Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

Informationsniveauer

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "Informationsniveauer"— Præsentationens transcript:

1 Informationsniveauer
Jan Karlshøj

2 Informationsniveauer: I dag
bips: CAD-manual 2008 Informationsniveauer er et udtryk for, hvor konkret specificeret og præcist modeldata skal angives i en 3D bygningsmodel Informationsniveau anvendes normalt i forbindelse med 3D byggeobjekter og bygningmodeller, som indeholder disse. Der arbejdes med informationsniveauer fra 0 til 6, som beskriver en stigende konkretiseringsgrad. En bygningsmodel kan som udgangspunkt tildeles et informationsniveau svarende til det laveste informationsniveau, der forekommer i den.

3 Informationsniveauer: Forslag
Understøtte en maskinel læsning og forståelse af data og deres semantiske indhold. Computere er effektive til at behandle data, men er informationsintolerance, hvilket betyder der er behov for præcise definitioner. International orienteret løsning Anvende systematisk metode til identifikation af indholdet i en dataleverance. IDM (Information Delivery Manual) fra buildingSMART Applikationsuafhængig løsning i beskrivelse af objekter og deres egenskaber. IFC (Industry Foundation Classes) fra buildingSMART IFD (International Framework for Dictionaries) fra buildingSMART Specifikation skal være offentlig tilgængelig Det bør være muligt for dataleverandøren automatisk at kunne tjekke om kravet til indholdet er opfyldt.

4 Informationsniveauer: Strategier
Fælles informationsniveau på tværs af fag og anvendelse Vil være bredde. Svære fuldstændigt at indfri for dataleverandørerne. Umuligt at kunne stille krav om en applikation skal kunne forstå alle data, da de kan tilhører et helt andet fagområde. Der er identificeret behov for differentiering inden for det enkelte informationsniveau.

5 Informationsniveauer: Strategier
Formålsbestemt informationsleverance Identifikation af relevante data Se evt. roadmap for IDM i buildingSMART regi (http://iug.buildingsmart.com/resources/abu-dhabi-iug-meeting/IDM_Roadmap_1.pdf/view) Muligt at kontrollere. Muligt at opfylde for både data- og softwareleverandør. Koordinering er nødvendig for at reducere antallet af informationsleverancer.


Download ppt "Informationsniveauer"

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google