Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

Konference om mindre madspild 28. november 2014 Hospitalernes arbejde med forebyggelse af madspild – aktuelle udfordringer og løsninger Cheføkonoma Pernille.

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "Konference om mindre madspild 28. november 2014 Hospitalernes arbejde med forebyggelse af madspild – aktuelle udfordringer og løsninger Cheføkonoma Pernille."— Præsentationens transcript:

1 Konference om mindre madspild 28. november 2014 Hospitalernes arbejde med forebyggelse af madspild – aktuelle udfordringer og løsninger Cheføkonoma Pernille Nørbak Aalborg Universitetshospital

2 Baggrund Aalborg Universitetshospital  Aalborg, Hobro, Farsø, Dronninglund Køkkenfunktionen  ca 800 pt. - indlagte og ambulante pr dag  budget 52,5 mill kr  kantine- og mødesalg for ca 8,9 mill kr pr år Cheføkonoma

3 Hvorfor fokus på madspild Uetisk at kassere mad Anvende ressourcerne bedst mulig Omlægning til økologi

4 Hvordan finder vi madspildet ? Hvad ser vi på og hvordan  Ude i sengeafsnittene  I ”egne gryder”

5 Hvad gør vi ude i sengeafsnittene ?  Fokus på madbestillinger  Projekt Optimal madservice  Fokus på varebestillinger  mejeriprodukter  kolonial  frostvarer  sondekost og tilskudsdrikke

6 Hvad gør vi ude i sengeafsnittene ?  Fokus på madbestillinger  Undervisning og vejledning af vores kostkonsulenter  Betaling til køkkenet ved overrekvirering  Fortsat mad retur til køkkenet   Ny bestillingsmetode

7 Hvad gør vi ude i sengeafsnittene ?  Projekt Optimal madservice  Tværfagligt projekt med 2 sengeafsnit samt Rengørings- og serviceafdelingen  Etablering af støtteteam  Hjælp til at få fokus på ernæringen  Hvad har projektet vist

8 Hvad gør vi ude i sengeafsnittene ?  Fokus på varebestillinger - mejeriprodukter  udgangspunktet er dialog om behov i forhold til patientkategori – type af mejeriprodukter; høj eller lav fedtprocent  behov for mængde  optælling af mælk, der skal kasseres  dato for hvornår åbnet  undervisning i hvordan der kan anvendes ”rester” til et mellemmåltid  reduktion af sortiment

9 Hvad gør vi i egne gryder ? Vi skal også se indad:  holdbarhed – hvornår åbnet  menuplansskift og varer på lager  opskrifter  udportionering  grøntafdelingen  kantinerne  madspilds-spil

10 Årshjul for fortsat fokus

11 Primær og sekundær fokus

12

13 Udfordringer i køkkenfunktionen AT FINDE 7 MILL KR PÅ MADSPILD ( RN’s budgetforlig 2015) SAMT FORTSÆTTE VORES OMLÆGNING TIL ØKOLOGI

14 Udfordringer i sengeafsnittene Maden betragtes ikke som en kerneopgave dermed kun lille fokus/interesse MEN Via relationel koordinering og støtteteam

15 Kontinuerlig opgave Reduktion af madspild er en kontinuerlig opgave, der aldrig slutter Der findes mange metoder til reduktion; Det er et udsnit af de metoder, som vi har valgt at gøre det på på Aalborg Universitetshospital Tak for opmærksomheden


Download ppt "Konference om mindre madspild 28. november 2014 Hospitalernes arbejde med forebyggelse af madspild – aktuelle udfordringer og løsninger Cheføkonoma Pernille."

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google