Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

The KaosPilots August 2004. Arne Kleven og & friends Opgaven Introduktion til analysen Praktisk gennemførsel - personlig tilbagemelding.

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "The KaosPilots August 2004. Arne Kleven og & friends Opgaven Introduktion til analysen Praktisk gennemførsel - personlig tilbagemelding."— Præsentationens transcript:

1 The KaosPilots August 2004

2 Arne Kleven og & friends Opgaven Introduktion til analysen Praktisk gennemførsel - personlig tilbagemelding

3 Arne Kleven Baggrund –Norsk i Danmark på 7. år –Gift med Annette – 2 børn Erhvervsmæssig erfaring –Software: CCI Europe –Avis: Jyllands-Posten og Aftenposten –Turisme: Dansommer og Turistchef Uddannelse –Master of Business and Economics & friends Kollegium af 9 konsulenter - forskellige profiler – erfaringer Arbejder bl.a. med: –Rekruttering –Strategiprocesser –Uddannelse –Ledelsesrådgivning

4 Opgaven Paul: ”Arne, kan du give et kul af kommende kaospiloter en analyse af sig selv, uden at det koster en bondegård?” Arne: ”Ja!”

5 Basisanalysen bygger i sin model på to grundlæggende antagelser:

6 For det første: Vi udvikler os igennem hele livet på en række faktorer, der er fælles for alle mennesker Vi opbygger en vidensbasis og strukturerer vores virkelighed i forhold til de problemstillinger og opgaver, vi møder på vores vej igennem livet (Sikkerhedsfaktorer). Vi opbygger en identitet og et jeg, der gør os i stand til at adskille os selv som subjekt i forhold til andre. (Mål-Vilje faktorer). Vi opbygger følelsesmæssige relationer og indsigt i andre mennesker som et grundlag for at løse opgaver sammen med og igennem andre (Sociale faktorer). Vi stiller det store spørgsmål til selve vores eksistens: - Hvem er jeg - Hvor langt er jeg kommet, og hvad skal jeg. (Udviklingsfaktorer).

7 For det andet: Kvaliteten af det, vi udvikler på ét område er afhængig af det, vi har udviklet på andre områder. Vi kan have nok så meget viden indenfor et givet område, men hvad hjælper det, hvis ikke vi har modet til at prøve vores viden af i praksis. Vi kan være nok så viljefaste og energiske, men hvad hjælper det, hvis ikke vi kan få andre mennesker med os etc.

8

9 De sidste 25 års udvikling på arbejdsmarkedet peger klart i retning af, at faglige kundskaber i sig selv ikke længere er en tilstrækkelig forudsætning for at opnå succes i arbejdslivet. Der skal meget mere til. Teknikeren skal også kunne håndtere kunder, specialisten skal se ud over sin egen navle og samarbejde med andre funktioner, servicemedarbejderen skal have en økonomisk og forretningsmæssig indstilling, lederen skal være i besiddelse af en betydelig social indsigt for at kunne engagere og motivere sine medarbejdere. Folk skal generelt etablere et større helhedssyn og kunne samarbejde på tværs af funktioner etc. etc. Der stilles idag langt større krav til den enkelte medarbejder end for bare 10 år siden. Om tværfaglighed, helhedssyn, omstillingsevne, åbenhed, kommunikations- og samarbejdsevner, resultatorientering, ansvar m.m. Denne udvikling har skabt en betydelig fokusering på individet, på personligheden og i det hele taget de kvalifikationer det enkelte menneske bærer med sig, for det viser sig, at det er disse personlige kvalifikationer, der på sigt bestemmer i hvilken grad den enkelte får succes i sit arbejdsliv. Parallelt hermed er der opstået et behov for værktøjer og metoder, der kan hjælpe os med at finde ud af, hvad de enkelte indeholder af drivkræfter, energi, åbenhed, social indsigt, udviklingspotentiale etc., og sådanne værktøjer anvendes i stærkt stigende grad rundt om på virksomhederne.

10 ProfilAnalysen er vort bedste bud på et testværktøj, der på enkel og kvalificeret måde giver brugeren det bedste udgangspunkt for at afdække en medarbejders eller leders personlige adfærd. Analysen giver dig et struktureret oplæg til en samtale, hvor du kobler det menneske, der sidder overfor dig, sammen med indholdet og kravene i et givet job.

11 Der er mange fordele ved at anvende et værktøj Du får en grundidè, en model og et sprog hvori du kan skabe en dialog om noget, der er svært at få hold på. Du får en struktureret viden og dokumentation om de personlige kvalifikationer hos eksisterende og kommende medarbejdere. Du kan gennemføre en mere sikker rekruttering. Du kan anvende værktøjet til medarbejdersamtaler og personlige udviklingstiltag. Du får et bedre grundlag, hvorpå du kan øge dine medarbejderes indsatser og resultater.

12 Gennemgang af et eksempel

13 Inden jeg starter individuel tilbagemelding Dette er ingen facit for hvem du er – dette er ikke dybdepsykologi – det er tale om indikationer på din adfærd Videre: det er ingen ”gode” eller ”dårlige” analyser Dit udbytte: bekræftet nogle ting, og udfordret på selvopfattelse Samtidigt får I en model og et sprog at tale ud fra bagefter Jeg gennemgår analysen individuelt – ca. 20 minutter pr. person I får analysen når vi mødes


Download ppt "The KaosPilots August 2004. Arne Kleven og & friends Opgaven Introduktion til analysen Praktisk gennemførsel - personlig tilbagemelding."

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google