Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

Mr. Raggys prøveeksamen

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "Mr. Raggys prøveeksamen"— Præsentationens transcript:

1 Mr. Raggys prøveeksamen

2 Velkommen til min prøveeksamen.
Vi går 18 hullers slagspil sammen, dig og mig. Jeg stiller dig ét regelspørgsmål på hvert hul. Der er tre svarmuligheder til hvert spørgsmål: a, b og c. Efter hver opgave skal du skrive dit svar på det udleverede skema. Når du har svaret på alle spørgsmål, afleverer du dit udfyldte skema til underviseren.

3 Et rigtigt svar giver en birdie, mens et forkert giver en dobbeltbogey.
Du består, hvis du har mindst 12 rigtige svar, dvs. hvis du går rundt i par (72’er) eller bedre. Held og lykke  PS: Der er et lille billede ved hvert spørgsmål – nogle af dem hjælper dig, mens andre bringer dig på vildspor… ha ha!

4 1 Spørgsmål 1. Hvor mange køller må man højst have med? 4. 14. 24.
-> Kryds svaret af i skemaet.

5 2 Spørgsmål 2. På andet hul er din bold røget i en vandhazard med gule pæle. Hvor mange muligheder har du nu efter vandhazardreglen, altså udover at spille den, som den ligger? 2. 3. 4. -> Kryds svaret af i skemaet.

6 3 Spørgsmål 3. Når man dropper, skal man stå oprejst, holde bolden i skulder-højde med strakt arm og …? … lade bolden falde (dvs. uden at ’dirigere’ dens bane) … stå med front mod hullet. … have åbne øjne. -> Kryds svaret af i skemaet.

7 4 Spørgsmål 4. (Johnson): Ups, jeg har tabt nogle øldåser udover hele banen. Din bold ligger på fairway. Hvor mange af dåserne må du fjerne uden straf? Du må fjerne alle dåserne på nær dem, der ligger på green. Du må fjerne alle dåserne på nær dem, der ligger i bunkeren og i vandhazarderne. Du må fjerne alle dåserne, uanset hvor de ligger. -> Kryds svaret af i skemaet.

8 5 Spørgsmål 5. Nå, jeg kan se, at vores bolde (der er slået fra teestedet) ligger lige ved siden af hinanden. Jeg har glemt, hvilken bold, der er min, og kan forstå, at du heller ikke ved, hvilken der er din. Hvad gør vi så? Begge bolde er tabt, og vi skal med ét straffeslag gå tilbage og slå en bold fra teestedet. Da boldene ligger nogenlunde samme sted, kan vi blot aftale, hvilken bold der tilhører hvem – det koster ikke nogen straf. Da boldene ligger nogenlunde samme sted, kan vi blot aftale, hvilken bold der tilhører hvem – men det koster os ét straffeslag hver. -> Kryds svaret af i skemaet.

9 6 Spørgsmål 6. Du driver ud, slår derefter til en forkert bold og finder så din egen bold inden for de 5 minutters søgetid. Bolden ligger skidt og du erklærer den derfor uspillelig og dropper fri. Hvilket slag skal du slå næste gang? Du har slået ét slag, har fået to straffeslag for at slå til en forkert bold og to straffeslag for at erklære din bold uspillelig; det giver fem slag i alt. Du skal således slå dit sjette slag. Du har slået ét slag, får ét straffeslag for at slå et slag til en forkert bold og to straffeslag for at erklære din bold uspillelig. Du har således brugt fire slag og skal slå dit femte. Du har slået ét slag, får to straffeslag for at slå et slag til en forkert bold og ét straffeslag for at erklære din bold uspillelig. Du har således brugt fire slag og skal slå dit femte. -> Kryds svaret af i skemaet.

10 7 Spørgsmål 7. Din bold ligger i en å (rød pæle). Må du bruge MaLing muligheden? Ja, det må man altid, uanset om der er røde pæle eller gule pæle omkring en vandhazard. Nej, det må man kun, når der er gule pæle. Nej, det må man kun, når der både er røde og gule pæle. -> Kryds svaret af i skemaet.

11 8 Spørgsmål 8. Nå, lille ven. Jeg kan se at mit drive som planlagt er lidt skævt. Jeg tager lige en ekstra bold med, så. (Fire minutter senere): Nå, nu kan jeg se at, begge bolde ligger fint her i semiroughen. Hvilken bold skal jeg spille med – og hvor mange slag ligger jeg i? Jeg skal spille videre med den anden bold og ligger i tre slag. Jeg sagde nemlig ikke ordet ’provisorisk’, inden jeg slog til den anden bold, så derfor blev den bolden i spil med ét straffeslag. Jeg skal spille videre med den anden bold og ligger i fire slag. Jeg sagde nemlig ikke ordet ’provisorisk’, inden jeg slog til den anden bold, så derfor blev den bolden i spil med to straffeslag. Jeg skal spille videre med den første bold og ligger i ét slag. Ingen var nemlig i tvivl om, at den anden bold var en provisorisk bold. -> Kryds svaret af i skemaet.

