Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

Skolesundhedsprofiler i Odense Kommune

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "Skolesundhedsprofiler i Odense Kommune"— Præsentationens transcript:

1 Skolesundhedsprofiler i Odense Kommune

2 Skolesundhedsprofiler i Odense Kommune
Baggrund Formål Erfaringer indtil nu… Spørgeskemaer og indhold Anvendelse af profilerne Eksempler fra skolesundhed.dk

3 Baggrund Odense Kommune har tidligere gennemført sundhedsprofiler i klasse Sundhedsprofilerne har Givet et overordnet billede af elevers sundhed. Været et strategisk og politisk værktøj til prioritering Kun i meget begrænset omfang været brugt på skolerne.

4 Formål – ønsket om en ny tilgang
Skolesundhedsprofiler i 0. klasse, 5. klasse og klasse Skolesundhedsprofilerne skal indsamle viden, der kan anvendes på flere niveauer: Politisk niveau Skoleniveau Klasseniveau Individniveau Spørgeskemaer der kan ”erstatte” flere andre spørgeskemaer

5 Indtil nu… Samarbejde med Århus Universitet, Institut for Folkesundhed og Trygfonden Tværgående projekt: Skoleafdeling, Børn- og familieafdelingen (sundhedsområdet), PPR, Fritidsafdeling og Sundhedstjeneste Udviklet portal: Spørgeskemaer Rapporteringsmodul Dataintegration med sundhedstjenestens fagsystem Pilotprojekter 2010/2011 Gennemførelse af skolesundhedsprofiler – september 2011.

6 Spørgeskema og procedurer
O. klasse: Spørgeskemaer udfyldes af forældre og elev i hjemmet inden konsultation i sundhedstjenesten 5. og klasse: Spørgeskema udfyldes på skolen Spørgeskema tilpasset de enkelte årgange.

7 Spørgeskemaer og indhold
Ét spørgeskema til eleverne! Indhold – Sundhedsprofil og UMV Elevernes oplevede helbred og sundhed samt hygiejne Fritidsaktiviteter og motionsvaner Kostvaner Trivsel, mobning og sociale relationer Alkohol, rygning og stoffer (kun årgang) Seksuel adfærd og pubertet (kun årgang) Symptomer og sygdomme (kun årgang) Undervisningen Skolens psykiske rammer/ Trivsel i klassen og på skolen Skolens fysiske rammer Skolens æstetiske rammer Sikkerhed på skolen

8 Let adgang til resultater
Adgang til resultater umiddelbart efter at elever har besvaret spørgeskema Adgang til ”målrettede” rapporter på relevante niveauer og områder Kobling til sundhedstjenestens fagsystem (Novax)

9 Sundhedsprofiler, der kan anvendes af mange…
Klinisk værktøj for børn- og ungelæger og sundhedsplejersker Pædagogisk værktøj for lærere, pædagoger, elever og forældre Værktøj til at målrette og organisere indsatser på skoler - i sundhedstjenesten, PPR, Tandplejen, rusmiddelkonsulenter, Fritidsafdelingen mm. Værktøj til at ”give de rette den rette hjælp”

10 …og på mange niveuer Målretning af indsatser på flere niveauer:
Individniveau Målrettet vejledning til elever og familier i de individuelle sundhedssamtaler med skolesundhedstjenesten ud fra elevens individuelle sundhedsprofil Gruppeniveau Gruppetilbud til elever med enslydende sundhedsmæssig problematik. Klasseniveau Sundhedspædagogisk tilbud ud fra klassens sundhedsprofil Skoleniveau Sundhedsprofiler kan give et billede af behov for at igangsætte sundhedsinitiativer på den enkelte skole Kommunalniveau Sundhedsprofiler anvendes i politiske drøftelser samt planlægning af indsatser og strategi for sundhedsområdet

11 Eksempler fra skolesundhed.dk
Besvarelse af spørgeskema Rapporter

12

13

14

15

16

17

18 Fra viden til handling….

19 Fremtidige perspektiver
Klar til brug Fortsat udvikling… En række kommuner ønsker at være med Åbent for alle kommuner


Download ppt "Skolesundhedsprofiler i Odense Kommune"

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google