Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

Den nationale faggruppe Fagmoduler til yngste. Faggruppens overvejelser og principper Arbejdet blev som sagt skudt i gang ultimo november 14. december.

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "Den nationale faggruppe Fagmoduler til yngste. Faggruppens overvejelser og principper Arbejdet blev som sagt skudt i gang ultimo november 14. december."— Præsentationens transcript:

1 Den nationale faggruppe Fagmoduler til yngste

2 Faggruppens overvejelser og principper Arbejdet blev som sagt skudt i gang ultimo november 14. december mødtes vi første gang for afstemning af principper samt indledende ben-øvelser Hurtigt kan vi frem til, at vi måtte vægte de 4 kompetencemål. Ikke i betydning men som ramme for arbejdet. Modulerne skulle indeholde noget fra alle fire kompetenceområder. Og endelig skulle ”tilbageværende” vidensmål ikke være en residualgruppe.

3 Og så kom vi ellers i gang…. Vi delte os op i Ældste og Yngste og gik i hver sit lokale. På bedste maner, begyndte vi at flytte rundt på vidensmål, for at forestille os hvordan modulerne kunne se ud. Da vi efterfølgende præsenterede resultatet for hinanden viste det sig, at der var meget stor overensstemmelse mellem forslagene fra begge grupper.

4 Bekendtgørelsen der kom i høring i januar divergerede på visse punkter. Eksamen skulle vi ikke forholde os til….det skal vi så nu… og det skal lige være færdig til i morgen ….øøh i dag faktisk Nå men det vi så er kommet frem til er…. Men…

5

6 Matematiklæring, tal og statistik Kort beskrivelse af modulet: Kernen i modulet er elevers udvikling af matematisk kompetence indenfor fagområdet tal og statistik på 1.-6. klassetrin. Denne kerne belyses i et samspil mellem et matematikdidaktisk perspektiv, fra et praksisperspektiv og fra et matematikfagligt perspektiv. I det matematikdidaktiske perspektiv lægges vægten på læring herunder sproget og dialogens betydning for indsigt og forståelse samt elevers begrebsdannelse og begrebsudvikling. Der indgår indsigt i og analyse af skiftende læseplaner. I praksisperspektivet lægges vægten på inddragelse af observationer knyttet til elevers læring, begrebsmæssige misopfattelser, forestillinger om og holdninger til matematik Det matematikfaglige perspektiv omfatter talbegrebet samt brug af statistik til beskrivelse og analyse af data rettet mod 1. – 6. klassetrin bl.a. gennem inddragelse af it. De matematiske arbejds- og tænkemåder har særligt fokus på kommunikations- og tankegangskompetencen. Modulsprog Undervisningsproget er dansk. Der kan forekomme litteratur på andre sprog.

7

8 Matematikundervisning og geometri Kort beskrivelse af modulet: Kernen i modulet er elevers udvikling af matematisk kompetence indenfor fagområdet geometri på 1.-6. klassetrin. Denne kerne belyses i et samspil mellem et matematikdidaktisk perspektiv, et praksisperspektiv og et matematikfagligt perspektiv. I det matematikdidaktiske perspektiv lægges vægten på matematikundervisningens samspil mellem fag, elever og lærer samt planlægning, gennemførsel og evaluering af undervisningsforløb. I praksisperspektivet lægges vægten på undervisningsmetoder og – principper knyttet til matematikundervisning i 1.- 6. klassetrin, udformning af undervisnings- og læringsmål og modeller til planlægning af undervisning. Heri indgår desuden motivation og elevers kreative virksomhed i og uden for klassen. Det matematikfaglige perspektiv omfatter plangeometri og rumgeometri samt et særligt fokus på undersøgende virksomhed og bevisførelse bl.a. gennem inddragelse af it. De matematiske kompetencer er repræsenteret ved problembehandlings- og ræsonnementskompetencen. Modulsprog Undervisningsproget er dansk. Der kan forekomme litteratur på andre sprog.


Download ppt "Den nationale faggruppe Fagmoduler til yngste. Faggruppens overvejelser og principper Arbejdet blev som sagt skudt i gang ultimo november 14. december."

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google