Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

Opmærksomhedspunkter til arbejdet med selskabsdannelser Det er vigtigt, at sikre så god tid som muligt til at kvalificere beslutningsgrundlaget for selskabsdannelsen.

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "Opmærksomhedspunkter til arbejdet med selskabsdannelser Det er vigtigt, at sikre så god tid som muligt til at kvalificere beslutningsgrundlaget for selskabsdannelsen."— Præsentationens transcript:

1 Opmærksomhedspunkter til arbejdet med selskabsdannelser Det er vigtigt, at sikre så god tid som muligt til at kvalificere beslutningsgrundlaget for selskabsdannelsen og få placeret medarbejderrepræsentanter i vigtige arbejdsgrupper/styregruppe i processen.

2 Vigtige § i MEDaftalen ved selskabsdannelser. I MED aftalens § 7 skal der indledes forhandling i MEDsammenhæng ved betydelige ændringer. I MED aftalens § 7 skal der indledes forhandling i MEDsammenhæng ved betydelige ændringer. Stk. 5. Beslutninger i henhold til stk. 4, litra c, som kan medføre betydelige ændringer i arbejdets tilrettelæggelse og ansættelsesforholdene, herunder beslutning om virksomhedsoverdragelse træffes af kommunalbestyrelsen efter en forudgående forhandling med medarbejdernes repræsentanter i samarbejdsudvalget. ” Stk. 5. Beslutninger i henhold til stk. 4, litra c, som kan medføre betydelige ændringer i arbejdets tilrettelæggelse og ansættelsesforholdene, herunder beslutning om virksomhedsoverdragelse træffes af kommunalbestyrelsen efter en forudgående forhandling med medarbejdernes repræsentanter i samarbejdsudvalget. ”

3 Vigtige § i MEDaftalen ved selskabsdannelser. MEDaftalens § 8 stk. 3 skal lave retningslinierer ved ”stk. 3: større rationaliserings- og omstillingsprojekter.” MEDaftalens § 8 stk. 3 skal lave retningslinierer ved ”stk. 3: større rationaliserings- og omstillingsprojekter.” Eks. på retningslinjer kan være: tidsplan, hvilke MED/SU udvalg der skal inddrages, hvilke personalemæssige forhold som skal indgå i ledelsens forslag. Belyse hvilke organisatoriske og økonomiske konsekvenser kan selskabsdannelse få for den tilbageværende organisation. Eks. på retningslinjer kan være: tidsplan, hvilke MED/SU udvalg der skal inddrages, hvilke personalemæssige forhold som skal indgå i ledelsens forslag. Belyse hvilke organisatoriske og økonomiske konsekvenser kan selskabsdannelse få for den tilbageværende organisation.

4 Hvad siger kommunens udbudspolitik? Skal kommunens udbudspolitik følges ved kommunale selskabsdannelser? det er vigtigt i god tid, at få afklaret om kommunens udbudspolitik er gældende/opdateret ift. selskabsdannelser. Skal kommunens udbudspolitik følges ved kommunale selskabsdannelser? det er vigtigt i god tid, at få afklaret om kommunens udbudspolitik er gældende/opdateret ift. selskabsdannelser.

5 Hvad siger kommunalfuldmagten Forskellige bud på kommunalfuldmagten, som har betydning for hvilke modeller medarbejdere og politikere har at forholde sig til. Forskellige bud på kommunalfuldmagten, som har betydning for hvilke modeller medarbejdere og politikere har at forholde sig til. En fortsat ansættelse i kommunen forventes at være i strid med kommunalfuldmagten: ( Helsingør Kommune) Advokatfirmaet Bech Bruun og Revisionshuset Price Waterhouse. En fortsat ansættelse i kommunen forventes at være i strid med kommunalfuldmagten: ( Helsingør Kommune) Advokatfirmaet Bech Bruun og Revisionshuset Price Waterhouse. Hillerød Kommune ved Deloitte

6 Ejerstrategi er et begreb ved selskabsdannelse hvor ”Vision, strategier, målsætninger. resultatkrav, værdier for den enkelte forsyning m.v. indbygges”

7 Hvordan bevares den faglige styrke Det er vigtigt, at gøre sig overvejelser omkring, hvordan den faglige styrke bevares ved selskabsdannelser: Det er vigtigt, at gøre sig overvejelser omkring, hvordan den faglige styrke bevares ved selskabsdannelser:

8 Kongresbeslutning: støtte til omstillingsprocesser på arbejdspladsen Fagpolitisk grundlag under afs. tillidsvalgte kan læses: Støtte til omstillingsprocesser på arbejdspladsen. Fagpolitisk grundlag under afs. tillidsvalgte kan læses: Støtte til omstillingsprocesser på arbejdspladsen. Hvilken støtte kan tilbydes? Hvilken støtte kan tilbydes? Hvad kan forventes at afdelingen tilbyder af vejledning og støtte? Hvad kan forventes at afdelingen tilbyder af vejledning og støtte? Hvad kan forventes af støtte fra den offentlige gruppe til afdelingerne? Hvad kan forventes af støtte fra den offentlige gruppe til afdelingerne?

9 Møderum omkring selskabsdannelser. Landsbrancheklubben vil oprette et møderum på tillid.dk. Med spørgsmål og erfaringer fra afdelinger og tillidsrepræsentanter og indbyrdes erfaringsudveksling. Landsbrancheklubben vil oprette et møderum på tillid.dk. Med spørgsmål og erfaringer fra afdelinger og tillidsrepræsentanter og indbyrdes erfaringsudveksling. Ønsker du tilmelding til møderummet kan du aflevere den mailadresse, som du er tilmeldt på tillid.dk Ønsker du tilmelding til møderummet kan du aflevere den mailadresse, som du er tilmeldt på tillid.dk


Download ppt "Opmærksomhedspunkter til arbejdet med selskabsdannelser Det er vigtigt, at sikre så god tid som muligt til at kvalificere beslutningsgrundlaget for selskabsdannelsen."

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google