Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

Johannesen: ’Døden på Internettet’ (2008) Teksten ser nærmere på, hvordan vi har indoptaget de funktioner og praksisformer, som Internettet tilbyder, i.

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "Johannesen: ’Døden på Internettet’ (2008) Teksten ser nærmere på, hvordan vi har indoptaget de funktioner og praksisformer, som Internettet tilbyder, i."— Præsentationens transcript:

1 Johannesen: ’Døden på Internettet’ (2008) Teksten ser nærmere på, hvordan vi har indoptaget de funktioner og praksisformer, som Internettet tilbyder, i måden hvorpå vi mindes og sørger. Teksten undersøger forskellige steder på nettet, hvor døden behandles: Den virtuelle kirkegård Mindet.dk og forskellige sorg-blogs tilknyttet hertil.

2 Johannesen: ’Døden på Internettet’ (2008) Tekstens betragtninger omkring hvordan død og sørgen behandles på Internettet, synes bl.a. at være, at: Grænsen mellem det private og det offentlige udviskes: Sorgen, der førhen primært var et privat anliggende, har nu fået en mere offentlig karakter. Der synes at være et øget behov for at dele sorg med omverdenen – at blive hørt. Tilgængelighed: En virtuel kirkegård som Mindet.dk eller sorg- blogs er lettere tilgængelige, end en fysisk kirkegård. Blot et museklik væk og kan besøges på alle tidspunkter.

3 Johannesen: ’Døden på Internettet’ (2008) Behandlingen af døden på disse netsteder synes at følge bestemte tendenser: Uforgængelighed: I al deres immaterialitet kan virtuelle gravsteder og blogindlæg principielt bestå uendeligt, hvor det samme ikke er muligt for fysiske gravsteder og mindeting. Personliggørelse: Gravstederne på Mindet.dk kan tilrettelægges helt efter de pårørendes egne ønsker, og bryder ofte det smalle format man kender fra fysiske gravsteder.

4 Johannesen: ’Døden på Internettet’ (2008) Spørgsmål: Johannesen undersøger hvordan vi har indoptaget de funktioner og praksisformer, som Internettet tilbyder, i måden hvorpå vi mindes og sørger. I hvilke andre kontekster på nettet kan man ellers se disse praksisformer og funktioner på spil?


Download ppt "Johannesen: ’Døden på Internettet’ (2008) Teksten ser nærmere på, hvordan vi har indoptaget de funktioner og praksisformer, som Internettet tilbyder, i."

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google