Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

Brainstorm Et værktøj til ideskabelse

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "Brainstorm Et værktøj til ideskabelse"— Præsentationens transcript:

1 Brainstorm Et værktøj til ideskabelse
Det handler om at få mange ideer. De skal komme som en ”storm” fra hjernen Der foretages absolut ingen vurdering af de forslag, der kommer på bordet Brainstorming er den mest benyttede metode til at udvikle ideer. Skal der opnås succes, bør der afsættes ressourcer til at skabe den rette stemning og et fælles fundament at idegenerere ud fra.

2 Brainstorm/Negativ Brainstorm To lette ideværktøjer
Det starter med et bredt, åbent spørgsmål og alle bidrager med overvejelser. Det er en god idé at skrive bidragene ned i stikordsform. Udnævn en lynskriver Det gælder om at få alles umiddelbare ideer og overvejelser skrevet ned på papiret. Når idestormen har lagt sig, er det en god idé at lave en grovsortering af stikordene og se, om der er en struktur i ideerne. Negativ brainstorm er en variant af den traditionelle brainstorm, som kan bruges, når man ikke rigtig kan få gang i idegenereringen ”på den positive måde”. Stil negative og provokerende spørgsmål a la: ”Hvad skal vi gøre for at sikre, at afdelingen ikke fungerer om 3-5 år?” ”Hvad skal vi gøre for at ikke at løse kundernes behov?” Spørgsmål af denne karakter får som regel en række gode ideer frem – og et smil på læben. De vigtigste udsagn vendes efter brainstormen om, så de kommer til at fremstå som positive ideer til fremtiden.

3 Brainstorm Spilleregler
Regler for brainstorm Vent med at dømme: Lyt til ideerne, skriv dem ned og brug dem i den videre proces Byg på andres ideer: De andre har sikkert set noget, du ikke har set. Tag én samtale ad gangen: Fasthold fokus på emnet Tilskynd til vilde ideer: Man skal ikke lade sig begrænse af, hvad der umiddelbart kan realiseres. Udvælgelsen af de brugbare løsninger kommer senere. Tag udgangspunkt i kundens behov. Prøv i første omgang at lade være med at fokuserer på jeres produkt Kilde:


Download ppt "Brainstorm Et værktøj til ideskabelse"

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google