Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

Virum Gymnasium LOKALT GYMNASIUM I ET SOCIALT VELFUNGEREDE FORSTADSKVARTER.

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "Virum Gymnasium LOKALT GYMNASIUM I ET SOCIALT VELFUNGEREDE FORSTADSKVARTER."— Præsentationens transcript:

1 Virum Gymnasium LOKALT GYMNASIUM I ET SOCIALT VELFUNGEREDE FORSTADSKVARTER

2 Profil:  12/14 spor  Fuldførselsprocent 94% (STX-frekvens i området 80%)  0,1 i løfteevne (negativ % i engelsk og samfundsfag)  69% går videre på en universitetsuddannelse (over regionsniveau)

3 Initiativer og udviklingsprojekter  Nye funktionsbeskrivelser af team og ?  Elevfokusmøder, hvor lærerene, ledelse og teamleder holder møde om klasserne.  Pædagogisk udvalg; faglig sparring og pædagogisk dage  Via elevtrivselsundersøgelse og elevrådet er der skabt tæt samarbejde med eleverne  Niveadelingsforsøg: parrellellæsning i to klasser, hvilket bl.a. giver mulighed for niveaudeling  Tid til Talent: de dygtige og de interesserede elever. Formålet er at løfte dem fagligt.  Teamsamarbejdet er forstærket, så der er fælles fodslag omkring læring og progression i underviningen i den enkelte klasse.

4 Skole 2 spørger interesseret (1):  I hvor høj grad er udviklingsprojekterne udsprunget af de data der er fremlagt i dag?  Svar: De er de i høj grad ikke, da flere projkter er sat i søen før data har været tilgængelig.  Hvorfor alt den fokus på talent. Hvad med de svage elever?  Svar: der er mange tiltag, men de er ikke profileret i dette forum. Der er lektiecafe, elevsamtaler. De har heller ikke decideret ‘svage’ elever. Der er planer om skrivecafeer i det kommende år.  Hvad gør i i fht undervisningevaluering?  Svar: eleverne efterspurgte konsekvens i evalueringerne, og der er der nu sat fokus på. Ledelsen kigger på etu, og udvælger fokuspunkter.

5 Skole 2 spørger interesserede (2)  Hvordan samler i op på jeres udviklingsprojekter?  Svar: løbende dialog mellem ledelse og projekter. De laver ikke helskoleprojekter; modstand i lærerkollegier. Delmængder kommer ud, men projekterne spreders sig ikke til hele skolen. Nogle dør ud, desværre. Man burde nok have fokus på opfølgning. Teamkoordinatorer udvælges af ledelsen.  Hvordan vil i viderebringe data til lærerkollegiet?  Svar: fik ikke ført til referat.

6 Skolen vil arbejde videre med (1)  Udfordringer og tiltag: Den samlede implementering af udviklingstiltagene? Et konservativ lærerkollegium (fagfagligt). Helskoletiltag er ikke muligt/ønskværdigt? Rektor og lærerkollegium har været meget homogent indtil nu. Der er udvidet med 5 spor, og 40 nye lærer. Det er en udfordring i forhold til organisationskulturen. Der kan kun indføres nye tiltag langsomt og velovervejet. Projekter afprøves derfor i to klasser af gangen og formidles via sparring og PR-møder. Små succeshistorier skal bane vejen frem. Top-down ledelse vil ikke være velanset. Tingene har fungeret så godt, så ingen grund til at ændre noget. OK13 har været en meget stor udfordring. Træghed er tryghedsskabende.

7 Skolen vil arbejde videre med (2)  Har I noget fælles at tale om (organisationskultur)? Alle ved hvilke projekter der er i gang. Faglighed er det der karakteriserer Virum G. hvis man spørger lærerne. Talentarbejde er også en hjørnesten.


Download ppt "Virum Gymnasium LOKALT GYMNASIUM I ET SOCIALT VELFUNGEREDE FORSTADSKVARTER."

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google