Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

1 Socialrådgiver Rikke Holme Otterup Kommune Unge – Forældre – Skoler – Læge – Sygehus - Andre Opfølgning Fagligt beredskab Kontaktperson Handleplan Kommunalt.

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "1 Socialrådgiver Rikke Holme Otterup Kommune Unge – Forældre – Skoler – Læge – Sygehus - Andre Opfølgning Fagligt beredskab Kontaktperson Handleplan Kommunalt."— Præsentationens transcript:

1 1 Socialrådgiver Rikke Holme Otterup Kommune Unge – Forældre – Skoler – Læge – Sygehus - Andre Opfølgning Fagligt beredskab Kontaktperson Handleplan Kommunalt beredskab i Otterup kommune INGEN VENTETID KVALIFICIERT VURDERING OG OPFØLGNING

2 2 Socialrådgiver Rikke Holme Otterup Kommune Beredskabets sammensætning Kontaktpersonen - Socialrådgiver Kontaktpersonen - Socialrådgiver Sidder centralt på Rådhuset – nem at få fat i. Myndighedsperson jf. Serviceloven Tæt kontakt til Otterup skole via. åben rådgivning hver 14. dag på skolen Sundhedsplejerske Sundhedsplejerske Ofte på skolerne – ser de unge jævnligt til undersøgelser. Ekspert viden om unges sundhedsmæssige udvikling Familiekonsulent Familiekonsulent Arbejder med de unge og deres familie Terapeutisk efteruddannelse God til den ”terapeutiske samtale”

3 3 Socialrådgiver Rikke Holme Otterup Kommune Beredskabets funktion Formål: ”Ingen skal stå alene med en ung, som har forsøgt selvmord eller som tænker på at begå selvmord” Formål: ”Ingen skal stå alene med en ung, som har forsøgt selvmord eller som tænker på at begå selvmord” Kontakt: Alle tre personer fra beredskabet kan kontaktes, som oftest drejer det sig om kontaktpersonen Kontakt: Alle tre personer fra beredskabet kan kontaktes, som oftest drejer det sig om kontaktpersonen Ingen ventetid ved viderevisitering Ingen ventetid ved viderevisitering Opgaven: at være et rådgivningsteam Opgaven: at være et rådgivningsteam At mindske berøringsangsten hos fx lærer og pædagog At mindske berøringsangsten hos fx lærer og pædagog At få konsultativ bistand fra behandlingskæden At få konsultativ bistand fra behandlingskæden Evt. viderehenvisning til behandlingskæden Evt. viderehenvisning til behandlingskæden

4 4 Socialrådgiver Rikke Holme Otterup Kommune Beredskabets funktion – erfaringer 1 I dag bliver alt vedrørende selvmordsadfærd henvist Ex. En skolelærer ringer og fortæller, at en mor har fortalt, at faderen truer med selvmord. Forældrene er lige blevet skilt Ex. En skolelærer ringer og fortæller, at en mor har fortalt, at faderen truer med selvmord. Forældrene er lige blevet skilt I en travl hverdag sidder kontaktpersonen ofte alene med ”sagen” og giver konsultativ bistand til den, som har henvendt sig. I tvivlstilfælde bliver beredskabet indkaldt. I en travl hverdag sidder kontaktpersonen ofte alene med ”sagen” og giver konsultativ bistand til den, som har henvendt sig. I tvivlstilfælde bliver beredskabet indkaldt. Det er der nu taget højde for ved at inddrage en rådgiver mere. De to rådgivere sidder dør om dør, og det er nemt at få fat i hinanden. Det er der nu taget højde for ved at inddrage en rådgiver mere. De to rådgivere sidder dør om dør, og det er nemt at få fat i hinanden.

5 5 Socialrådgiver Rikke Holme Otterup Kommune Beredskabets funktion – erfaringer 2 Samarbejde med/støtte til de voksne der er i den unges hverdag Lærere/pædagoger o.a. har svært at stå alene med viden om en ung med selvmordstanker Lærere/pædagoger o.a. har svært at stå alene med viden om en ung med selvmordstanker Mange ønsker i første omgang, at beredskabet overtager sagen, da de ikke føler sig kompetente til opgaven. Mange ønsker i første omgang, at beredskabet overtager sagen, da de ikke føler sig kompetente til opgaven. Det har derfor været vigtigt, at fastholde, at det er læreren/ pædagogen, som kender den unge og dem, som den unge har tillid til. Det har derfor været vigtigt, at fastholde, at det er læreren/ pædagogen, som kender den unge og dem, som den unge har tillid til. Beredskabets opgave er at klæde læreren/pædagogen på til at kunne være der for den unge. Og få en følelse af, at det han/hun gør, er godt nok Beredskabets opgave er at klæde læreren/pædagogen på til at kunne være der for den unge. Og få en følelse af, at det han/hun gør, er godt nok

6 Socialrådgiver Rikke Holme Otterup Kommune 6 Beredskabets funktion Formidling - en vigtig forudsætning for beredskabet oplæg ved skoleledermøde (+ ungdomsskoleinspektør) oplæg ved skoleledermøde (+ ungdomsskoleinspektør) oplæg ved lærermøde på to skoler med overbygning oplæg ved lærermøde på to skoler med overbygning oplæg på Produktionsskolen oplæg på Produktionsskolen oplæg i Aktivitetshuset (tilbud til 4. klasse) oplæg i Aktivitetshuset (tilbud til 4. klasse) oplæg i aftenklub (tilbud fra 7. klasse) oplæg i aftenklub (tilbud fra 7. klasse) oplæg i lægehusene i Otterup oplæg i lægehusene i Otterup Efter formidling på skolerne, er kontaktpersonen flere gange blevet kontaktet af lærere, der er bekymrede for unge med selvmordstanker. Uden beredskabet havde lærerne måske ikke reageret?

7 Socialrådgiver Rikke Holme Otterup Kommune 7 Beredskabets funktion Vedligeholdelse Erfaringen er, at beredskabet skal mødes ca. hver 3. måned. Sker det ikke, vil der være en tendens til, ”at gløden brænder ud” og personerne i beredskabet ikke længere har den samme gejst. Beredskabet i Otterup har i en periode været ramt af sygdom og barsel. I den periode var der ikke et beredskab til at tage hånd om sagerne – her var en rådgiver ”meget alene” og så har beredskabet ikke samme effekt.

8 Socialrådgiver Rikke Holme Otterup Kommune 8 Beredskabets funktion Erfaring Efter beredskabet er etableret, har vi i Otterup set en tendens til, at flere sager er blevet i eget regi. Tidligere ville vi have visiteret flere videre til BUR-V. Vi oplever i dag, at vi selv er gearet til at tage os af langt de fleste sager vedrørende selvmordstruede unge. Samtidig er vi opmærksomme på, at vi får henvist unge med formodning om psykiatrisk lidelse videre i behandlingskæden.


Download ppt "1 Socialrådgiver Rikke Holme Otterup Kommune Unge – Forældre – Skoler – Læge – Sygehus - Andre Opfølgning Fagligt beredskab Kontaktperson Handleplan Kommunalt."

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google