Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

Mekanisk Energi Potentiel Energi Kinetisk Energi

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "Mekanisk Energi Potentiel Energi Kinetisk Energi"— Præsentationens transcript:

1 Mekanisk Energi Potentiel Energi Kinetisk Energi
Samlet betegnelse for både kinetisk og potentiel. Eksempel 1-4

2 Potentiel Energi Potentiel energi er betegnelsen for den energi, der er samlet i en genstand ved en bestemt højde over vandets overflade. Den potentielle energi afhænger af massen, højden over vandoverfladen og tyngdeaccelerationen, der er en naturkonstant. Formlen er: Epot= m*h*g, hvor g= 9.82 J/(kg*højde i meter).

3 Kinetisk Energi Kinetisk energi er betegnelsen for den energi, der er i et legeme i bevægelse. Den kinetisk energi afhænger af massen og hastigheden, som legemet bevæger sig med. Formlen lyder: Ekin=1/2*m*v^2, hvor v^2 er hastigheden opløftet til anden potens.

4 Samlet: Mekanisk energi er en samlet betegnelse for kinetisk og potentiel energi. En omdannelse af energi fra den ene energiform til den anden, sker ved at en genstand i en bestemt højde sættes i fart eller ved at en genstand i en fart bringes højere op i luften. Energiens størrelse er, hvis den er i et helt isoleret system, bevaret ved en omdannelse fra én energiform til en anden, men i praksis vil man altid tabe energi til omgivelserne i form af gnidningsmodstand eller anden form for termisk energi.

5 Eksempel 1 Bestemmelse af en cykels fart ved bunden af en bakke, hvis man kender højdeforskellen mellem bakkens top og bund og cyklens fart på toppen. Cyklens fart på toppen er 4.5 m/s og højdeforskellen er 16 meter. Det forudsættes, at energien er bevaret ved omdannelsen. Den kinetiske energi beregnes ved toppen og fås vha. formlen for kinetisk energi til J og den potentielle energi fås til J og derved bliver den samlede mekaniske energi ved toppen J. Energien er bevaret ved bunden og ved bunden er den potentielle energi 0 og derved kendes den kinetiske energi i bunden. Ud fra dette bruges formlen til at finde hendes fart ved bunden og den fås til m/s.

6 Morten, Niels og Nils


Download ppt "Mekanisk Energi Potentiel Energi Kinetisk Energi"

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google