Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

Nye veje for landbruget i producentperspektiv Fremtidens landbrug – barrierer og muligheder.

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "Nye veje for landbruget i producentperspektiv Fremtidens landbrug – barrierer og muligheder."— Præsentationens transcript:

1 Nye veje for landbruget i producentperspektiv Fremtidens landbrug – barrierer og muligheder

2 Historie Knuthenlund oprettes i 1729 af Knuthenborg ifbm med nedlægningen af landsbyen Bregerup Knuthenlund afhændes i 1913 til J. P. Hansen, som havde tjent penge på nogle præmierede oste Nuværende ejer er 4. generation efter J. P. Hansen

3 Driftsgrene Knuthenlund Gods Markbrug Skovbrug Udlejning af huse Jagt Maskinstation ?

4 Landdistrikter er under pres Fald i antallet af ansatte i virksomheden Stigende krav til forvaltningen af vores fælles miljø Pres på afregningspriser Udfordringer

5 Muligheder Trading-up og få en ‘større andel af kagen’ Nicheproduktion og økologi Økologien kan forene storproduktion og samtidig give mere plads til naturen Tættere kontakt til kunden

6 Muligheder Genfinde de gamle håndværksmetoder Genfinde vores lokale madkultur Fødevarer med en stærk lokal forankring Nye samarbejdskonstellationer (ikke kun primær produktion og forskning men nærmere i udvikling på tværs af faggrænser) Fornyelse af andelstanken = værdiskabende samarbejde mellem specialiserede bedrifter

7

8 Produktion med udgangspunkt i stedbundne potentialer

9 Nyt Mejeri og mejeriudsalg i tidligere kostald Tidligere har man talt meget om, hvordan man får kvalitetsfødevarerne bragt ind til byen Vi har hele tiden arbejdet på at få bragt byboerne ud på landet, så de kan se hvordan kvalitets fødevarer bliver til

10 Et gastronomisk centrum i Europa

11 Guldmedaljer i kåringen af Nordens Oste Politikken Økologisk Guld Guld i Premio Roma Guld ved World Cheese Awards Ambitiøse produkter - tænk ud af boxen

12 Hvem har glæde af projektet Der er opnået markante forbedringer mht. biodiversiteten Knuthenlund er blevet gastronomisk centrum, som er kommet på det internationale landkort Markedet har fået nye smagsoplevelser Lokalområdet har fået et løft imagemæssigt Der er skabt 15 nye arbejdspladser på 4 år Medarbejderne har fået mere ansvar og nye opgaver- hvilket giver motivation

13 De største Barrierer Den praktiske erfaring med økologi findes i dag og det er muligt at drive et professionelt økologisk landbrug der er økonomisk konkurrencedygtigt med det konventionelle Afregningen til primærproducenten er dog et generelt problem for både konventionelle landmænd og økologer Centraladministrationen er for tung – både ved naturprojekter og udbetaling af økologistøtte – evt. brug HA-støtten mod mere grøn produktion a la UK, hvor landmanden har flere valgmuligheder

14 De største barrierer Der er stigende interesse for økologiske kvalitetsprodukter og nye smagsoplevelser indenfor alle produktkategorier i både DK og udlandet Stort fokus på detailmarkedet i ind- og udland Det gastronomiske marked og dets betydning er overset

15 De største barrierer Fødevarereglerne er tunge for småproducenter Risikoanalyse, nyt cost-center til engros, fedtafgift gør det administrativt tungt at starte op for ‘almindelige mennesker’. Likviditetskrævende at opstarte en fødevareproduktion, som kan være svær at skaffe pt. Logistik i både DK og ifbm eksport


Download ppt "Nye veje for landbruget i producentperspektiv Fremtidens landbrug – barrierer og muligheder."

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google