12 9 Spørgsmål 9. Din bold ligger på green, og der er noget mudder på den. Du vil derfor gerne løfte og rense den (idet du naturligvis forinden markerer bolden). Må du det? Ja, det må du godt. Nej, det må du ikke – det koster ét straffeslag. Nej, det må du ikke – det koster to straffeslag. -> Kryds svaret af i skemaet.

13 10 Spørgsmål 10. Din bold er endt i en vandhazard, men da den ligger i vandkanten, beslutter du dig for at forsøge at slå til den. Forinden slaget foretager du et par prøvesving, og i et af dem kommer du uheldigvis til at røre vandet med køllen. Hvad er straffen for det? Det er der ingen straf for. Det koster ét straffeslag. Det koster to straffeslag. -> Kryds svaret af i skemaet.

14 11 Spørgsmål 11. Hvor lang tid har du til at søge efter din bold i?
5 minutter. 10 minutter. Så lang tid du vil – bare du lukker efterfølgende spillere igennem. -> Kryds svaret af i skemaet.

15 12 Spørgsmål 12. Din bold ligger otte meter fra hullet, og min ligger seks meter fra. Hvem af os skal slå først? Det skal du, da din bold ligger længst fra hullet. Det skal jeg, da min bold ligger tættest på hullet. Det er der ingen regler om, så det bestemmer vi helt selv. -> Kryds svaret af i skemaet.

16 13 Spørgsmål 13. Du adresserer bolden, hvorefter vinden tager bolden, inden du får startet tilbagesvinget. Skal du spille den, som den ligger, eller genplacere den … og får du nogen straf? Du skal genplacere bolden og får ingen straf, da det var vinden, der tog bolden. Du skal genplacere bolden og får ét straffeslag, da du anses for at have flyttet bolden. Du skal spille bolden, som den ligger og får ingen straf, da det var vinden, der tog bolden. -> Kryds svaret af i skemaet.

17 14 Spørgsmål 14. Hvornår skal man råbe ’FORE’?
Når bolden er på vej mod en vandhazard. Når bolden er i fare for at kunne ramme nogen. Når man slår en provisorisk bold. -> Kryds svaret af i skemaet.

18 15 Spørgsmål 15. Mit drive er skævt, og bolden ender out of bounds, så jeg skal slå et nyt slag fra teestedet. Det bliver så: Mit første slag. Mit andet slag. Mit tredje slag. -> Kryds svaret af i skemaet.

19 16 Spørgsmål 16. Nå, jeg kan se at min ven Johnson har indhentet os; han spiller en hyggerunde for sig selv. Hvornår bør man lukke igennem? Man bør altid lukke igennem, hvis spillerne i gruppen efter en kan spille hurtigere. Da det er tilfældet, bør vi lukke Johnson igennem. To-bolde har altid fortrinsret frem for spillere, der spiller alene; vi bør derfor ikke lukke Johnson igennem. Da vi er i gang med en regelprøve, har vi fortrinsret frem for spillere, der spiller en hyggerunde. Derfor bør vi ikke lukke Johnson igennem. -> Kryds svaret af i skemaet.

20 17 Spørgsmål 17. Nå, så har jeg helt med vilje slået min bold ned i en bunker. Bolden ligger ved siden af en stak blade, der alle ligger i bunkeren. Må jeg fjerne bladene? a) Nej, det må jeg ikke. b) Ja, det må jeg godt, men jeg skal lægge dem på plads efter slaget. c) Ja, det må jeg godt, og jeg kan bare lade dem ligge uden for bunkeren efter slaget. -> Kryds svaret af i skemaet.

21 18 Spørgsmål 18. Du ligger på green et godt stykke fra hullet. Da du har puttet elendigt hele dagen, lader du flagstangen stå i hullet. Du slår imidlertid et fantastisk putt … og bolden ruller i hul! Har jeg ret i, at du får to straffeslag for at ramme flagstangen? a) Ja, du får to straffeslag. b) Nej, du får blot en påtale og skal så huske det til en anden gang. c) Nej, man må altid gerne lade flagstangen stå i hullet, så det koster naturligvis ingen straf. -> Kryds svaret af i skemaet.

22 Så er prøveeksamen slut.
Aflever venligst besvarelsen til din underviser. Så er der blot tilbage at vente og se, hvordan det er gået . Farvel.


Download ppt "Mr. Raggys prøveeksamen"

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google