 Japan 1 Pakistan 50 Sri Lanka 11 Tyrkiet 13 Vietnam 10

29 3. Søjlediagram Opgave: Lav et søjlediagram, der viser analfabetisme i % i Asien. 1. Indtast data i regnearket Sørg for at skrive dataetiketter på (landenes navne), således at du ved, hvilke tal, der hører til hvad… Selv om der er tale om procenter, bliver der ikke en sum på 100% for landene, idet der ikke er tale om en fordeling!

30 3. Søjlediagram Opgave: Lav et søjlediagram, der viser analfabetisme i % i Asien. 1. Indtast data i regnearket Sørg for at skrive dataetiketter på (landenes navne), således du ved, hvilke tal, der hører til hvad… 2. Marker data med musen (kolonne A og B)

31 3. Søjlediagram Opgave: Lav et søjlediagram, der viser analfabetisme i % i Asien. 3. Vælg ikonet for Indsæt

32 3. Søjlediagram Opgave: Lav et søjlediagram, der viser analfabetisme i % i Asien. 3. Vælg ikonet for Indsæt, 4. og der åbner en menu med forskellige diagramtyper.

33 3. Søjlediagram Opgave: Lav et søjlediagram, der viser analfabetisme i % i Asien. 3. Vælg ikonet for Indsæt, 4. og der åbner en menu med forskellige diagramtyper. 5. Vælg den første diagramtype, Søjle (tryk på den)

34 3. Søjlediagram Opgave: Lav et søjlediagram, der viser analfabetisme i % i Asien. 3. Vælg ikonet for Indsæt, 4. og der åbner en menu med forskellige diagramtyper. 5. Vælg den første diagramtype, Søjle (tryk på den) 6. Vælg undertype: Grupperet Søjle

35 3. Søjlediagram Opgave: Lav et søjlediagram, der viser analfabetisme i % i Asien. 7. – og søjlediagrammet er i princippet lavet.

36 3. Søjlediagram Opgave: Lav et søjlediagram, der viser analfabetisme i % i Asien. 7. – og søjlediagrammet er i princippet lavet. Men du kan nu vælge mellem to forskellige fremtoninger af søjlediagrammet:

37 3. Søjlediagram Opgave: Lav et søjlediagram, der viser analfabetisme i % i Asien. Hvis du – som her – vælger Serie i Kolonner, får du en x-akse med landenes navne samt søjler, der har ens farve, da det er den samme serie af tal, der sammenlignes. Dette er standarden for søjlediagrammer!

38 3. Søjlediagram Opgave: Lav et søjlediagram, der viser analfabetisme i % i Asien. MEN… Hvis du vælger Serie i Rækker (tryk på Skift række/kolonne)

39 3. Søjlediagram Opgave: Lav et søjlediagram, der viser analfabetisme i % i Asien. MEN… Hvis du vælger Serie i Rækker (tryk på Skift række/kolonne), får du en x-akse med seriens navn samt søjler, der har forskellig farve – en farve for hvert af landene, der sammenlignes.

40 3. Søjlediagram Opgave: Lav et søjlediagram, der viser analfabetisme i % i Asien. Diagrammet er færdigt …

41 3. Søjlediagram Opgave: Lav et søjlediagram, der viser analfabetisme i % i Asien. … og kan nu finpudses. Her kan du bruge Excels indbyggede redigeringsværk-tøjer, der bruges til diagrammer.

42 3. Søjlediagram Opgave: Lav et søjlediagram, der viser analfabetisme i % i Asien. … og kan nu finpudses. Her kan du bruge Excels indbyggede redigeringsværk-tøjer, der bruges til diagrammer. Dette gælder for begge udgaver af diagrammet

43 3. Søjlediagram Opgave: Lav et søjlediagram, der viser analfabetisme i % i Asien. … og kan nu finpudses. Her kan du bruge Excels indbyggede redigeringsværk-tøjer, der bruges til diagrammer. Dette gælder for begge udgaver af diagrammet - også vandret.

