Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

Vores løsning Af: GR 6A Caroline N. Lindblad, Cecilie Have Kudsk Ejnar Maare Søndergaard og Kamille Klysner. Liv i skoven: stisystemer af træbrædder, der.

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "Vores løsning Af: GR 6A Caroline N. Lindblad, Cecilie Have Kudsk Ejnar Maare Søndergaard og Kamille Klysner. Liv i skoven: stisystemer af træbrædder, der."— Præsentationens transcript:

1 Vores løsning Af: GR 6A Caroline N. Lindblad, Cecilie Have Kudsk Ejnar Maare Søndergaard og Kamille Klysner. Liv i skoven: stisystemer af træbrædder, der fører én rundt i skoven og rundt om søen. Plads til løbere, gående, mødre med barnevogne, kørestolsbrugere og børn. Langs stierne: blomsterbede, bærbuske, frugttræer og krydderier → indbyder til alle sanser. Platform nede ved søen: liggestole, der vender mod solen. Stolene tager sit udspring af stierne. Mødesteder: adgang til grill, shelters og andre fællesaktiviteter. Inspiration til stisystemet og liggestole .

2 Vores idé - Stisystem - Platform/terrasse ved søen
- Liggestole på terrassen og rundt om søen - Bakker – et mere kuperet landskab - Frugttræer, bærbuske, urtebede, skovbær og blomster. - Grill/bål plads - Shelters - Legeplads/ forhindringsbane

3 Detaljer Inspiration til ‘øer’, som stisystemet former, fungerende som blomster- og urtebede, men også til plantning af frugttræer og bærbuske. Visualisering af hvordan stisystemet ved søen i Østerby Skov kan komme til at se ud.

4 Det nuværende Østerby Skov
Østerby Skov består lige nu af et stort areal af landskab, med en bakke, en sø, hvorom der er en grussti, og en masse marker. Der er blevet plantet en masse træer og om 7-10 år, vil der være dækket af træer, så det rent faktisk føles som en rigtig skov. Der er en parkeringsplads, et rensningsanlæg og et gammelt rensningsanlæg, som er ved at blive fjernet. Der er også et par bænke.

5 Fænomenologisk teori Fænomenologi: Østerby skov har ‘to stemninger’.
Stemning 1 - det store åbne (bakken, markerne): en forladt stemning pga. de store åbne vidder, mangel på liv → føler sig alene, lille, udsat Stemning 2 - det indrammede (ved søen): Smukt landskab → føler sig omringet af træerne/buskene (naturen) og som en del af den. Østerby skov med vores idé: Det smukke landskab er bevaret → man bliver inddraget i naturen i sin færden og bliver samtidig ledt rundt i naturen, af stisystemet = får brugt alle sine sanser pga. vores bærbuske, frugttræer, blomsterbede og urter/ krydderier Genius loci: Vi inddrager landskabet kvaliteter - det indrammede, at føle sig som en del af naturen, som allerede er tilstede rundt om søen. Vi udbreder det til resten af arealet. Med vores terrasse ved søen, gør vi især brug af søens nuværende, smukke udsigt. Derudover er alt vores materiale af træ, så vi tager hensyn til stedets ånd ved at bruge naturmaterialer.

6 Samfundsfaglig teori Den sociale inklusion ✔ skabes af de sociale agenter ↑, fordi det fysiske sted (stisystemerne) skaber et engagerende, socialt rum med plads til den fysisk udfoldelse ✔ f.eks. stisystemerne; egnet til gå-, cykel- eller løbeture. I Tranbjerg: stor aldersspredning, men lighedspunkter, hvad angår erhverv, bolig og indkomst - ensartet livsstilssegment. DERFOR: Materialevalget; velkendt organisk materiale, som appellerer bredt. ↑ Medborgerinddragelse: ‘Højst’ konsultation/forsoning. → Evt. lade borgerne bestemme, hvad der skal plantes. Blomster-/urtebede tilegnet børnehavebørn.


Download ppt "Vores løsning Af: GR 6A Caroline N. Lindblad, Cecilie Have Kudsk Ejnar Maare Søndergaard og Kamille Klysner. Liv i skoven: stisystemer af træbrædder, der."

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google