Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

Akutprojektet.

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "Akutprojektet."— Præsentationens transcript:

1 Akutprojektet

2 Akutprojektet Opsøgende arbejde - gadeplan Kontaktskabende aktiviteter
for tosprogede piger og drenge

3 Indholdsfortegnelse Metode side 3 Den praktiske handling 3
Den opsøgende funktion 4 ”Udrykning” 4 Handleplan og arbejdsfordeling med udgangspunkt i ”akutmødet”

4 Metode Akutprojektet er et værktøj i det daglige opsøgende arbejde med tosprogede børn og unge med anden etnisk baggrund end dansk. Danske unge fra de tosprogedes lokalområde er også velkomne i projektet i forhold til de tosprogede. Det er som regel en god dansk kammerat eller veninde. På den måde bidrages der til integrationsprocessen. Udgangspunktet for arbejdet er, at der konstant bliver lavet målrettet opsøgende arbejde mod pigegruppen og drengegruppen i Varde Kommune.

5 Opsøgende arbejde i Det rullende værested

6 Den praktiske handling
Ved hjælp af Kontaktskabende aktiviteter samarbejdes der med de unge om indholdet. Det er vigtigt, at der bliver sat ansigt på i foreningslivet, så lederne får mulighed for at møde de unge i øjenhøjde. Det samme gælder vores erhvervsliv, som har tosprogede unge i fritidsjob/arbejdsdusør.

7 Opsøgende arbejde i Det rullende værested

8 Aktiviteterne kan være
Filmaften Fastelavnsfest Besøg i svømmehal Go-carttur Besøg i lokal bokseklub Drengeaften Pigeaften Besøg i bowlinghal Udflugtstur til Århus/Vestbazaren i Brabrand Havnerundfart i Varde å Bil & fræs i Ungdomsskoleregi Besøg i lokal skytteklub Virksomhedsbesøg Arbejdsdusøordning

9 Bil & fræs i Ungdomsskoleregi

10 Piger på bowlingtur

11 En tur i bokseklubben

12 Aros Museet i Aarhus

13 Løveparken Zoo Givskud

14 Hyggedag for piger

15 Den opsøgende funktion
Der lægges stor vægt på at give de unge oplevelser, men samtidig at have for øje, at det er i processen frem til oplevelsen, at kontakten skabes. Kontakten er værdifuld, da der opstår en hvis kemi imellem de opsøgende voksne og de unge. Der kommer af og til konkrete spørgsmål fra de tosprogede unge ang. job efter skoletid og foreningslivet. Andre mere personlige spørgsmål kommer også på banen, når vi er af sted på den pågældende aktivitet.

16 ”Udrykning” Ofte sker det, at der er brug for at yde her og nu-indsats over for nogle af de unge tosprogede, så akutprojektet er et stykke unikt værktøj , da der ikke skal søges om midler hver gang, der opstår et problem.

17 Handleplan og arbejdsfordeling
Akutmidler henhører under Ungdomsskoleinspektør Peter Guldberg i SSP regi. Daglig administrativ leder: Peter Guldberg/Ungdomsskolen. Rapporterer kort hvert år.

18 Handleplan og arbejdsfordeling
Tovholder: Opsøgende SSP-konsulent Torben Berthelsen (TB) planlægger og udfører aktiviteterne sammen med øvrige medarbejdere, der ofte er med i SSP/Ungdomsskolens netværk

19 Med venlig hilsen Opsøgende SSP Ungdomskonsulent afdeling Varde
Torben Berthelsen Pramstedvej 12B, 6800 Mobil:


Download ppt "Akutprojektet."

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google