Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

Større Skriftlig opgave

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "Større Skriftlig opgave"— Præsentationens transcript:

1 Større Skriftlig opgave
Orienteringsmøde v. Catherine Lønholdt

2 Indhold Eksamensopgave – hvad, hvordan og hvornår?
Valg af fag og vejleder Valg af ”problemstilling” Skrivekurser Det gule hæfte og køreplanen Hvad er det næste der sker?

3 SSO = eksamensopgave SSO = eksamensfag, der tæller med 1,5 på jeres eksamensbevis! Dvs. lige så vigtig som et helt B-niveaufag! Vigtig for videre uddannelse at kunne skrive gode opgaver Ejerskab - det er JERES proces og opgave, I skal selv tage initiativ Selve opgaven skrives færdig på en uge

4 Valg af fag - 1 Valg af prolemstilling/emne
Vælg flere fag, hvis det passer til dit emne/problem Der skal indgå 1-3 fag i opgaven Mindst ét fag skal være på B-niveau En opgave i ét fag, kan være lige så god som én i 2 fag

5 Valg af fag - 2 Alle kan skrive i dansk (A), historie (B) eller engelsk (B), alle kan skrive i deres valgfag på B-niveau Man kan kun skrive i et C-niveau fag, hvis man kombinerer med et B-niveau fag. Man kan godt bruge fag fra sidste år Man kan godt skrive i et b-niveaufag, som man skal op i til sommer.

6 Vejleder - 1 Vejlederen er som udgangspunkt den lærer man har
Hvis du har et andet ønske, kan du skrive det på blanketten Hvis læreren ikke er her mere… Hvis læreren har mange opgaver… MAN KAN IKKE SKIFTE FAG OG VEJLEDER uden skriftlig aftale med kontoret el. Catherine (og senest 18/12!!)

7 Vejleder - 2 Det er din opgave, det er dig der har bolden
Din vejleder kommer ikke til dig, du kommer til ham/hende Du møder op velforberedt, dagsorden, blyant og papir Vejlederen = vej-leder i processen op til skriveugen. Din vejleder = censor, når opgaven er afleveret Kom i gang med at skrive tidligt og brug din vejleder til sparring mens tid er ;-)

8 Valg af problemstilling
Vælg et emne, der interesserer dig! Det er din opgave – og din proces! Husk at tænke over et ”godt” problem – ikke bare fag, vejleder eller emne. Et ”godt” problem er svært at løse og svare på Et ”godt” problem nødvendiggør dybere undersøgelse, analyse, vurdering og diskussion.

9 Det gule hæfte – læs det! Processen - fx. materialeindsamling, afgrænsning, , problemformulering osv. Produktet - fx. formalia, opgavens opbygning, noter, litteraturliste osv.

10 Bagsiden af det gule hæfte!!
SSO-café time (fag-markedsplads) Vælge fag og aflevere blanket på kontoret Skrivekursus 1 Vælge område - med vejlederes underskrifter (husk de kan være ud af huset!) Skrivekursus 2 Dine lærere afleverer opgaveformulering Skriveuge kl Vinterferie!!

11 Hvad skal du så nu? Læs det gule hæfte og køreplan
Tænk over fag og problemstilling/emne – hvad interesserer mig? Hvilke fag har jeg lyst til at skrive i? Læse, undersøge og indkredse… tænke Gå på biblioteket, snak med en bibliotekar Bede om et møde med dine kommende vejledere – de kan hjælpe dig… Vælge fag og område Planlæg perioden frem til skriveugen (den er lang og skriveugen er kort)


Download ppt "Større Skriftlig opgave"

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google