Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

BUDDY Buddy-mentor-ordning på Odense Tekniske Skole

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "BUDDY Buddy-mentor-ordning på Odense Tekniske Skole"— Præsentationens transcript:

1 BUDDY Buddy-mentor-ordning på Odense Tekniske Skole

2 IDÉENS OPSTÅEN Nogle elever hjælper på egen hånd andre elever.
De elever må kunne nå mere med skolens hjælp og opbakning. Hvorfor ikke overlade det til eleverne? Teknisk skole: korte skoleophold gør det vanskeligt at lave et godt flow i elevengagement af den art. Med tovholdere (læreres) støtte og delvise styring kan tekniske skoler få gode buddy-mentor--ordninger. Eleverne vil gerne, men har brug for tovholderne.

3 FORMÅLET MED BUDDY’ERNE
Godt studiemiljø. Større identifikation med uddannelsen. Støtte nye, usikre elever i at falde til. Videregive erfaringer. Være en fortrolig og en ”organiseret kammerat”. Bidrage til, at eleverne føler sig velkomne og tilpas på skolen. Mindske frafald.

4 ORGANISERING Buddy’erne rekrutteres via tovholderne, som er en del af grundforløbets lærerteam. Buddy’erne inviteres til en kursuseftermiddag med tovholderne. Her arrangerer buddy’erne match-aften for buddy’er og menter. Tovholderne er med den aften. Tovholderne hjælper med at sætte buddy og mente sammen efter match-aften.

5 BUDDY’ENS OPGAVER Tage kontakt til og vedholde kontakten til menten.
Være en ”organiseret kammerat”. Hjælpe med lektier. Lytte til mentens bekymringer. Være et kendt ansigt på gangene. Tage kontakt til tovholderne ved alvorlige problemer.

6 BUDDY-KURSUS Buddy’erne skal først og fremmest bruge egne erfaringer.
Buddy’erne er ikke skolens forlængede arm. Samtaleteknik. Almindelige gode råd: Fx lån ikke penge til hinanden. Grænser for, hvad buddy’erne skal tage på sig.

7 HVEM KAN BLIVE BUDDY? En elev der har gennemgået kompetenceafklaringen på grundforløbet. En elev der identificerer sig med sin uddannelse. En elev der klarer sig godt på sin uddannelse. En stabil person med ekstra overskud. En der har lyst til at hjælpe en medstuderende.

8 FLERE PLUSSER Dansk Metal har været behjælpelige med det første hold buddy’er. Kursus-bevis til buddy’erne. Et plus på cv’et. Personlig tilfredsstillelse.


Download ppt "BUDDY Buddy-mentor-ordning på Odense Tekniske Skole"

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google