Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

USA’s højesteret og love omkring adskillelse.

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "USA’s højesteret og love omkring adskillelse."— Præsentationens transcript:

1 USA’s højesteret og love omkring adskillelse.

2 I 1890 den 18. maj bestemte højesteret i USA at princippet ”lige men adskilt” skulle indføres. Dvs. at de fik indført loven at sorte og hvide skulle adskilles i forskellige transportmidler og skoler fx passagervogne skulle man have en vogn til hver. Eller i det mindste opdele vognen med skillevæg. I 1954 afsagde højesteret dommen om at opdele offentlige transportmidler efter race, men næsten ingen rettede sig efter dommen.

3 Her kan vi se en skolebus og skolebygning for sorte

4 George W. Mclaurin var en skolelærer, i 1948 søgt han om tilladelse til at videreuddanne sig i Oklahoma men blev nægtet pga. raceadskillelsen. Han sendte en klage til universitetet og vandt denne sag, men han måtte ikke være i samme lokale som sine medstuderende.

5 Fakta I 1955 fik man problemer med kvinden Rosa Parks der satte sig foran i bussen og ikke ville flytte sig for en hvid. I 1957 måtte præsident Eisenhower indsætte 1000 betjente i byen Little Rock for at beskytte de sorte børn, som ville benytte deres ret til at gå i samme skole som hvide. Den 17. maj 1954 gav højesteret startskuddet til borger rettigheds bevægelsen i USA ( ) Ved at offentliggøre kendelsen om at man ikke måtte raceadskille sorte og hvide børn i skolerne, eftersom de sorte siden 1950 havde stillet krav og lige rettighed, og at der var en sort mand, som syntes det var for dårligt at hendes datter skulle langt væk for at gå i en skole kun for sorte, når der lå en hvid skole lige rundt om døren.


Download ppt "USA’s højesteret og love omkring adskillelse."

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google