Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

Bønder. Det gælder om at overleve… En voksen skal bruge 700 TRKR pr. runde for at overleve. Et barn det halve.

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "Bønder. Det gælder om at overleve… En voksen skal bruge 700 TRKR pr. runde for at overleve. Et barn det halve."— Præsentationens transcript:

1 Bønder

2

3 Det gælder om at overleve… En voksen skal bruge 700 TRKR pr. runde for at overleve. Et barn det halve.

4 …Og om at vinde Den spiller, som tjener mest, vinder spillet Som bonde skal man bruge hovedet. Og sit held. Læs dine SMS´er.. (så husk at tænde mobilen!) Du har fået influenza og køber medicin for 150 TRKR.

5 Man kan dyrke Familien Samarbejdet Jorden (måske en blanding)

6 Dyrk familien Få familien til at vokse: Ægtefælle fås i banken for 1.000 TRKR Køb IKKE kondomkort (så kommer børnene automatisk)

7 Familien gør nytte Det er billigst, hvis familien selv dyrker markerne. Voksne kan dyrke to madmarker eller én kaffemark pr år Børn arbejder det halve – og spiser det halve til de er 18. Efter syv år i skole arbejder børn som voksne. En voksen kan sendes til udlandet og sende penge hjem.

8 Dyrk samarbejdet Det er muligt at slutte sig sammen i et kooperativ og sælge kaffen i fællesskab. Det er besværligt, men giver bedre kaffepriser. Man kan også få Fairtrade stempel. OBS! Dette er muligt først i runde 3!

9 Dyrk jorden Man kan producere: Madafgrøder – let og sikkert, men giver ikke så godt Kaffe – giver bedst, men er mere usikkert og krævende Man kan købe mere jord i banken. – Med jorden som sikkerhed, kan man låne i banken.

10 Kyllinger er ikke pip Køb kyllinger i banken for 15 TRKR for 10 styk. Sælg dem tilbage i næste runde for 20 eller i runden efter for 25.

11 Gå i banken …hver 2. eller 3. runde for at: Få tjek på økonomien Opdatere din familie Købe kyllinger Låne penge og betale tilbage (måske skal du gå lidt oftere for at sætte penge ind)

12 Jeres arbejdsstation

13

14 Sælg din kaffe Du skal: Registrere koder på CoffeeBags – (følg vejledning på skærmen)..så er bagserne penge værd! Find en handelsmand og sælg dem.

15 Hvad er kaffen værd? Se dét er det store spørgsmål! Normalt ca. 2 kr. pr. kg. Men det svinger. Som alt her i livet.


Download ppt "Bønder. Det gælder om at overleve… En voksen skal bruge 700 TRKR pr. runde for at overleve. Et barn det halve."

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google