44 Regnearket Excel 2007 Lad os se på de forskellige diagrammer:
Kassediagram – eller blokdiagram (i Excel: 100% Stablet søjlediagram) Cirkeldiagram Søjlediagram Kurvediagram (i Excel: Punktdiagram) Fordelingsdiagram over tid (i Excel: Stablet Områdediagram) Diagram med to datasæt med to forskellige akser

45 4. Kurvediagram Opgave: Lav et kurvediagram, der viser udviklingen i DK’s befolkningstal. Årstal Befolkning 1769 1800 1850 1900 1925 1940 1950 1975 2000 2007

46 4. Kurvediagram Opgave: Lav et kurvediagram, der viser udviklingen i DK’s befolkningstal. 1. Indtast data i regnearket Sørg for at skrive dataetiketter på (årstal), således du ved, hvilke tal, der hører til hvad…

47 4. Kurvediagram Opgave: Lav et kurvediagram, der viser udviklingen i DK’s befolkningstal. 1. Indtast data i regnearket Sørg for at skrive dataetiketter på (landenes navne), således du ved, hvilke tal, der hører til hvad… 2. Marker data med musen (kolonne A og B)

48 4. Kurvediagram Opgave: Lav et kurvediagram, der viser udviklingen i DK’s befolkningstal. 3. Vælg ikonet for Indsæt

49 4. Kurvediagram Opgave: Lav et kurvediagram, der viser udviklingen i DK’s befolkningstal. 3. Vælg ikonet for Indsæt, 4. og der åbner en menu med forskellige diagramtyper.

50 4. Kurvediagram Opgave: Lav et kurvediagram, der viser udviklingen i DK’s befolkningstal. 3. Vælg ikonet for Indsæt, 4. og der åbner en menu med forskellige diagramtyper. Vælg ikke Streg! Ved kurve afsættes tallene på 1. aksen med lige stor afstand – dvs. at man kun kan bruge kurve, hvis intervallerne mellem årstallene er lige store. Og det er jo ikke tilfældet i denne opgave!

51 4. Kurvediagram Opgave: Lav et kurvediagram, der viser udviklingen i DK’s befolkningstal. 3. Vælg ikonet for Indsæt, 4. og der åbner en menu med forskellige diagramtyper. 5. Vælg punktdiagram! Ved punktdiagram afsættes tallene på aksen med den afstand, der nu engang er mellem dem!

52 4. Kurvediagram Opgave: Lav et kurvediagram, der viser udviklingen i DK’s befolkningstal 3. Vælg ikonet for Indsæt, 4. og der åbner en menu med forskellige diagramtyper. 5. Vælg punktdiagram! 6. Vælg undertype: … med datapunkter forbundet med lige streger

53 4. Kurvediagram Opgave: Lav et kurvediagram, der viser udviklingen i DK’s befolkningstal. Diagrammet er færdigt …

54 4. Kurvediagram Opgave: Lav et kurvediagram, der viser udviklingen i DK’s befolkningstal. … og kan nu finpudses. Her kan du bruge Excels indbyggede redigeringsværktøjer, der bruges til diagrammer

55 Regnearket Excel 2007 Lad os se på de forskellige diagrammer:
Kassediagram – eller blokdiagram (i Excel: 100% Stablet søjlediagram) Cirkeldiagram Søjlediagram Kurvediagram (i Excel: Punktdiagram) Fordelingsdiagram over tid (i Excel: Stablet Områdediagram) Diagram med to datasæt med to forskellige akser

56 5. Fordelingsdiagram over tid
Opgave: Lav et diagram, der viser befolkningens fordeling på erhverv gennem tiderne. i % Primære Sekundære Tertiære 1911 36 51 13 1940 25 47 28 1968 33 54 2000 4 22 74 2005 3 21 76 Primære erhverv: Landbrug, fiskeri, skovdrift mm. Sekundære erhverv: Industri, byggeri, kraftforsyning Tertiære erhverv: Tjenesteydelser, transport, handel, konsulentbistand, forsvar

57 5. Fordelingsdiagram over tid
Opgave: Lav et diagram, der viser befolkningens fordeling på erhverv gennem tiderne. 1. Indtast data i regnearket Sørg for at skrive dataetiketter på (erhvervsgrupper samt årstal), således at du ved, hvilke tal, der hører til hvad…

58 5. Fordelingsdiagram over tid
Opgave: Lav et diagram, der viser befolkningens fordeling på erhverv gennem tiderne 1. Indtast data i regnearket Sørg for at skrive dataetiketter på (erhvervsgrupper samt årstal), således du ved, hvilke tal, der hører til hvad… 2. Marker data med musen (kolonne A til D)

59 5. Fordelingsdiagram over tid
Opgave: Lav et diagram, der viser befolkningens fordeling på erhverv gennem tiderne. 3. Vælg ikonet for Indsæt

60 5. Fordelingsdiagram over tid
Opgave: Lav et diagram, der viser befolkningens fordeling på erhverv gennem tiderne. 3. Vælg ikonet for Indsæt, 4. og der åbner en menu med forskellige diagramtyper.

