Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

OPP-projektet – Vildbjerg Skole. Opstart af udbudsproceduren Offentliggørelse af en udbudsbekendtgørelse i EF-tidende med opfordring til at deltage i.

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "OPP-projektet – Vildbjerg Skole. Opstart af udbudsproceduren Offentliggørelse af en udbudsbekendtgørelse i EF-tidende med opfordring til at deltage i."— Præsentationens transcript:

1 OPP-projektet – Vildbjerg Skole

2 Opstart af udbudsproceduren Offentliggørelse af en udbudsbekendtgørelse i EF-tidende med opfordring til at deltage i udbudsproceduren. Definition af ordregiverens behov og krav. (Eventuelt i beskrivende dokument.) Fastsættelse af udvælgelseskriterier. Fastsættelse af tildelingskriterier. (Eventuelt i beskrivende dokument.)

3 OPP-selskabet Hvordan godtgøres tekniske kompetencer og økonomisk formåen? SPV = ”tom skal”. Tilsagn fra aktionærkredsen og samarbejdspartnere. I udbudsbekendtgørelsen eventuelt følgende formulering: ”Hvis ordren forudsættes tildelt et nyt selskab, skal det dokumenteres, at dette selskab besidder de fornødne ressourcer og kompetencer.”

4 Konsortium Et joint venture, som er etableret med henblik på udførelse af opgaven. Solidarisk hæftelse. I udbudsbekendtgørelsen eventuelt følgende formulering: ”Hvor tilbud afgives af et konsortium, skal deltagerne påtage sig et solidarisk ansvar samt udpege en befuldmægtiget, som den offentlige part med bindende virkning for konsortiet kan indgå aftale med.” Såfremt konsortiet i kontraktfasen forudsættes erstattet af et SPV, skal det fremgå af ansøgningen om prækvalifikation (ansøgningen er bindende).

5 Aftalegrundlaget Basiskontrakten. Bilag 1-16. Vejledning til Basiskontrakten – Basiskontrakten var udgangspunktet, men er er undergået væsentlige ændringer i OPP-projektet vedrørende Vildbjerg Skole.

6 OPP-kontrakt vedrørende Vildbjerg Skole Bilag 1 – Vilkår for projekterings- og byggefasen med underbilag Bilag 2 – Vilkår for drift og vedligehold med underbilag Bilag 3 – OPP-selskabets og Trehøje Kommunes benyttelse af skolen Bilag 4 – Forretningsorden for styregruppen Bilag 5 – Økonomi og betalinger – prissætninger og kalkulationer Bilag 6 – Forsikringer Bilag 7 – Skøde Den endelige OPP-kontrakt afspejler input og drøftelser i dialogforløbet.

7 Samarbejdet i projekterings- og byggefasen De aftalemæssige rammer for parternes samarbejde: Bilag 1: Den offentlige parts outputkrav. Den private parts tilbud lig med forslag til opfyldelse af den offentlige parts outputkrav. Samarbejdsudvalg etableres

8 Samarbejdet i projekterings- og byggefasen Bilag 1 beskriver blandt andet: Præcisering af det relevante aftalegrundlag. Fastlæggelse af procedurer for eventuelle ændringer. Afklare spørgsmål og uklarheder. Den offentlige parts tilsyn og kontrol. ”Godkende” tekniske løsninger. Sikre fremdrift i henhold til tidsplan. Håndtering af eventuelle ændringer.

9 Samarbejdet i driftsfasen Bilag 2 beskriver procedurer til håndtering af blandt andet følgende forhold: Afklare eventuelle uklarheder i kravspecifikationer. Behandle den private parts rapporteringspligt. Behandle indsigelser om manglende tilgængelighed eller manglende opfyldelse af servicemål. Håndtere tilbagehold (fradrag) og betalingsanmodninger som følge af ukontraktmæssig vedligeholdelse eller drift, jf. Basiskontraktens punkt 5. Håndtere ændringer og den private parts pligt til at optimere, jf. Basiskontraktens punkt 18 og 19. Afklare eventuelle spørgsmål i relation til udarbejdelse af betalingsanmodning, jf. Basiskontraktens punkt 28.

10 Trehøje Kommunes sikkerhed for OPP-selskabets opfyldelse af OPP-kontrakten Krav til ansvarlig kapital Tilstrækkeligt kapitalberedskab – begrænsninger i adgangen til at foretage udlodning Hæveopgøret Enhver pantsætning af ejendommen skal respektere Trehøje Kommunes rettigheder i henhold til OPP-kontrakten Begrænsninger i OPP-selskabets adgang til at overdrage rettigheder og pligter

11 Moms og skattemæssige afskrivninger Udfordring – det skattemæssige ejerbegreb I OPP-kontrakten er der tillagt Trehøje Kommune en køberet og ikke en købe- eller anvisningspligt Betingelserne for Trehøje Kommunes udnyttelse af køberetten er betaling af den nuværende markedsværdi for grunden indekseret med 2% årligt og betaling for bygningerne med kr. 10 mio. Det er en betingelse for Trehøje Kommunes udnyttelse af køberetten, at ejendommen fortsat skal anvendes til offentlige formål Der er indhentet mæglervurdering, som dokumenterer, at handelsværdien af grunden og bygningerne om 30 år ikke kan antages at overstige købesummen i tilfælde af Trehøje Kommunes udnyttelse af køberetten.


Download ppt "OPP-projektet – Vildbjerg Skole. Opstart af udbudsproceduren Offentliggørelse af en udbudsbekendtgørelse i EF-tidende med opfordring til at deltage i."

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google