Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

Fysisk aktivitet Fysisk aktivitet har en lang række gavnlige virkninger på helbredet Musklerne og skelettet bliver styrkede Motorikken forbedres Immunforsvaret.

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "Fysisk aktivitet Fysisk aktivitet har en lang række gavnlige virkninger på helbredet Musklerne og skelettet bliver styrkede Motorikken forbedres Immunforsvaret."— Præsentationens transcript:

1 Fysisk aktivitet Fysisk aktivitet har en lang række gavnlige virkninger på helbredet Musklerne og skelettet bliver styrkede Motorikken forbedres Immunforsvaret bliver mere effektivt Det psykiske velvære, som motion kan give er også gavnligt for helbredet

2 Fysisk aktivitet Manglende fysisk aktivitet har en lang række mindre gavnlige virkninger på helbredet Det tager 5-6 gange længere tid at genopbygge vævsstyrke og udholdenhed, end det tager at nedbryde den. Mange såkaldte aldersskavanker skyldes direkte en nedgang i aktivitetsniveau.

3 Fysisk aktivitet Den internationale videnskab er i dag enig om, at anbefale 30 minutters fysisk aktivitet om dagen

4 Fysisk aktivitet Den aktuelle forskning på området viser, at fysisk aktivitet svarende til 30 minutter om dagen: Ikke behøver at være anstrengende for at opnå sundhedsmæssige fordele Har mange positive fysiologiske effekter Formindsker risikoen for at udvikle hjerte-karsygdomme Formindsker risikoen for at udvikle sukkersyge Formindsker risikoen for at udvikle forhøjet blodtryk Hjælper til at mindske blodtrykket hos personer der allerede har forhøjet blodtryk Formindsker risikoen for at udvikle kræft i tyktarmen Hjælper med at kontrollere vægten Hjælper med at bygge og vedligeholde stærke knogler, muskler og sener Hjælper ældre med at blive stærkere og bedre i stand til at bevæge sig uden at falde Formindsker tilstande med depression og angst Forbedrer det psykiske og sociale velvære

5 Fysisk aktivitet Gode råd om motion Du forbrænder lige mange kalorier, om du går fem kilometer eller løber fem kilometer. En god rettesnor er snakkegrænsen: Har du besvær med at tale, samtidig med at du motionerer, skal du sætte tempoet lidt ned. Arbejder du 6 timer i haven, forbrænder du lige så mange kalorier, som hvis du jogger 5 timer eller spiller fodbold i 4 timer.


Download ppt "Fysisk aktivitet Fysisk aktivitet har en lang række gavnlige virkninger på helbredet Musklerne og skelettet bliver styrkede Motorikken forbedres Immunforsvaret."

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google