Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

Teknik- og implementeringsgruppen

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "Teknik- og implementeringsgruppen"— Præsentationens transcript:

1 Teknik- og implementeringsgruppen
Møde november 2014 Dato - Dok.nr.

2 Agenda Referat fra sidste møde Status E2E-test Status datamigrering
Status datakonsistens Nyt lovforslag – konsekvens for videre arbejde Revideret tidsplan Eventuelt Dato - Dok.nr.

3 Status E2E-test Dato - Dok.nr.

4 Status datamigrering Dato - Dok.nr.

5 Status datakonsistens
Dato - Dok.nr.

6 Lovforslag i høring Dato - Dok.nr.

7 Netvirksomheder - ændringer
Netvirksomhederne er ansvarlige for opkrævning af elafgift fra elleverandørerne og efterfølgende indbetaling til SKAT Faktureringen skal ske tidligst muligt efter forbrugsmånedens udgang. Betalingen skal ske med en betalingsfrist på 14 dage fra datoen for fakturaens udstedelse, dog tidligst 25 dage regnet fra forbrugsmånedens udgang (svarer til gl. § vedrørende andre net-ydelser) Hvad angår elafgift, får netvirksomherne mulighed for at få hævet indtægtsrammen, såfremt evt. tab på elleverandører ikke kan holdes indenfor nuværende indtægtsramme Dato - Dok.nr.

8 Elleverandør –ændringer - I
For elforbrugere, der er virksomheder, indberettes tillige CVR-nr. og angivelse af, om virksomheden er momsregistreret. Til brug for indberetningen indhenter elhandelsvirksom­heden dokumentation fra forbrugeren vedrørende særlige afgiftsforhold ved overgangen til engrosmodellen og derefter ved en leveringsaftales indgåelse. For forbrugere med elopvarmet helårsbolig verificerer elhandelsvirksomheden dokumentationens fortsatte gyldighed mindst én gang årligt i BBR-registret og korrigerer registreringen i datahubben, hvis forholdet er ændret Indberetning af betalingsvilkår samt krav til 4 faktureringer per år udgår Kollektiv garanti- eller forsikringsordning udgår Dato - Dok.nr.

9 Elleverandør –ændringer - II
Netvirksomheden fakturerer elhandelsvirksomheden for elafgift, som netvirksomheden skal svare efter lov om afgift af elektricitet. Energinet.dk fakturerer elhandelsvirksomheden for betaling for omkostninger i medfør af § 8, stk. 1. Faktureringen skal ske tidligst muligt efter forbrugsmånedens udgang. Betalingen skal ske med en betalingsfrist på 14 dage fra datoen for fakturaens udstedelse, dog tidligst 25 dage regnet fra forbrugsmånedens udgang. Dato - Dok.nr.

10 Energinet.dk ”ændringer”
Energinet.dk er ansvarlig for opdatering af elafgifter (priselementet) Energinet.dk er ansvarlig for at vedligeholde registrering for §4-virksomheder (elafgiftsloven) Etablere og varetage driften af en datahub til håndtering af måledata m.v. og til varetagelse af nødvendige funktioner og kommunikation til brug for elhandelsvirksomhedernes fakturering, herunder formidling af information om elafgifter. Datahubben skal endvidere understøtte overførsel af aftagenumre, jf. § 72 d, stk. 2 og 3. Indberette oplysninger til datahubben om tariffer og om omkostninger til offentlige forpligtelser, jf. § 8, og via datahubben varsle ændringer i priser og vilkår. Dato - Dok.nr.

11 Varsling Model for varsling af ændringer i priser og vilkår skal aftales i branchen Ændringer formidles via DataHub (begrebet ”væsentlige” er udgået) Dato - Dok.nr.

12 It-ændringer- loven Netvirksomheden modtager grundlaget for opkrævning af elafgift per elleverandør fra DataHub - samme model som for net-tariffer Net skal have adgang til Energinet.dk priselementer/tilknytninger (elafgift) Nye aggregeringer (elafgift) og småændringer i styring af diverse priselementer CVR og afgiftsforhold skal på plads inden driftsstart (datamigrering net/el) Opslag på BBR – sammenhæng mellem MP-adresse og BBR-adresse Model for opkrævning af elafgift for elvarmekunder Varslingsregler (branchen) – tidsfrister og metoder Dato - Dok.nr.

13 It-ændringer - loven Afklaringer vedrørende databehov:
Egen-indbetaling af elafgift PSO-fritagelse §4 virksomheder Er der konflikt mellem kunde-CVR og momsnummer (CVR) Kontrolrapporter SKAT Kontrol af fritagelse for afgiftsopkrævning Kontrol af fritagelse for PSO Kontrol af elvarme-kunder etc. Dato - Dok.nr.

14 Andre it-konsekvenser
Flexafregning – resultater fra arbejdsgruppe Indsendelsesmønster Diverse beregningsændringer KPI Dato - Dok.nr.

15 It- ændringer - ønskelisten
Stamdata Fjernafbrydelighed MP-adressen er vaskbar Tilslutningsform for nettoafregnede MP - Direkte/installationstilsluttet Anlæggets effekt – nettoafregnede målepunkter Dato - Dok.nr.

16 It-udvikling Energinet.dk forventer at kunne levere de væsentligste it-ændringer medio april 2015, såfremt at grundlaget for it-udviklingen er på plads Altså er der et samlet system klar til E2E-pilottest It-leverandørerne ? Dato - Dok.nr.

17 Revision af tids- og aktivitetsplan
Dato - Dok.nr.

18 Taskforce Taskforce har gennemgået den overordnede tidsplan
Drøftelse omkring det mest hensigtsmæssige starttidspunkt uhensigtsmæssigt grundet jul og generel travlhed uhensigtsmæssigt grundet årsafslutningsaktiviteter – en mulighed, men to faktureringer i et kvartal er dyr og samtidig lidt besværlig at kommunikere til kunderne – en mulighed, men indebærer at en del af lukkeperioden bliver i påskedagene Påsken starter torsdag den 24.3 og slutter mandag den 28.3 Den 1.4 er fredag i ugen efter påske Hvis vi brugte den nuværende plan vil lukkeperioden være fra mandag den 28.3 til mandag den 4.4. Taskforce mest stemt for den 1.4 – afklares endeligt i brancheregi Dato - Dok.nr.

19 Tids- og aktivitetsplan
Dato - Dok.nr.

20 Det videre arbejde BRS-afklaringer
Har vi behov for at indkalde BRS-arbejdsgruppen eller kan ændringerne håndteres i TI-gruppen? Er der særlige ting, der skal afklares yderligere hurtigt? Tids- og aktivitetsplan Detaljeres yderligere inden Dialogforum Mindre justeringer, såfremt startdato udskydes til Dato - Dok.nr.

21 Eventuelt Dato - Dok.nr.


Download ppt "Teknik- og implementeringsgruppen"

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google