Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

Socialstyrelsens kriminalitetsrådgivning og indsats på bandeområdet

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "Socialstyrelsens kriminalitetsrådgivning og indsats på bandeområdet"— Præsentationens transcript:

1 Socialstyrelsens kriminalitetsrådgivning og indsats på bandeområdet
SSP Samråd i: Køge d Kolding d

2 Ny bandeopgave i Socialstyrelsen
Der er etableret en særlig rådgivnings- og vidensenhed ( ), der skal: Sikre at kommuner med alvorlige rocker- bandeproblemer sammen med relevante aktører får kortlagt, hvilke børn og unge, som er i særlig risiko for at indgå i rocker- eller bandegrupperinger. Indsamle viden om systematiske metoder med dokumenteret effekt over for målgruppen. Rådgive og understøtte kommunernes indsats for at forebygge børn og unges involvering i rocker- og bandemiljøerne. Afprøve og evaluere 2-3 lovende metoder/indsatser.

3 Metodeafprøvning På baggrund af forskning og konkrete erfaringer fra kommunerne udvælges i efteråret lovende metoder til at forebygge rekruttering til rocker- og bandegrupperinger. Ansøgning er ude nu. I 2015 udmeldes en ansøgningspulje (på i alt 7,4 millioner kr.) målrettet kommuner med udfordringer med uroskabende unge Der udvælges 3-6 kommuner, som i perioden 2015 til 2017 skal afprøve metoderne

4 Socialstyrelsens Kriminalitetsrådgivning
Åben rådgivningstelefon og mail, som I kan finde på vores hjemmeside under ’kriminalitet’ Målgrupperne for rådgivningen er: Kriminelle og kriminalitetstruede børn og unge Unge i risiko for at blive rekrutteret til rocker- og bandegrupperinger samt problematiske ungegrupperinger Unge i risiko for radikalisering og ekstremisme Udgangspunkt i kommunernes unikke problemstillinger, behov og ønsker!

5 Socialstyrelsens Kriminalitetsrådgivning
Åben telefon og mail Én indgang til Socialstyrelsens rådgivning både på kriminalitets-, bande- og ekstremismeområdet Kontaktmøde Indledende (fysisk) møde med fokus på forventningsafstemning Afklaringsforløb Møderække, workshops m.v. med fokus på afklaring af behov, udfordringer, målgrupper m.v. Inspirationsmøder og –oplæg Formidling af aktuelt bedste viden Udviklingsplan På baggrund af en kortlægning og analyse udarbejdes en plan relateret til konkrete udfordringer Processtøtte til implementering af udviklingsplanen Understøtte kommunens arbejde med at implementere udviklingsplanen


Download ppt "Socialstyrelsens kriminalitetsrådgivning og indsats på bandeområdet"

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google