Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

Arbejdsgiverforening en HTS Handel, Transport og Service om regelforenkling og kommunikation Seminar om kommunikation og regelforenkling den 27. august.

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "Arbejdsgiverforening en HTS Handel, Transport og Service om regelforenkling og kommunikation Seminar om kommunikation og regelforenkling den 27. august."— Præsentationens transcript:

1 Arbejdsgiverforening en HTS Handel, Transport og Service om regelforenkling og kommunikation Seminar om kommunikation og regelforenkling den 27. august 2007

2 Arbejdsgiverforening en Et historisk overblik Næsten lige så gammelt et tema som Grundloven. 80’erne: moderniseringsredegørelser under Schlüter – reglerne skal kunne forstås. 90’erne: økonomisk recession. Mimi Jakobsen sætter temaet på dagsorden med den første Nyrup-regering i 1993. Målet med 25 pct. reduktion sættes efterfølgende af Pia Gjellerup. Fogh Rasmussen-regeringen overtager regelforenklingsarbejdet i 2001 og konkretiserer målet med de 25 pct. reduktion og introducerer AMVAB.

3 Arbejdsgiverforening en HTS’ opfattelse Det vigtigste er, at medlemmerne oplever lettelser - og det opleves subjektivt. I dag er det vigtigste tema manglen på arbejdskraft og udfordringen med at holde økonomien på skinner uden overophedning og løninflation. Arbejdet med regelforenkling skal derfor også skabe mere kvalitet og holdbarhed i lovgivningen for at sikre vækst og beskæftigelse. Arbejdet bør målrettes fjernelse af irritationsbyder, mere digitalisering og datagenbrug. Kortlægningen er stort set færdig – ikke mange nye forslag ser dagens lys. Vigtigt at fokusere på kommende lovgivning, og hvordan lovene kan administreres med færrest byrder til følge.

4 Arbejdsgiverforening en 10 konkrete forslag fra HTS Flere muligheder for digitale indberetninger og sagsbehandling - ikke mindst i kommunerne. Højere grænser for hvornår der skal etableres sikkerhedsorganisation og vælges sikkerhedsrepræsentant. Kun udarbejdelse af arbejdspladsvurderinger, når der etableres en sikkerhedsorganisation. Mere præcise krav (lovgivning) til Arbejdstilsynets kontrolbesøg. Lettere administration og enklere regler ved G-dage samt barsels- og sygedagpengeregler. Mere fleksibelt i og koordination mellem jobcentrene. Forenkling af ansættelseskontrakter. Lettere administration af feriepenge. Mere enkel lønadministration. Enstrenget pensionsindbetalingssystem – ATP og SP bør slås sammen. Længere kredittider for indbetaling af skatter, afgifter og moms, så der kommer færre efterreguleringer.

5 Arbejdsgiverforening en Kommunikation og regelforenkling Kommunikationen skal være i ”øjenhøjde” – forventninger og mål skal afstemmes. Virksomhederne efterlyser også forståelig og langtidsholdbar lovgivning (ikke mindst inden for skat og arbejdsmarkedsforhold/miljø). Regelforenkling er altid velkomment, og det skal gerne også kunne mærkes i dagligdagen. Brug for et supplerende mål til AMVAB, som måler virksomhedernes oplevelse af de administrative byrder og lovkvaliteten.


Download ppt "Arbejdsgiverforening en HTS Handel, Transport og Service om regelforenkling og kommunikation Seminar om kommunikation og regelforenkling den 27. august."

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google