Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

God ledelse og god bestyrelseskultur Ledelse og samarbejde Temamøde BL´s 6.kreds Den 11.November 2014.

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "God ledelse og god bestyrelseskultur Ledelse og samarbejde Temamøde BL´s 6.kreds Den 11.November 2014."— Præsentationens transcript:

1 God ledelse og god bestyrelseskultur Ledelse og samarbejde Temamøde BL´s 6.kreds Den 11.November 2014

2 Bestyrelsens rolle ift. ledelsen Varetage aktionærernes/beboernes interesser Repræsentere det fælles/offentlige ansvar Instruerer ledelsen i udmøntningen af beslutninger KontrollereUdfordre

3 Ledelsens rolle ift. bestyrelsen Udmønte bestyrelsens beslutninger Faglig vejledning af bestyrelsen Forbereder bestyrelsen på fremtiden RådgiveInspirere

4 Kontrollere vs. Udfordre Rådgive vs. Inspirere

5 Hvem har rattet og hvem står klar i pitten ?

6 Ledelsesdilemma Du er direktør i et større sjællandsk boligselskab, som udlejer almennyttige boliger. Der er 35 medarbejdere ansat, hhv. i den daglige administration og ude i de tre boligområder. Du har haft posten som direktør et halvt års tid, og lige fra dag ét har du følt, at du har haft opbakning fra bestyrelsen til din indsats for at styrke jeres økonomi gennem effektivisering af driften og en strammere kurs over for lejere med ondt i økonomien. På det seneste er bestyrelsesformanden begyndt at blande sig i dine daglige dispositioner. Formanden er kendt som en magtfuld herre, der som regel kommer igennem med sine dagsordener. Senest har han sagt til dig, at han ikke er tilfreds med den måde administrationen kommunikerer til lejere, som er bagud med huslejen. Et par lejere har klaget til ham over jeres metoder til at få krævet huslejen ind. Han har i samme åndedrag anbefalet dig at afskedige Jeanette, som er udlejningschef i selskabet: ”Få hende ud af vagten hurtigst muligt – jo før, jo bedre. Vi skal altså ikke have vores lejere på nakken selvom vi skal hente huslejerne hjem”. Hvad gør du? 1.Du følger bestyrelsesformandens anbefaling om at afskedige Jeanette, selv om du er uenig. For det er trods alt ham, som er den øverst ansvarlige. 2.Du beslutter dig for at tage en alvorlig snak med bestyrelsesformanden og fortæller ham, at du ikke kan lede selskabet, hvis han blander sig i den daglige drift. 3.Du vælger at ignorere bestyrelsesformandens formaning og regner med hans udbrud hurtigt går i glemmebogen – jeres resultater er jo gode. 4.Du beder bestyrelsesformanden tage sagen op med hele bestyrelsen, næste gang I holder bestyrelsesmøde, for at undgå lignende tilfælde.

7 Hvad er tilstede i en velfungerende relation mellem to mennesker? (f.eks. én ansat og én frivillig)

8

9

10

11 ”Gamle” kodeks

12 Et kodeks for god afdelings-ledelse ? 1. Afklar ledelsesrum mellem bestyrelse og ansatte ledelse. 2. Brug jeres ret og pligt til at lede – også når det upopulært. 3. I har en fast procedure for at evaluere og udvikle samarbejdet mellem ansatte og bestyrelsesmedlemmer. 4. I arbejder strategisk fremadrettet for at udvikle afdelingen. 5. I tager ansvar for en løbende dialog med beboerne om mål gavner som fællesskabet.

13 Tak for ordet, Niels Henriksen, nhe@lederne.dknhe@lederne.dk

14 Til debat 1) Hvad mener du er vigtigst - at kontrollere de ansattes allerede løste opgaver eller udfordre dem på udførelse af kommende opgaver? 2) Hvad kan du bidrage med for at få god relation – eller et bedre partnerskab - med din chef/ bestyrelsesformand ? 3) Hvordan efterlever vi aftaler/spilleregler/kodeks for god afdelingsledelse i hverdagen?


Download ppt "God ledelse og god bestyrelseskultur Ledelse og samarbejde Temamøde BL´s 6.kreds Den 11.November 2014."

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google