Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

Folkeskolereformen Informationsmøde d. 7. maj 2014 Sorring skole.

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "Folkeskolereformen Informationsmøde d. 7. maj 2014 Sorring skole."— Præsentationens transcript:

1 Folkeskolereformen Informationsmøde d. 7. maj 2014 Sorring skole

2 Program Skolebestyrelsen fortæller om arbejdet i skolebestyrelsen og om valg. Kandidaterne melder sig Kort pause med øl og sodavand Skolereformen på Sorring skole De sidste kandidater melder sig Opstilling Fredsvalg eller valg

3 Sådan starter vi op! Dette oplæg handler om, hvordan vi har tænkt os, at reformen vil ser ud fra august 2014 på Sorring skole. Status: Vi har en rigtig god skole Vi ligger over middel i alle de nationale test

4 Organiseringen af klasser og årgange i den nye skoledag pr. 1/8-2014
Skolebestyrelsen har lavet et princip vedr. klasser og årgange pr. 1/8 2014  På Sorring skole har vi stor og positiv erfaring med store klasser, som skaber en samlet årgang. De store klasser har vi delt i hold efter pædagogiske og faglige hensyn. Fra august 2014 skal en årgang på over 28 (29) elever desværre igen deles i to klasser og dermed stå delt på to klasselister. Vi ønsker dog fortsat, at eleverne skal føle sig, som en del af én hel årgang. Det betyder på Sorring skole: Alle elever vil være tilknyttet en årgang, som kaldes: 0.X, 1.X, 2.X, 3.X, 4.X, 5.X og 6.X. Til årgangen er tilknyttet en klasselærer.   Alle eleverne er inddelt på holdlister (klasser) – som forefindes på kontoret. Til hvert hold er der tilknyttet kontaktpersoner, så hver enkelt elev på Sorring skole har en fast kontaktperson. Klasselæreren og kontaktpersonen kan være den samme eller delt mellem flere. 

5 Folkeskolereformen har tre overordnede formål:
Folkeskolen skal udfordre alle elever, så de bliver så dygtige, de kan. Folkeskolen skal mindske betydningen af social baggrund i forhold til faglige resultater Tilliden til og trivslen i folkeskolen skal styrkes blandt andet gennem respekt for professionel viden og praksis.

6 Tre overordnede indsatsområder skal understøtte, at målene nås:
En længere og varieret skoledag med mere og bedre undervisning og trivsel Få klare mål og regelforenklinger Et kompetenceløft af lærere, pædagoger og ledere.

7 Folkeskolereformens indsatsområde Udtaget i forhold til relevans for Sorring skole 0.-6.kl.
En længere og mere varieret skoledag Der indføres en skoleuge på: 30 timer for børnehaveklassen til 3. klasse (28 timer + 2 timer lektiecafe/faglig fordybelse) 33 timer for 4. til 6. klasse (30 timer + 3 timer lektiecafe/faglig fordybelse)

8 Mødetid for eleverne i undervisningsdelen pr. 1/8 2014
0.-3.klasse: mødetid 30 timer pr. uge Mandag kl Tirsdag kl Onsdag kl Torsdag kl Fredag kl 4.-6.klasse: mødetid 33 timer pr. uge Mandag kl Tirsdag kl Torsdag kl Fredag kl Bussen kører kl , kl og kl Onsdag kl

9 Fritidsdelen pr. 1. aug. 2014 Fritidsdelen ændre sine åbningstider.
Åbningstiden i fritidsdelen er med skolereformen reduceret med 20 %. Morgen åben hver dag kl og igen første igen kl Onsdag kl Fredag kl Politikerne i Silkeborg kommune har besluttet, at prisen for at benytte skolernes fritidsdele, også bliver reduceres med 20 %. Det betyder følgende i Fritidsdelen: Morgen modul: 560 kr. (Er uændret, da den ikke er berørt af time reduktionen) Heldagsmodul: 1570 kr. (før 1935 kr. ) Eftermiddagsmodul: 1290 kr. (før 1590 kr.) 4. kl.: 760 kr. og med mulighed for pasning i undervisningsdelens ferier, undtaget de uger der er fælleskommunal pasning. 5. kl: 585 kr. 6. kl.: 460 kr For 4.-6.kl. er klubben åben 480 timer, fordelt i de 40 skoleuger.  Der stadig søskende rabat på 50 %. Der er stadig mulighed for at 4. kl. kan tilkøbe et SFO morgen modul.

10 Nye fag og betegnelser i skolen:
Nu: Folkeskolereform:___________ Engelsk fra 3.kl. Engelsk fra 1.kl. Tysk fra 7.kl. Tysk fra 5.kl. Sløjd og Håndarbejde Håndværk og design Hjemkundskab Madkundskab Idræt Idræt + bevægelse Træningscafé Understøttende undervisning

11 Hvordan gør vi på Sorring skole med de nye fag og aktiviteter?
Engelsk fra 1.kl.: Vi er allerede i gang. Tysk fra 5.kl.: Vores tysklærer er klar. Håndværk og design: Eleverne fra 4.-6.kl. kan vælge mellem alle de praktisk musiske fag efter lyst og interesse. Madkundskab: Nyt skolekøkken – Madcafè Understøttende undervisning: Morgentid, UU og træningstid, samt aktiviteter i frikvarteret Idræt + bevægelse: se næste

12 Idræt og Bevægelse Eleverne skal bevæge sig i gennemsnit 45 minutter hver dag. Intentionen med motion og bevægelse i folkeskolen er, at alle elever skal være sunde og glade og lære så meget, de kan. Derfor skal fysisk aktivitet være en helt selvfølgelig del af alle elevers skoledag. På Sorring skole vil eleverne have idrætsundervisning to gang om ugen i 20 uger + én gang om uge i 20 uger. Bevægelse vil desuden forgå i frikvarteret og inde i den fagfaglige undervisning. Engelskundervisningen i indskolingen foregår tit gennem bevægelse.

