Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

Fatter du Watt? 1 Watt er defineret som den effekt, der ydes, når der hvert sekund udføres et arbejde (eller omsættes en energi) på 1 joule, altså 1.

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "Fatter du Watt? 1 Watt er defineret som den effekt, der ydes, når der hvert sekund udføres et arbejde (eller omsættes en energi) på 1 joule, altså 1."— Præsentationens transcript:

1

2 Fatter du Watt? 1 Watt er defineret som den effekt, der ydes, når der hvert sekund udføres et arbejde (eller omsættes en energi) på 1 joule, altså 1 W = 1 J/s. 1 kilocalorie = 4,184 kilojoules. 20-25% bliver brugt på arbejde (mekanisk energi) resten bliver til varme. 1 HK = 736 Watt.

3 Fatter du Watt? FTP. Functional Threshold Power = Funktionel tærskelværdi Power. Mælkesyre og 5 % regel. FTP test: 1 times enkeltstart vs 30 min hometrainer. Tabel Ulemper/fordele.

4 Fatter du Watt? FTP skal forstås som en slags pangdang til AT (anarobe tærskel) som mange atleter bruger til at lægge deres pulszoner efter og meningen er, at finde det gennemsnitlige antal watt der kan trædes set over 1 time. Pulsen er som anført tidligere behæftet med for store daglige udslag så derfor bruges FTP til at inddele træningszonerne. FTP kan fastsættes på flere måder men en brugbar og let tilgang er på en hometrainer hvor forholdene altid er de samme (ingen vind, bakker etc). Kør så hårdt det kan lade sig gøre i 30min eller hvis motivationen og viljen er til det, 60 min. Gennemsnitswattene er din FTP. Den mest brugte metode til test hos mange trænere er 30min da det er en lettere og mere overskuelig tilgang til testen og faktisk kommer FTP værdien ganske tæt på hvad den ville have været på en 1 times enkeltstart under konkurrence. Det kan umiddelbart lyde underligt men forklaringen er følgende: Der kan opnås et højere wattgennemsnit over 30min end over 60min det giver god mening men der er forskel på konkurrence og en hometrainer hjemme i garagen eller bryggerset. Der ydes altid mere når der er noget på spild og målstregen venter x antal kilometer længere henne ad vejen så derfor er en 30min test ganske valid når FTP skal findes men dog stadig et estimat. FTP testen køres ca hver 3-4 uge og træningszonerne ændrer sig derfor hele tiden og bliver derved ajurført med den træningstilstand atleten befinder sig i og watt træningen gør sig derved ekstremt præcis og brugbar i den daglige træning således de mål atleten har sat sig kan opnås.

5 Power-Based Traning zones


Download ppt "Fatter du Watt? 1 Watt er defineret som den effekt, der ydes, når der hvert sekund udføres et arbejde (eller omsættes en energi) på 1 joule, altså 1."

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google