Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

Pas på vores JORD! Vind og vindhastigheder Greenpeace Råd

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "Pas på vores JORD! Vind og vindhastigheder Greenpeace Råd"— Præsentationens transcript:

1 Pas på vores JORD! Vind og vindhastigheder Greenpeace Råd
Stop klima-ændringerne Temperatur Nedbør

2 Tror du at. -25,2 grader / -31,2 grader / -37,3 grader
Tror du at ,2 grader / -31,2 grader / -37,3 grader ... er den laveste temperatur målt i Danmark?? Tror du at... 36,4 grader / 40,7 grader / 45,3 grader ... er den højeste temperatur målt i Danmark?? Svar: -31,2 grader Kulderekorden blev sat i Hørsted i Thy natten til 8. januar Det var rigtig isvinter i Svar: 36,4 grader Den blev målt i Holstebro 10. august August 1975 var usædvanlig varm og tør.

3 Undersøgelser viser, at der ikke er sket store ændringer i vindklimaet siden midten af 1800-tallet og frem til i dag, men der er variationer i perioden. Den årlige vindhastighed i Danmark er 21km/t Vindhastigheden for en orkan er mere end 120km/t

4 Vandstanden i de danske farvande er generelt steget i de sidste over 100 år
Middelvandstanden var næsten otte centimeter over årsgennemsnittet på 115 i 1989, 1983 og i 1967, mens den var otte centimeter under i 1996 og 1941.

5 Tror du at. Hver anden / Hver tredje / Hver fjerde
Tror du at... Hver anden / Hver tredje / Hver fjerde ... dag i gennemsnit har nedbør et sted i Danmark?? Svar: Hver anden Det regner eller sner altså hver anden dag. Og glem ikke, at det også blæser af og til! Vi har i Danmark ca. 171 regnvejrs dag om året.

6 Brugen af de fossile brændsler skal udfases hurtigst muligt - og at der skal startes med kul, som udleder mest CO2. De industrialiserede lande, som er ansvarlige for hovedparten af CO2-udledningen, skal vise vejen i omstillingen fra fossile brændsler til vedvarende energi. Investeringer i efterforskning efter olie i nye områder skal stoppes og i stedet anvendes til udviklingen af vedvarende energi og mere effektiv anvendelse af energi.

7 Det kan du selv gøre! - Lad være med og smide affald i naturen.
- Flere vindmøller - Tag kortere bade. - Mere genbrug. - Solfangere på taget. - Tag cyklen til de små indkøb, og kun bilen til de store. - Sluk for alt strømmen i huset når du ikke er hjemme. - Plant flere træer og fæld mindre. - Køb energibesparende pærer.

8 Lad os stå sammen om at redde jorden!


Download ppt "Pas på vores JORD! Vind og vindhastigheder Greenpeace Råd"

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google