Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

De socialt faglige rammer – Reden International I arbejdet med udenlandske kvinder i prostitution og (potentielle Oplæg af Malene Muusholm – konstitueret.

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "De socialt faglige rammer – Reden International I arbejdet med udenlandske kvinder i prostitution og (potentielle Oplæg af Malene Muusholm – konstitueret."— Præsentationens transcript:

1 De socialt faglige rammer – Reden International I arbejdet med udenlandske kvinder i prostitution og (potentielle Oplæg af Malene Muusholm – konstitueret leder Reden International - et internationalt perspektiv

2 Kort om Reden International  Har eksisteret siden 2002 – udviklingsprojekt startet af blandt andet Dorit Otzen  Målgruppe: udenlandske kvinder i prostitution med et særskilt fokus på kvinder der har været handlet til sexindustrien  Drevet Krisecenter for kvindelige ofre for menneskehandel siden 2004  Drevet Mødestedet (MØS) i samarbejde med Center mod Menneskehandel (CMM) siden 2007  Særlig ekspertise: opsøgende arbejde på gadeplan  Drift af EXIT kollegiet siden 2009 – for udenlandske kvinder i prostitution, der ønsker at komme væk fra miljøet og integrere sig i DK (både med og uden handelshistorier)

3 Reden International i tal  Siden 2003 har der boet 419 kvinder på KC  Lige nu har vi 2 kvinder fra  Sidste år kom der 51 nye kvinder til i løbet af året – i år har der indtil videre boet 36  Til sammenligning er der i alt i DK blevet vurderet 347 mennesker som ofre for menneskehandel fra 2007 – 2013  Gaden pt – sidste fredag 71 kvinder fra Nigeria – kvinder fra Rumænien anden største målgruppe  Sidste år arbejdede vi med ca. 40 sager med rumænske kvinder

4 Definitionen af menneskehandel  Definition af menneskehandel: ”Ved "menneskehandel" forstås det at rekruttere, transportere eller overføre en person, holde en person skjult eller modtage en person ved brug af magt eller trusler om magtanvendelse eller anden form for tvang, bortførelse, bedrageri eller misbrug af magt eller udnyttelse af en sårbar stilling eller ydelse eller modtagelse af betaling eller fordele for at opnå samtykke fra en person, der har myndighed over en anden person, med det formål at udnytte vedkommende” Kilde: Palermokonventionen. Bekendtgørelse af FN-protokol af 15. november 2000 om menneskehandel

5 Sagt på en mere forståelig måde…..! Definitionen kan deles op i 3: 1.Handlingen: Rekruttering, transport, modtagelse af mennesker osv. 2. Midlerne: Trusler, tvang, misbrug, bedrag eller det at misbruge en person i en sårbar stilling 3. Formålet med udnyttelsen: Handel til sexindustri, tvangsarbejde etc.

6 Menneskehandel i en gråzone Hvordan vurderer vi hvornår der er tale om menneskehandel og hvornår der ikke er? Sager hvor vi ville ”ønske” der var tale om menneskehandel Ofte i en gråzonesituation ift. menneskesmugling, tvangsarbejde og anden grov udnyttelse Der skal være tale om en handelssituation – nogen skal have tjent penge på at bruge en person Er slaveri og trafficking det samme?

7 Hvilke nogle kvinder møder vi Kvinder fra Nigeria vores største målgruppe Kvinder fra Rumænien vores næststørste målgruppe Vi møder desuden kvinder fra Thailand, Serbien, Bulgarien, Tjekkiet, Brasilien, Paraguay, Guatemala og mange flere  Kvinder fra Rumænien – konstellationen på gaden og menneskehandel  Kvinder fra Nigeria, største målgruppe i hele Vesteuropa, I Italien melder de dog at kvinder fra Moldova er største målgruppe pt.

8 Hvem er bagmændene? -Vi møder bagmænd (og KVINDER!) fra Nigeria, Rumænien (tyrkiske roma- mindretal, Albanien, Bulgarien, Danmark og en lang række andre lande -Graden af organisering -Organisering: fra meget løst organiseret til organiserede kriminelle netværk, der er involveret i en lang række kriminelle sfærer -Vi støder på klinikker der er rocker relateret -Hvordan hjælper vores arbejde ift. at få flere sager startet imod bagmandsnetværk? -MEN der er LANG vej igen! -Menneskehandel er én af de alvorligste forbrydelser mod mennesker, hvor der er mindst risiko for at blive dømt.


Download ppt "De socialt faglige rammer – Reden International I arbejdet med udenlandske kvinder i prostitution og (potentielle Oplæg af Malene Muusholm – konstitueret."

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google