Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

Stine, Marianne og Lærke P. En del af strøget, Amagertorv. Billedhugger Vilhelm Bissen Tegning af professor og maler Edvard Petersen. Støbt af bronzestøber.

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "Stine, Marianne og Lærke P. En del af strøget, Amagertorv. Billedhugger Vilhelm Bissen Tegning af professor og maler Edvard Petersen. Støbt af bronzestøber."— Præsentationens transcript:

1 Stine, Marianne og Lærke P

2 En del af strøget, Amagertorv. Billedhugger Vilhelm Bissen Tegning af professor og maler Edvard Petersen. Støbt af bronzestøber Lauritz Rasmussen.

3 Springvandet er doneret af Forening til Hovedstadens Forskønnelse. I 1888 udskrev en konkurrence i anledning af kronprins Frederiks og kronprinsesse Louises forestående sølvbryllup. Springvandet blev indviet i 1894.

4 Vilhelm Bissen Vilhelm Bissen: var en dansk billedhugger og søn af Herman Wilhelm Bissen. Vilhem Bissen var lærling hos faderen og medvirkede på flere af hans værker. Blandt andet modellerede han hesten på Frederik d. 7’s rytterstatue som står foran Christiansborg.

5 Edvard Petersen Edvard Petersen: var søn af skibsbygmester og tegnelærer ved Kunstakademiet Zacharias Petersen. Edvard Petersen vandt Akademiets sølvmedaljer. Han var næsten i 20 år væsentlig landskabsmaler, hvortil han uddannede sig under påvirkning af Vilhelm Kyhn.

6 Lauritz Rasmussen Lauritz Rasmussen: var en dansk zink- og bronzestøber, grundlægger af firmaet ved samme navn. Han kom 30. juni 1839 i lære som gørtler hos H. Dalhoff, broder til hofguldsmed J.B. Dalhoff, der udførte alt muligt metalarbejde. I sommeren 1844 var Lauritz Rasmussen udlært med svendestykke i form af en bronzeret og ferniseret bordlampe.


Download ppt "Stine, Marianne og Lærke P. En del af strøget, Amagertorv. Billedhugger Vilhelm Bissen Tegning af professor og maler Edvard Petersen. Støbt af bronzestøber."

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google