61 5. Fordelingsdiagram over tid
Opgave: Lav et diagram, der viser befolkningens fordeling på erhverv gennem tiderne. 3. Vælg ikonet for Indsæt, 4. og der åbner en menu med forskellige diagramtyper. Vælg diagramtype: Område

62 5. Fordelingsdiagram over tid
Opgave: Lav et diagram, der viser befolkningens fordeling på erhverv gennem tiderne. 3. Vælg ikonet for Indsæt, 4. og der åbner en menu med forskellige diagramtyper. Vælg diagramtype: Område Vælg undertype: 100% stablet område

63 5. Fordelingsdiagram over tid
Opgave: Lav et diagram, der viser befolkningens fordeling på erhverv gennem tiderne. Diagrammet er færdigt

64 5. Fordelingsdiagram over tid
Opgave: Lav et diagram, der viser befolkningens fordeling på erhverv gennem tiderne. … og kan nu finpudses. Her kan du bruge Excels indbyggede redigeringsværktøjer, der bruges til diagrammer.

65 5. Fordelingsdiagram over tid
Opgave: Lav et diagram, der viser befolkningens fordeling på erhverv gennem tiderne. Bemærk, at der er et stort problem med dette fordelingsdiagram: Man kan ikke formatere 1. aksen, således at værdierne anbringes med den rette afstand! Der vil altid være lige store afstande mellem de enkelte årstal – uanset hvor mange år der ellers er mellem dem! Det betyder, at diagrammet ofte fortegnes…

66 5. Fordelingsdiagram over tid
Opgave: Lav et diagram, der viser befolkningens fordeling på erhverv gennem tiderne. Bemærk, at der er et stort problem med dette fordelingsdiagram: Man kan ikke formatere 1. aksen, således at værdierne anbringes med den rette afstand! Der vil altid være lige store afstande mellem de enkelte årstal – uanset hvor mange år der ellers er mellem dem! Det betyder, at diagrammet ofte fortegnes… (Afstanden mellem 1968 og 2000 er jo længere end afstanden mellem 2000 og 2005) 29 år 28 år 32 år 5 år

67 Regnearket Excel 2007 Lad os se på de forskellige diagrammer:
Kassediagram – eller blokdiagram (i Excel: 100% Stablet søjlediagram) Cirkeldiagram Søjlediagram Kurvediagram (i Excel: Punktdiagram) Fordelingsdiagram over tid (i Excel: Stablet Områdediagram) Diagram med to datasæt med to forskellige akser

68 6. To datasæt med to forskellige y-akser

69 6. To datasæt med to forskellige y-akser

70 6. To datasæt med to forskellige y-akser

71 6. To datasæt med to forskellige y-akser

72 6. To datasæt med to forskellige y-akser

73 6. To datasæt med to forskellige y-akser

74 6. To datasæt med to forskellige y-akser

75 6. To datasæt med to forskellige y-akser

76 6. To datasæt med to forskellige y-akser

77 6. To datasæt med to forskellige y-akser

78 6. To datasæt med to forskellige y-akser

79 6. To datasæt med to forskellige y-akser

80 6. To datasæt med to forskellige y-akser

81 6. To datasæt med to forskellige y-akser

82 6. To datasæt med to forskellige y-akser

83 6. To datasæt med to forskellige y-akser

84 6. To datasæt med to forskellige y-akser

85 6. To datasæt med to forskellige y-akser

86 6. To datasæt med to forskellige y-akser

87 6. To datasæt med to forskellige y-akser

88 EKSTRA: Korrelationsdiagram
Opgave: Lav et korrelationsdiagram over sammenhængen mellem BNP pr. indb. og arbejdsløsheden i %. BNP i US$/prs Arb.løshed i % Østrig 34.700 4,9 Albanien 5.700 13,8 Bulgarien 10.700 9,6 Croatien 13.400 17,2 Tjekkiet 22.000 8,4 Slovakiet 18.200 10,2 Ungarn 17.500 7,4 Montenegro 3.800 27,7 Rumænien 9.100 6,1 Serbien 4.400 31,6 Slovenien 23.400 Bosnien 5.600 45,5 Makedonien 8.300 36,0

89 EKSTRA: Korrelationsdiagram
Opgave: Lav et korrelationsdiagram over sammenhængen mellem BNP pr. indb. og arbejdsløsheden i %. 1. Indtast data i regnearket Sørg for at skrive dataetiketter på (landenes navne), således du ved, hvilke tal, der hører til hvad…

90 EKSTRA: Korrelationsdiagram
Opgave: Lav et korrelationsdiagram over sammenhængen mellem BNP pr. indb. og arbejdsløsheden i %. 1. Indtast data i regnearket Sørg for at skrive dataetiketter på (landenes navne), således du ved, hvilke tal, der hører til hvad… 2. Marker data med musen (kolonne B og C)

91 EKSTRA: Korrelationsdiagram
Opgave: Lav et korrelationsdiagram over sammenhængen mellem BNP pr. indb. og arbejdsløsheden i %. 3. Vælg ikonet for Indsæt

92 EKSTRA: Korrelationsdiagram
Opgave: Lav et korrelationsdiagram over sammenhængen mellem BNP pr. indb. og arbejdsløsheden i %. 3. Vælg ikonet for Indsæt, 4. og der åbner en menu med forskellige diagramtyper.

