Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

Bevar Andkær Skole Møde den 15.06.2010 Det vi ved om lukning af Andkær: Økonomi udvalget har den 7. april vedtaget en budgetstrategi, som skal føre frem.

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "Bevar Andkær Skole Møde den 15.06.2010 Det vi ved om lukning af Andkær: Økonomi udvalget har den 7. april vedtaget en budgetstrategi, som skal føre frem."— Præsentationens transcript:

1 Bevar Andkær Skole Møde den 15.06.2010 Det vi ved om lukning af Andkær: Økonomi udvalget har den 7. april vedtaget en budgetstrategi, som skal føre frem til et budget i balance i 2010 – 2017. Budgetstrategien betyder bl.a et prioriteringsrum på serviceområderne på 3 % Skoleforvaltningen har med afsæt i dette den 7. juni 2010 indstillet til lukning af 5 skoler med en beregnet besparelse på 12,8 mio. kr. oo året. Skoleområdet skal finde i alt 32 mio.kr Det er Langelinie, Givskud, Gadbjerg, Andkær og Vandel skoler der er i spil Skolelukningen skal effektueres for skoleåret 2011/12 Der er lagt op til at Andkærs nuværende skole distrikt deles. Linjen kommer til at gå så Bregning – Sellerup Strand kommer til at høre til Gauerslund skole. Sellerup – Andkær kommer til at høre til Vinding skole. Der er i indstillingen kun taget udgangspunkt i en økonomisk beregning af hvilken skoler det kan ”betale” sig at lukke med udgangspunkt i drift, anlæg og befolkningsprognoser – Der er ikke taget andre hensyn ! Der er tidligere taget hul på en rapport om skolestrukturen i Vejle … dette arbejde har man ikke trukket med ind i indstilling om de nuværende skolelukninger Man har igangsat projektet ”Skolen i bevægelse” om fremtidens skole …. Dette arbejde har man ikke trukket ind i indstilling om de nuværende skole lukninger Vi afventer stadig den rapport, som beskriver baggrundsmaterialet for den nuværende indstilling

2 Bevar Andkær Skole Møde den 15.06.2010 Fakta om den økonomiske effekt af den foreslåede lukning På anlægssiden betyder det at der skal foretages anlægsinvesteringer på 23,2 mio. på de skoler der skal modtage flere elever. Der spares over 25 mio. i planlagte og fremtidige anlægsinvesteringer på de foreslåede nedlagte skoler Der kan samlet på kommunens vedligeholdelseskonto spares 1,5 mio. om året Samlet set ser den samlede besparelse på at nedlægge de 5 skoler således ud – i alt 25,3 mio.kr: Årlig besparelse : Anlæg her og nu : Anlægsbesparelser på sigt: Langelinie : 3,9 mio. kr. 10 mio. kr. 0 mio. kr. Gadbjerg/Givskud : 4,4 mio. kr.4,4 mio. kr.18 mio. kr. Vandel : 2,4 mio. kr.8,8 mio. kr. 5 mio. kr. Andkær : 2,1 mio. kr. 0 mio. kr.2,3 mio.kr ( 3 etape af renovering) En besparelse på 12,8 mio. kr. om året svarer til at alle elever i kommunen fra 0 – 10 kl. mister en times undervisning om ugen.

3 Bevar Andkær Skole Møde den 15.06.2010 Tidslinje for processen: 7. April - ØK Budget i balance 2010 – 2017 7. Juni - B&U forvaltningens forslag om ændring af skolestruktur orientering på temamøde 21. Juni - Forslaget behandles af B&U udvalget og Økm.udvalget 30. Juni - Forslaget forelægges Byrådet og hvis det godkendes sendes forslaget i offentlig høring. Primo sept. - Høringsperiode afsluttes Sept. + Okt.- Behandles forslaget endeligt i forbindelse med budgetlægning for 2011 i udvalgene og Byrådet


Download ppt "Bevar Andkær Skole Møde den 15.06.2010 Det vi ved om lukning af Andkær: Økonomi udvalget har den 7. april vedtaget en budgetstrategi, som skal føre frem."

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google