Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

Vi tror på Jesu genkomst kap.7.

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "Vi tror på Jesu genkomst kap.7."— Præsentationens transcript:

1 Vi tror på Jesu genkomst kap.7.
Rovdyrene og Tronen Tema: Daniels bog, Advent Tekst: Daniel 7 Titel: Vi tror på Jesu genkomst, Rovdyrene og Tronen. Formål: At trøste dem som er i trængsel, styrke dem som er ved at opgive troen, opmuntre til at overveje Bibelens klare lære Mål: At forkynde Jesu genkomst, fokusere på ondskabens åndskræfter i lyset af Guds herredømme, finde trøst og styrke i Jesus

2 Trosbekendelsen Vi tror på Jesus Kristus… korsfæstet, død, begravet, nedfaret til Dødsriget, på tredje dag opstanden fra de døde, opfaret til Himmels, siddende ved Gud Faders, den almægtiges, højre hånd, hvorfra han skal komme og dømme levende og døde. Fader vor, du, som er i Himlene! … komme dit Rige … for dit er Riget, magten og æren i evighed! Amen.

3 Daniel 7:1-5 I Babylonerkongen Belshassars første regeringsår havde Daniel et drømmesyn, og der gik syner gennem hans hoved, da han lå på sit leje. Bagefter skrev han drømmen ned, og således begyndte hans beretning. Daniel sagde: I mit nattesyn så jeg, at himlens fire vinde bragte det store hav i oprør, og fire store dyr steg op af havet, det ene forskelligt fra det andet. Det første var som en løve, … Det andet dyr lignede en bjørn, … Derefter så jeg endnu et dyr, det så ud som en panter. … Derefter så jeg i nattesynet et fjerde dyr. Det var frygteligt, rædselsvækkende og meget stærkt; det havde store jerntænder, det åd og knuste alt og trådte det, der var tilbage, ned med fødderne.

4 Daniel 7:6-8, 21, 25 Det var forskelligt fra alle de andre dyr, og det havde ti horn. Mens jeg så nøje på hornene, voksede der endnu et horn, et lille et, frem mellem de andre. Tre af de andre blev revet af, så det kunne få plads. Og se, dette horn havde øjne som et menneske og en mund, der talte store ord. … Mens jeg så på det, havde dette horn ført krig mod de hellige og besejret dem, … Og han skal tale imod den Højeste og underkue den Højestes hellige. Han tragter efter at ændre tider og lov, og de skal gives i hans magt én tid, to tider og en halv tid.

5 Bag forhænget Åndsmagter Tiltagende ondskab Lidelse og trængsel
Hvor er Gud?

6 Daniel 7:9-12, 22 Da så jeg dette: Troner blev stillet frem, og en Gammel af Dage tog sæde; hans klæder var hvide som sne, og håret på hans hoved var rent som uld. Hans trone var flammer af ild, dens hjul var luende ild. En flod af ild strømmede frem og løb foran ham. Tusinder, ja tusinder tjente ham, titusinder, ja titusinder stod foran ham. Retten blev sat, bøgerne blev åbnet. Derpå så jeg dette: Jeg så at dyret blev dræbt på grund af de store ord, som hornet talte, dets krop blev tilintetgjort og overgivet til den flammende ild. Herredømmet blev også taget fra de andre dyr, og deres levetid blev begrænset til en fastsat tid. … og dommen var blevet fældet til fordel for den Højestes hellige, og den tid kom da de hellige overtog kongedømmet.

7 Renhed og Ret Den store kontrast Storslået ophøjethed Renhed og ret
Godhed og evigt liv Renhed og Ret Guds udstrakte hånd

8 Daniel 7:13-14, 18, 27, I nattesynerne så jeg dette: Med himlens skyer kom en, der så ud som en menneskesøn; han kom hen til den Gamle af Dage og blev ført frem for ham. Herredømme, ære og kongerige blev givet ham; alle folk stammer og tungemål tjente ham. Hans herredømme er et evigt herredømme, som ikke skal forgå, hans kongerige skal ikke gå til grunde. … Men den Højestes hellige skal overtage kongedømmet og de skal beholde det i evighed og i evighedernes evighed. … Men kongedømmet, herredømmet og magten i alle kongerige under himlen bliver givet til de Højestes helliges folk. Hans kongerige er et evigt rige, og alle magter skal tjene og lyde ham.

9 Forløseren og hans forløste
Menneskesønnen Den Højeste Det slagtede lam Den Højestes hellige Forløseren og hans forløste Nøglen til livet

10 Daniel 7:15, 19, 28 Jeg, Daniel, blev grebet af uro over dette, og de syner, der gik gennem mit hoved, slog mig med rædsel. Jeg gik hen til af dem, der stod der og bad ham om den rette forklaring på alt dette; han gav mig tydningen… Så ønskede jeg at få den rette forklaring på det fjerde dyr, …det meget frygtelige, …og forklaringen på de ti horn, det havde på hovedet, og på det nye horn som voksede frem,… Her ender beretningen. Mine tanker slog mig, Daniel, med stor rædsel og mit ansigt skiftede farve. Men jeg gemte ordene i mit hjerte. Kalder Daniel til sidst, bange for hans budskab

11 Realisme og Håb Rovdyret Tronen Begge øjne åbne
Jeg gemte ordene i mit hjerte


Download ppt "Vi tror på Jesu genkomst kap.7."

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google