93 EKSTRA: Korrelationsdiagram
Opgave: Lav et korrelationsdiagram over sammenhængen mellem BNP pr. indb. og arbejdsløsheden i %. 3. Vælg ikonet for Indsæt, 4. og der åbner en menu med forskellige diagramtyper. Vælg diagramtype: Punktdiagram

94 EKSTRA: Korrelationsdiagram
Opgave: Lav et korrelationsdiagram over sammenhængen mellem BNP pr. indb. og arbejdsløsheden i %. 7. Vælg undertype: Punktdiagram kun med datamærker

95 EKSTRA: Korrelationsdiagram
Opgave: Lav et korrelationsdiagram over sammenhængen mellem BNP pr. indb. og arbejdsløsheden i %. Diagrammet er i princippet færdigt

96 EKSTRA: Korrelationsdiagram
Opgave: Lav et korrelationsdiagram over sammenhængen mellem BNP pr. indb. og arbejdsløsheden i %. … og kan nu finpudses. Her kan du bruge Excels indbyggede redigeringsværktøjer, der bruges til diagrammer.

97 EKSTRA: Korrelationsdiagram
Opgave: Lav et korrelationsdiagram over sammenhængen mellem BNP pr. indb. og arbejdsløsheden i % … og kan nu finpudses. Her kan du bruge Excels indbyggede redigeringsværktøjer, der bruges til diagrammer Men… Er der sammenhæng mellem de to datasæt?

98 EKSTRA: Korrelationsdiagram
Opgave: Find sammenhængen og bedste linje gennem punkterne: Klik på diagram-layout ~ Mere

99 EKSTRA: Korrelationsdiagram
Opgave: Find sammenhængen og bedste linje gennem punkterne: Klik på diagram-layout ~ Mere, så der udfoldes en menu med flere muligheder.

100 EKSTRA: Korrelationsdiagram
Opgave: Find sammenhængen og bedste linje gennem punkterne: Klik på diagram-layout ~ Mere, så der udfoldes en menu med flere muligheder. Vælg Layout 9

101 EKSTRA: Korrelationsdiagram
Opgave: Find sammenhængen og bedste linje gennem punkterne: Klik på diagram-layout ~ Mere, så der udfoldes en menu med flere muligheder. Vælg Layout 9, og diagrammet forsynes nu med en ”bedste linje”

102 EKSTRA: Korrelationsdiagram
Opgave: Find sammenhængen og bedste linje gennem punkterne: Klik på diagram-layout ~ Mere, så der udfoldes en menu med flere muligheder. Vælg Layout 9, og diagrammet forsynes nu med en ”bedste linje”, ligningen for denne linje

103 EKSTRA: Korrelationsdiagram
Opgave: Find sammenhængen og bedste linje gennem punkterne: Klik på diagram-layout ~ Mere, så der udfoldes en menu med flere muligheder. Vælg Layout 9, og diagrammet forsynes nu med en ”bedste linje”, ligningen for denne linje og korre-lationskoefficienten i anden potens.

104 √ EKSTRA: Korrelationsdiagram Opgave:
Find sammenhængen og bedste linje gennem punkterne: Da linjen har et negativt stigningstal (er aftagende), er der en negativ sammen-hæng. Korrelationskoefficienten, R, er 0,4177 R = = 0,65

105 √ EKSTRA: Korrelationsdiagram Opgave:
Find sammenhængen og bedste linje gennem punkterne: R = 1 : Total positiv sammenhæng R = -1 : Total negativ sammenhæng R = ±0,5 : Rimelig sammenhæng R = 0 : Slet ingen sammenhæng Da linjen har et negativt stigningstal (er aftagende), er der en negativ sammen-hæng. Korrelationskoefficienten, R, er Der er altså ”rimelig” sammenhæng mellem datasættene! 0,4177 R = = 0,65

106 Diagrammer i Excel


Download ppt "Hvordan laver man diagrammer ved hjælp af Regnearket Excel 2007?"

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google