13 Elevernes skema Tiden i skolen er fra undervisningsministeriet inddelt i: Fagfaglig undervisning Lektiecafe/faglig fordybelse Understøttende Undervisning Vi kalder det Morgentid, Undervisning, Træningstid og UU

14

15

16 Morgentid kl. 7.45-7.55 Aktiviteter i Morgentid: Klasselokalet åbnes
Dagens program skrives på tavlen Protokol Der gøres klar til dagens undervisning. Kl morgensang

17 UU understøttende undervisning
0.-2.kl. har pr. uge 100 minutter 3.- 6.kl. har pr. uge 60 minutter. UU er i grundskemaet placeret efter morgensang. Men kan flyttes rundt, hvor det understøtter undervisningen bedst. Aktiviteter: Individuel tid: Eleven læser, løser opgaver, laver aktiviteter i forlængelse af den fagfaglige undervisning, får supplerende undervisning, laver lektie, laver/arbejder m. læringsmål m.m.

18

19 UU lege- og bevægelsesaktiviteter
Kl I denne lange pause er det vigtigt, at fritidspædagogikken lægges ind. Aktiviteter: Eleverne er ud efter spisning Lege- og bevægelsesaktiviteter Der kan også laves aktiviteter inde i hallen, samt evt. bordtennis i aula. Eleverne kan deltage i de pædagogstyrede aktiviteter, men må også gerne bare lege selv.

20 Træningstid 2 timer i indskolingen og 3 timer på mellemtrinnet
Består af lektiehjælp og faglig fordybelse Lektier: Hjælp til lektier Fordybelse: Faglig træning. Faglige udfordringer Turboforløb (specialeundervisning) *Bestyrelsen har lavet et princip – og der er lavet retningslinjer for personalet

21 Princip vedr. lektier, hjemmeopgaver og fagligfordybelse på Sorring skole
Skolebestyrelsen har lavet et princip vedr. lektie, hjemmeopgaver og faglig fordybelse. Mål med princippet er: At forældre og elever er klar over, hvad der forventes i forhold til lektier og hjemmeopgaver. Sorring skole opererer med 3 termer: Lektier Hjemmeopgaver Faglig fordybelse Alle 3 termer understøtter det enkelte barns læring

22 Lektier på Sorring skole er:
Opgaver som er lavet i den fagfaglige undervisning, men hvor enkelte elever ikke er blevet færdig med den/de opgaver, som lærere forventede, at eleven kunne nå i den almindelige undervisning. Lektier færdiggøres i Træningstiden, og disse opgaver er ikke hjemmeopgaver.

23 Hjemmeopgaver på Sorring skole er:
1. Læsetræning. 2. Afleveringsopgaver. 3. Indsamling af informationer, objekter o.l. uden for skole til brug i undervisningen. F.eks.: I indskolingen til brug i dansk.: Finde ting i hjemmet, som starter med et bestemt bogstav På mellemtrinnet til brug i matematik: Optegning af dit værelse til brug når der arbejdes med størrelsesforhold Hjemmeopgaver laves uden for skoletiden.

24 Faglig fordybelse på Sorring skole er:
Alle elever har deres egen kasse/skuffe med materialer til faglig fordybelse. Kassen vil bestå af en eller flere af nedestående elementer: 1. Faglig træning: Den faglige træning har fokus på at gentage og træne de kundskaber og færdigheder, som eleven har lært i løbet af undervisningen. 2. Faglige udfordringer: Faglige udfordringer er aktiviteter for de elever, som har tilegnet sig færdighederne på eget niveau eller klassetrin. Her tilbydes eleven opgaver, tekster mv., der udvider og højner deres niveau i fagene. 3. Turboforløb: Eleven, som har udfordringer i et fag, kan gennem intensive fag- eller opgavespecifikke turboforløb får en større faglige kunden. Faglig fordybelse vil foregå i Træningstiden og UU.

25 Samarbejdet med jer! Samarbejdet mellem skole og hjem er fortsat en meget vigtig del af skolereformen på Sorring skole. Fordi det: Give mulighed for god kommunikation og orientering skolen og brugerne imellem. Styrke det enkelte barns trivsel og udvikling.  Styrke trivslen på årgangen og i klassen såvel fagligt som socialt. Styrke trivslen i sfo’en

26 Skole/hjem samarbejdet
Skolebestyrelsen laver principper for bl.a. skole/hjem samarbejdet. Vi vil løbende udvikle og afvikle i forhold til hvad der er bedst for skolen, for årgangen, for det enkelte barn, for personalet og for dig. Vi tror på, at Trivsel er en forudsætning for læring.

27 Reformen på Sorring skole
Dette oplæg handlede om struktur, principper og retningslinjer. Sorring skole er godt på vej. De næste skoleår vil skolens fokus være på: Har vi fundet den rigtige struktur? At gå fra undervisnings mål til læringsmål Den nye reform lykkes, når vi alle arbejder positivt med. Jeg ved, at vi kan!

28 – og nu i helt nye lokaler!


Download ppt "Folkeskolereformen Informationsmøde d. 7. maj 2014 Sorring skole."

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google